Zagreb s +12 slavio protiv Kopera na otvaranju turnira u Doboju!
Objavljeno: 17. 08. 2021 - 9:34

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb pobjedom su otvorili 52. međunarodni rukometni TV turnir pobjednika Doboj 2021, nakon što su u prvom susretu bili bolji od slovenskog predstavnika Kopera rezultatom 28:16 (13:6).

Na ovaj tradicionalni međunarodni turnir trener PPD Zagreba Ivica Obrvan poveo je 20 igrača, dok su u Zagrebu zbog ozljeda ostali Valentino Ravnić, Luka Mrakovčić i Filip Perić.

O utakmici

Opravdali su Zagrebaši ulogu favorita protiv mlade ekipe slovenskog Kopera, a razlika u kvaliteti bila je vidljiva od samog početka susreta.

Utakmicu je započela sedmorka Filip Ivić – Vlado Matanović – David Mandić – Matej Hrstić – Sandro Obranović – Luka Lovre Klarica – Željko Musa, dok je u fazi obrane umjesto Hrstića ulazio Jakov Gojun.

Trener hrvatskog prvaka Ivica Obrvan zahtijevao je i, na koncu, dobio maksimalno ozbiljan pristup svojih pulena koji su susret otvorili serijom 3:0 preko Hrstića (s dva pogotka otvorio susret) i Muse.

Zagrebova obrana s Musom i Gojunom u sredini djelovala je sjajno, a raspoložen je na vratima bio i Filip Ivić koji je već u prvom poluvremenu došao do brojke od sedam obrana.

Napadom je, pak, sjajno orkestrirao Sandro Obranović kojemu se na otvaranju susreta pridružio već spomenuti Hrstić, da bi kasnije Csaba Leimeter i Luka Lovre Klarica s pozicije desnih vanjskih kombinirano postigli pet pogodaka.

Svakako valja pohvaliti i nastup naših krila, kapetana Davida Mandića koji se zaustavio na osam pogodaka (svih osam iz igre), odnosno Vlade Matanovića koji je upisao četiri gola, isto koliko i rekonvalescent Ivan Čupić koji je bio siguran izvođač sedmeraca (osim izvođenja sedmeraca nije ulazio u igru).

Na koncu su priliku dobili svi igrači osim vratara Dine Slavića za čijim angažmanom uz sjajno raspoloženog Filipa Ivića nije bilo niti potrebe.

Na koncu apsolutno zaslužena i uvjerljiva pobjeda hrvatskog prvaka za otvaranje turnira, na kojemu ih u skupini čekaju još susreti protiv Izviđača iz Ljubuškog (srijeda 18. kolovoza u 21.00 sat) i domaće Sloge (petak 20. kolovoza u 19.15 sati), te naravno utakmice za plasman posljednjeg dana turnira, u subotu 21. kolovoza.

Izjave

Trener Ivica Obrvan:

Čestitke ekipe Kopra na fer i korektnoj borbi. Mislim da je u ovome trenutku vidljiva razlika u kvaliteti naše dvije ekipe, a to se na kraju vidi i na konačnom rezultatu. Mi imamo visoke ambicije i ciljeve kako na ovom turniru, tako i u sezoni koja je pred nama i stoga mi je drago da smo na pravi način reagirali i uvjerljivom pobjedom otvorili ovaj sjajni međunarodni turnir. Ekipi Kopra želim sreću u nastavku turnira i u prvom redu da ih zaobiđu ozljede.

Kapetan David Mandić:

Svaka čast mladoj ekipi Kopra na borbenosti i želji, ali mi smo u ovom trenutku bolja i kvalitetnija momčad što smo i pokazali. Čestitke i mojim momcima na sjajno odigranoj utakmici i zasluženoj pobjedi. Uvijek je dobro na ovakav način otvoriti turnir, a mi se sada okrećemo izazovima koji su pred nama.

PPD Zagreb – Koper 28:16 (13:6)

PPD Zagreb: Slavić, Ivić 13 obrana; Šipić, Vistorop, Ćavar 1, Mandić 8, Faljić, Klarica 3, Gojun, Srna, Klis 1, Kraljević, Musa 1, Sirotić 1, Matanović 4, Čupić 4(4), Hrstić 2, Obranović 1, Leimeter 2, Grahovac

Trener: Ivica Obrvan

Koper: Logar 6 obrana, Morato; Špruk 1, Nadarević 2, Žagar, Furlan 2, Poklar, Moljk 3, Vujović 2, Smolnik 4(3), Cerne, Pavlović 1, Sanabor, Makovec, Breznikar 1(1)

Trener: Uroš Rapotec

  Povratak na sve vijesti