Zagreb predstavio četvoricu novih igrača! Kapetan Horvat potpisao novi ugovor!
Objavljeno: 09. 04. 2018 - 3:44

U trofejnoj sobi sportske dvorane Kutija šibica održana je prigodna konferencija za medije na kojoj su predstavljena nova pojačanja rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb, a medijima je obznanjeno kako su Klub i kapetan prve ekipe Zlatko Horvat produžili ugovor.

  • Presretan sam da ostajem u klubu u kojemu sam proveo cijelu karijeru. Sretan sam što ću završiti karijeru u mom Zagrebu u kojemu sam proveo više od polovice svog života. Nastavit ćemo raditi ono što najbolje znamo, a to je pobjeđivanje. Veselim se novim izazovima i nastavku rada u klubu – poručio je kapetan ekipe Zlatko Horvat.

Od sljedeće sezone boje hrvatskog rukometnog prvaka tako će braniti bosanskohercegovački kružni napadač Senjamin Burić, kao i povremeni reprezentativac Slovenije Gregor Potočnik koji igra na poziciji lijevog vanjskog. Spomenuti dvojac nazočio je konferenciji za medije, a premda nisu bili nazočni kao novi igrači hrvatskog prvaka predstavljeni su i David Mandić, odnosno Filip Vistorop.

Iskusni Burić rođen je 1990. godine, a u dosadašnjoj je karijeri nastupao za Maglaj, Izviđač, Borac, Gorenje Velenje i francuski Nantes.

Redove najboljeg hrvatskog kluba pojačat će i dvije godine mlađi Gregor Potočnik koji je karijeru započeo u redovima slovenskog prvaka Celja Pivovarne Laško, a u hrvatsku prijestolnicu stiže iz Gorenje Velenja.

  • Ja sam reprezentativac Bosne i Hercegovine, a zadnje dvije godine i igrač HBC Nantesa. Karijeri sam započeo u rodnom Maglaju, potom sam nastupao za Izviđač koji je veliki rasadnik talenata na ovim prostorima, a prvi inozemni angažman mi je bio upravo u Gorenju iz Velenja odakle dolazi i moj novi suigrač Grega Potočnik. Što reći o Zagrebu? Riječ je bez sumnje o najvećem balkanskom rukometnom klubu i klubu koji uvijek ima velike ambicije i puca na ostvarenja najviših ciljeva. U tom smislu lako smo se našli, jer sam i sam takav da uvijek želim postići najbolji mogući rezultat. Primarni cilj je osvojiti duplu krunu u Hrvatskoj, a potom pokušati osvojiti i SEHA Gazprom ligu. U Ligi prvaka, svakako bih želio da napravimo iskorak, da prođemo skupinu i plasiramo se barem u osminu finala ovog prestižnog natjecanja – poručio je pri preuzimanju dresa s brojem 10 Senjamin Burić.
  • Karijeru sam započeo u Celju gdje i živim, ali u Zagreb dolazim preko Velenja u kojemu nastupam već drugu sezonu. Jako sam sretan da sam stigao u Zagreb i mislim da ne treba posebno naglašavati što znači ime i institucija RK PPD Zagreba u rukometu u Europi. Spreman sam naravno dati svoj maksimum kako bi zajedno sa svojim novim suigračima ostvario veliki rezultat – dodao je lijevi vanjski Gregor Potočnik koji će od sljedeće sezone nositi dres s brojem 21.

Uz spomenuti dvojac boje hrvatskog rukometnog prvaka od sljedeće će sezone braniti i ponajbolji mladi igrači bosanskohercegovačkog prvenstva. Dvadesetgodišnje lijevo krilo David Mandić dolazi nam iz redova Izviđača iz Ljubuškog, dok nam godinu mlađi srednji vanjski Filip Vistorop stiže iz Zrinjskog iz Mostara.

  • Mislim da je bespredmetno govoriti tko je i što je Zlatko Horvat i što on predstavlja rukometnom klubu Zagreb i hrvatskom rukometu u cjelini. Dijete ovog kluba, dugogodišnji kapetan, a od zadnje reprezentativne akcije i kapetan hrvatske reprezentacije. Što se tiče naših novih igrača vjerujemo da smo napravili pravi izbor i da će ti momci biti prava pojačanja za naš klub. Riječ je o mladim igračima, ali o igračima koji imaju internacionalno iskustvo i koji su već bili nositelji igre kako u svojim klubovima, tako i u svojim reprezentacijama. David Mandić je rukometnim poznavateljima sigurno poznato ime. To je mladić koji se već našao na širem spisku izbornika Lina Červara, a Filip Vistorop je ponajbolji igrač hrvatske reprezentacije u generaciji 1998. – kazao je na konferenciji za medije direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković.
  • Kao što smo prije par mjeseci i najavili u procesu smo stvaranja jedne mlade, perspektivne i trenažne ekipe koja bi već iduće sezone mogla u Europi otići i korak dalje. Uz spomenutu četvoricu naših novih igrača nije tajna da smo u fazi pregovora i s hrvatskim reprezentativcem Halilom Jaganjcem. On je igrač Metalurga i u narednih dvadesetak dana trebali bi postići dogovor s njegovim klubom. Što se tiče njega samoga on je i više nego spreman pridružiti se PPD Zagrebu, a riječ je o najboljem igraču svoje generacije. Vjerujem da ćemo s ovim kadrom igrati brži i moderniji rukomet te da ćemo uz malo sreće biti i pozitivno iznenađenje Lige prvakadodao je glavni menadžer kluba Božidar Jović.

U drugom dijelu konferencije za medije najavljen je i završni turnir SEHA Gazprom lige na kojemu će od 13. do 15. travnja sudjelovati i hrvatski rukometni prvak. Podsjećamo, Final Four turnir SEHA Gazprom lige održat će se u makedonskoj prijestolnici Skoplju, a uz naše Lavove sudjelovati će i aktualni prvaci Europe i domaćini Vardar, prvak Bjelorusije Meshkov Brest, kao i slovenski prvak Celje Pivovarna Laško.

U petak, 13. travnja PPD Zagreb će u polufinalu odmjeriti snage s prvacima Slovenije, dok će nešto ranije istoga dana igrati i Meshkov Brest i Vardar. Utakmica za treće mjesto i finale na rasporedu su u nedjelju 15. travnja.

Završni turnir SEHA Gazprom lige najavili su trener prve ekipe Zlatko Saračević i kapetan Zlatko Horvat.

  • Iza nas je reprezentativna pauza, ali već sutra nastavljamo u jakom ritmu jer nas čeka utakmica 03. kola Lige za prvaka protiv Spačve iz Vinkovaca. Poslije toga putujemo u Makedoniju gdje nas u petak čeka veliki derbi s Celjem u polufinalu. Dvoboji s Celjem su uvijek bili žestoki, pa tako očekujem da bude i ovaj put. Mi ćemo sve napraviti da budemo u finalu. Zagreb je samo jednom igrao veliko finale i to baš u Skoplju, tako da nam je imperativ pobjeda protiv Celja . Ne želim da moji igrači razmišljaju o onoj utakmici u Celju gdje smo relativno lako stigli do uvjerljive pobjede. Želim maksimalni angažman jer samo tako možemo stići do finala – poručio je na konferenciji za medije trener PPD Zagreba Zlatko Saračević.
  • Celje je opasna ekipa. Oni su mladi i već par godina pod paskom istog trenera koji preferira da njegove momčadi igraju moderan i brz rukomet. Mi smo možda blagi favoriti zbog rezultata i međusobnih ogleda ove sezone, ali oni će vrebati na svoju priliku iz prikrajka i moramo biti jako oprezni. Ako ih podcijenimo nećemo se radovati na koncu i nećemo vidjeti finale – nadodao je kapetan prve ekipe Zlatko Horvat.
  Povratak na sve vijesti