Zagreb preko Metaloplastike do nova tri regionalna boda
Objavljeno: 29. 10. 2019 - 11:53

U utorak, 29. listopada, rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb u sklopu 6. kola SEHA - Gazprom lige ugostio je rukometaše Metaloplastike. Najbolji hrvatski predstavnik regionalne lige protiv gostiju je iz Šapca u zagrebačkom Domu sportova slavio konačnim rezultatom od 30:25 (19:12).

Derbi u Zagrebu obilježio je susret nekadašnjih suigrača, a sada i velikih prijatelja te čelnih osoba stožera dvaju klubova natjecatelja SEHA lige - Veselina Vujovića i Veselina Vukovića. Dvojica imenjaka u zlatnom su razdoblju šabačke Metaloplastikom harali Europom te se klub u to vrijeme u nekoliko navrata okrunio titulama državnog i europskog prvaka.

Do treće regionalne pobjede Lavove su kao najbolji u susretu u utorak predvodili David Mandić i Matej Hrstić obojica s po četiri pogotka, dok su tri puta zabijali Zlatko HorvatValentino RavnićKristian Bećiri Josip Vekić. Kod gostiju je najučiknovitiji bio Aleksa Kljajić s pet golova.

Ovom je pobjedom zagrebačka momčad zasjela na drugo mjesto skupine B SEHA lige bilježeći devet bodova iz četiri utakmice. Telekom Veszprem na prvom je mjestu s 12 bodova, dok je trećeplasirani slovački predstavnik Tatran Prešov.

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba
Prvo poluvrijeme je bilo bolje s naše strane. Ni drugi dio nije bio loš, ali pokušao sam rotirati sastav s nekoliko igrača koji nisu toliko aktivni na obrambenoj strani terena, koliko bih želio da zajedno pronađu svoje mjesto na terenu, što ih čini se sužavalo u jazbinu, ali srećom uspjeli smo lako privesti utakmicu. Sada se okrećemo utakmici protiv Elveruma.

Gašper Hrastnik, igrač PPD Zagreba
Dobra igra za nas, vidno bolje prvo poluvrijeme te nešto sporije drugo, ali na kraju smo uspjeli sigurno odnijeti pobjedu, što je i najvažnije.

Veselin Vuković, trener Metaloplastike
Imamo vrlo mladu momčad koja sigurno ima dobru budućnost uspije li nam zadržati sve te momke na okupu na duže vremensko razdoblje. Zagreb sada igra puno bolje nego na početku sezone, puno su žešći i agresivniji. Drugo poluvrijeme je bilo bolje, ali nekoliko grešaka na kraju s naše strane je odlučilo susret u njihovu korist.

Aleksa Kljajić, igrač Metaloplastike
Dobro sačuvana pobjeda za Zagreb ovdje danas. Utakmicu smo počeli loše, što smo skupo platili. Drugo poluvrijeme je bilo bolje, ali nedovoljno za bolji rezultat.

PPD ZAGREB - METALOPLASTIKA 30:25 (19:12)

Suci: Peter Horvath, Balazs Marton (HUN)

PPD Zagreb: Ristanović 7 obrana, Ašanin 4 obrane; Šipić 2, Ereš 1, Vistorop 1, Mandić 4, Hrastnik 2, Stojnić, Horvat 3, Špende 1, Ravnić 3, Gadža 1, Hrstić 4, Bećiri 3, Vlah 2, Vekić 3

Metaloplastika: Bomaštar 9 obrana, Jandrić 2 obrane; Dodić 2, Pisarić, Babić 2, Došen, Čagalj, Đukić 2, Matičić 3, Todorović 1, Gojković 3, Petrović 2, Milić 2, Kljajić 3, Trkulja, Babić 3

Iduća postaja: Elverum

Idući je na rasporedu susret 6. kola Lige prvaka u kojemu će Zagrebaši otputovati na gostovanje u Elverum. Norveški će istoimeni prvak hrvatskog predstavnika najelitnijeg klupskog natjecanja ugostiti 3. studenoga u Terningen Areni, a početak utakmice predviđen je za 19 sati uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

  Povratak na sve vijesti