Zagreb prvi put u povijesti poražen od Nexe Našica!
Objavljeno: 30. 08. 2018 - 11:43

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb porazom su otvorili nastup u sklopu 08. sezone SEHA Gazprom lige.

Hrvatski rukometni prvaci po prvi puta u povijesti izgubili su u najvećem derbiju hrvatskog rukometa, nakon što su od njih bili bolji domaćini u redovima Nexe Našica.

Nakon uzbudljive utakmice s dramatičnim završetkom, više od dvije i pol tisuće gledatelja svjedočilo je pobjedi domaćeg Nexea nad PPD Zagrebom rezultatom 23:22 (13:9).

Bez Jotića, Hrstića i Vekića

Trener prve ekipa najboljih hrvatskih rukometaša Lino Červar na put u Našice nije vodio lakše ozlijeđenog Lovru Jotića, rekonvalescenta Mateja Hrstića kao ni trećeg vratara Ivana Vekića.

Uz 16 igrača na klupi su bili trener Lino Červar, pomoćni trener Tonči Valčić, trener vratara Mario Kelentrić i fizioterapeut Damir Kajba.

U sklopu šireg stručnog stožera na put u Našice krenuli su i kondicijski trener Igor Blažinčić, drugi fizioterapeut Slobodan Škorić, kao i sportski direktor Josip Valčić. Drugi pomoćni trener Davor Rokavec i kondicijska trenerica Mirela Anić ostali su u Zagrebu kako bi odradili treninge s igračima koji nisu konkurirali za sastav.

Ispred uprave na put su krenuli direktor kluba Vedran Šupuković i glavni menadžer Božidar Jović.

O utakmici….

Zagreb je bolje otvorio utakmicu dvama pogocima Davida Mandića iz kontre nakon što je obrana odlično odradila svoj posao.

Nažalost, nakon toga su domaćini zagospodarili parketom i napravili seriju 5:0 što je natjeralo trenera Červara da pozove minutu predaha u 12. minuti susreta.

Niti to nije pomoglo najboljim hrvatskim rukometašima jer su domaćini na krilima Tonija Vozaba, Marina Šipića i Marka Buvinića uspjeli povećati prednost te je u 20. minuti na semaforu stajalo 9:4 u korist domaćina.

U prvom poluvremenu maksimalnih plus 5 za ekipu Nexea ponavljalo se u još dva navrata (10:5 u 21. minuti, 11:6 u 23. minuti), ali su Zagrebaši do predaha uspjeli smanjiti zaostatak na prihvatljivijih 13:9.

Početkom nastavka gledamo igru gol za gol, a onda sjajni Toni Vozab u 36. minuti pogađa za novih plus pet domaće momčadi. Bilo je 15:10.

Zagrebu na ruku nije išlo ni treće isključenje Tina Kontreca u 43. minuti, a pet minuta kasnije Nexe je stigao i do rekordnih plus 6 (20:14).

U zadnjih desetak minuta uspjeli su Zagrebaši nametnuti pritisak i sustići prednost domaćina, a nadu da mogu stići i do preokreta dao je novim pogotkom iz polukontre David Mandić koji je poentirao u 57. minuti nakon što je igrač utakmice Toni Vozab promašio svoj prvi sedmerac na utakmici.

Nažalost, domaćin je izdržao pritisak a na ruku im je išlo i to što su posljednje dvije minute igrali s čak dva igrača više nakon isključenja Šušnje i Burića. U trenucima kada se Šušnja vraćao u igru isključen je i Gregor Potočnik pa je Zagreb utakmicu završio s četvoricom igrača.

Pogodak također sjajnog Marina Šipića u 60. minuti bio je znak da sportska dvorana osnovne škole Kralj Tomislav u Našicama može krenuti s velikim slavljem.

Kapetan Zlatko Horvat nekoliko trenutaka kasnije s linije sedam metara pogađa za konačnih 23:22 .

Brojevi…..

Najbolji u redovima pobjedničke ekipe s osam je pogodaka bio Toni Vozab, šest je dodao Marin Šipić, a četiri Marko Buvinić. Jedan od junaka pobjede Nexea bio je i raspoloženi vratar Mihailo Radovanović s osam obrana od čega čak dva sedmerca.

Kod Zagreba standardno najbolji Zlatko Horvat s devet pogodaka, četiri je dodao Damir Bičanić, a tri David Mandić. Urh Kastelic imao je šest obrana.

U Sutinska vrela dolazi Izviđač

Prva domaća utakmica za rukometaše Zagreba na rasporedu je u subotu 08. rujna u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu.

Kao i prijašnjih godina najbolji će hrvatski rukometaši sve svoje domaće susrete SEHA Gazprom lige odigravati u podsusedskoj dvorani, a prvi nam u goste dolaze sportski rivali iz Ljubuškog.

Dvoboj PPD Zagreba i RK Izviđača na rasporedu je u subotu 08. rujna s početkom u 20.00 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sporta.

Ulaz je slobodan uz predočenje ulaznice koju možete preuzeti na blagajni sportske dvorane Sutinska vrela sat vremena prije utakmice.

Nexe Našice – PPD Zagreb 23:22 (13:9)

OŠ Kralja Tomislava: 2 500 gledatelja

Suci: Boris Šatordžija i Saša Pandžić (BiH)

Delegat: Josip Posavec (HRV)

Nexe Našice: Car, Radovanović 6+2 obrana; Šipić 6, Gadža 1, Leban, Eter 1, Zrnić, Mrđenović, Barišić Jaman 1, Buvinić 4, Vida 2, Lončar, Lavrič, Tomić, Celebi, Vozab 8(4)

PPD Zagreb: Jović, Kastelic 6 obrana; Ereš, Vistorop 2, Mrakovčić 2, Božić-Pavletić, Kontrec, Burić, Sršen 1, Horvat 9(5), Šušnja 1, Potočnik, Ravnić, Mandić 3, Bičanić 4, J. Vekić

  Povratak na sve vijesti