Zagreb preokretom protiv Meshkova potvrdio drugu poziciju SEHA Gazprom lige!
Objavljeno: 17. 03. 2018 - 7:45

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u posljednjem, 18. kolu SEHA Gazprom lige ugostili su aktualne prvake Bjelorusije – rukometni klub Meshkov Brest. Dvoboj dvaju starih rivala, sudionika i ovogodišnjeg Final Four turnira u Skoplju, odigran je u nešto opuštenijem ali svakako natjecateljskom ritmu budući da su oba kluba već ranije osigurala plasman na sedmi završni turnir regionalnog natjecanja.

Uoči dvoboja koji se pred 500-tinjak gledatelja odigrao u sportskoj dvorani Sutinska Vrela u Podsusedu bjeloruski su prvaci znali da će na završnicu u makedonsku prijestolnicu putovati kao četvrtoplasirana momčad te da će u polufinalu odmjeriti snage s Vardarom dok su najbolji hrvatski rukometaši imali osigurano najmanje treće mjesto ligaškog dijela natjecanja, odnosno polufinalni dvoboj s Celje Pivovarnom Laško.

Nakon 60 minuta odlične rukometne igre slavio je hrvatski rukometni prvak rezultatom 27:24 (11:13).

Sastavi….

Prvaci Bjelorusije i treću su utakmicu zaredom odlučili eksperimentirati sa sastavom te su tako u Zagreb stigli bez čitavog niza inače standardnih igrača. U sastavu na čijoj klupi nije bilo čak niti trenera Sergeja Bebeshka tako nismo imali prilike vidjeti udarne igrače poput Rastka Stojkovića, Radeta Mijatovića, Dzmitryija Nikulenkae, Konstantina Igropula, Siarheija Shylovicha, Simona Razgora i Dzianisa Rutenke.

S druge strane, trener Zlatko Saračević na tribinama je ostavio trećeg vratara Ivana Vekića, mlade Josipa Ereša i Tina Lučina, kao i iskusnog Davida Miklavčića. Zbog ozljeda za sastav nisu konkurirali niti Matej Hrstić, odnosno Mario Vuglač.

Prvo poluvrijeme…

Hrvatski prvak susret je otvorio u sastavu Kastelic na golu, Vori na crti, Ravnić i Božić – Pavletić na krilima te s vanjskom linijom Josip Valčić – Zlatko Horvat – Damir Bičanić.

Trener gostujuće ekipe Andrej Mochalov odlučio se dati povjerenje Ivanu Pešiću na golu, Yurinoku i Baranau na krilima, Yashchanki, Kuranu i Selviasiuku u vanjskoj liniji, te Vidu Poteku na crti.

Od zanimljivosti svakako valja izdvojiti kako je glavni menadžer rukometnog kluba PPD Zagreb Božidar Jović uručio rođendanski poklon slavljeniku u redovima gostiju Ivanu Pešiću.

Dvoboj je pogotkom s lijevog krila otvorio Valentino Ravnić, nakon čega gosti rade seriju od tri pogotka uz isto toliko obrana Ivana Pešića Bičaniću, Horvatu i Voriju.

Nervoza se uvukla u redova zagrebaša u tim uvodnim minutama susreta, a nakon što je  u 12. minuti pogotkom Artsioma Selviasiuka gostujući sastav poveo s 4:7 trener PPD Zagreba Zlatko Saračević pozvao je minutu predaha.

U igru je ušao Domagoj Pavlović i Luka Mrakovčić, kao i Leon Šušnja no prednost gostiju i dalje je rasla. Sjajan je na golu bio slavljenik Pešić koji je kapetanu Horvatu obranio i sedmerac pa je gostujući sastav u 17. minuti imao i prednost od plus pet (5:10).

U posljednjih deset minuta prvog poluvremena na gol PPD Zagreba ulazi mladi Arian Jović koji je zamijenio indisponiranog Urha Kastelica. I odlično se snašao mladi vratar koji je odmah po ulasku u igru obranio tri šuta gostiju. Nažalost, pokušaji kontre nisu nam urodili plodom jer nam je u dva navrata ispala lopta, dok je vratar gostiju Ivan Pešić u 22. minuti obranio čisti zicer sa šest metara Domagoju Pavloviću.

Ipak, uspjeli su zagrebaši zaigrati malo bolje u posljednjih pet minuta susreta te su na krilima raspoloženog Ariana Jovića smanjili zaostatak na 11:13 po isteku 30. minute. Nakon isteka vremena Arian Jović obranio je i sedmerac gostujućem igraču Baranau.

Drugo poluvrijeme…

Nastavak otvaramo u sastavu Jović na golu, Marković i Horvat na krilima, Šušnja na crti, a u vanjskoj liniji trener Saračević odlučio se na nešto bržu varijantu s Pavlovićem, Mrakovčićem i Petrom Medićem.

U brzini više otvorili su zagrebaši nastavak susreta. Napadom je sjajno dirigirao Domagoj Pavlović, te su domaćini na krilima Leona Šušnje s dva, odnosno Kontreca i Medića s po jednim pogotkom stigli do izjednačenja 16:16 u 40. minuti, a samo minutu kasnije spomenuti Pavlović pogodio je nakon solo prodora za 17:16 i time donio prvo vodstvo PPD Zagrebu nakon uvodnog gola Valentina Ravnića.

Gol iz kontre Dobrivoja Markovića samo koji trenutak kasnije natjerao je gostujućeg trenera Andreya Mochalova da pozove minutu predaha.

Zaigrali su igrači Meshkov Bresta nešto bolje nakon toga, ali odgovorili su pogocima Horvat i Pavlović pa je prednost zagrebaša porasla i na plus tri (20:17) u 46. minuti.

U posljednju šestinu susreta ušlo se s prednošću PPD Zagreba od 21:18, a imali su najbolji hrvatski rukometaši nerve do mirno privedu susret kraju.

Obrana je bila na visini zadatka, odličan i smiren bio je mladi Jović na golu, a napad je djelovao ubojito predvođen raspoloženim Domagojem Pavlovićem i ubojitim Igorom Vorijem. Upravo je njegov pogodak za 25:20 u 55. minuti stavio točku na i publika u Sutinskim Vrelima mogla je početi slaviti.

Regularni dio sezone PPD Zagreb na koncu ja zaključio s 12 pobjeda, dva remija i četiri poraza.

Kao glavne aktere ovog derbija svakako valja izdvojiti Igora Vorija s pet pogodaka, kao i kapetana Zlatka Horvata i Leona Šušnju s pogotkom manje. Urh Kastelic je na koncu imao tri obrane, a Arian Jović njih osam.

Kod gostiju šest pogodaka Astrashapkina, pet Yashchanke, dok su po četiri Maksim Baranau i Artsiom Selviasiuk. Ivan Pešić imao je 11 obrana.

Četvrtfinale Kupa Hrvatske u Kutiji šibica!

Prvo službenu ovogodišnju utakmicu u svojoj Kutiji šibica odigrat će hrvatski rukometni prvaci u utorak 20. ožujka kada će s početkom u 19.00 sati ugostiti GRK Varaždin u dvoboju četvrtfinala Kupa Hrvatske.

PPD Zagreb – Meshkov Brest 27:24 (11:13)

Sutinska Vrela: 500 gledatelja

Suci: Gjorgji Nachevski i Slave Nikolov (Makedonija)

Delegat: Dragan Nachevski (Makedonija)

PPD Zagreb: Jović 7 + 1 obrana, Kastelic 2 + 1 obrana; Mrakovčić 1, Božić – Pavletić 1, Kontrec 1, Vori 5, Marković 2, Horvat 4, Šušnja 4, J. Valčić, Medić 2, T. Valčić, Ravnić 3, Bičanić 1, Pavlović 3, Vekić

Meshkov Brest: Pešić 10 + 1 obrana, Charapenka; Yashchanka 5, Yurinok 1, Poteko 1, Vukić 1, Prodanović 1, Mochalov, Baranau 4, Darafeyeu, Selviasiuk 4, Kuran 1, Astrashapkin 6

  Povratak na sve vijesti