Zagreb se oprostio od Stepančića, Ivića i Mihića!
Objavljeno: 07. 06. 2016 - 1:37

Utakmicom 10. kola Premijer Lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske završena je još jedna uspješna sezona rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb.
Najtrofejniji rukometni klub u Hrvatskoj ali i šire osvojio je duplu krunu na domaćoj sceni, treće mjesto SEHA Gazprom lige, ali i drugu godinu uzastopce ostvario plasman među osam najboljih ekipa Europe.
Pobjeda protiv Dubrave bila je i posljednja utakmica u najdražem dresu čak trojici rukometaša PPD Zagreba. Barem zasada od hrvatskog prvaka oprostili su se naši dugogodišnji puleni Luka Stepančić, Filip Ivić i Lovro Mihić.

LUKA STEPANČIĆ

Labinjanin Luka Stepančić doveden je u redove hrvatskog prvaka prije punih osam godina, kada ga je kao izrazito perspektivnog ljevorukog kadeta prepoznao Nino Marković – trener u omladinskom pogonu Prvog plinarskog društva Zagreb.
Već kao 18-godišnji veliki potencijal Stepančić je priključen prvoj ekipi najboljeg hrvatskog kluba, ali pored velikog Kirila Lazarova i tada sve boljeg Marka Kopljara mladi se Istrijan nije mogao nadati niti mrvicama sa stola.
Odlaskom Marka Kopljara u Paris Saint Germain (Kiro Lazarov već je ranije napustio klub) postao je Stepančić prvi izbor na poziciji desnog vanjskog i sada je bilo na njemu da se dokaže.
A u slijedeće tri sezone ne samo da se Luka dokazao kao provjereno rješenje na svojoj poziciji, već je i postao najbolji igrač PPD Zagreba i standardni reprezentativac Hrvatske. U sezoni 2012. / 2013. s hrvatskim je prvakom osvojio SEHA Gazprom ligu, a dvije godine kasnije vodio je svoj Zagreb do četvrtfinala EHF Lige prvaka.
U reprezentaciji je debitirao osvajanjem brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 2013. godine u Španjolskoj, a sve otada standardni je član „Kauboja“.

FILIP IVIĆ

Filip Ivić u sport je krenuo trenirajući paralelno karate i rukomet, a ljubav prema branjenju a kraju je presudila i usmjerila ga među vratnice rukometnog gola. U svojoj je karijeri Ivić prošao kroz sve uzraste i dobne kategorije rukometnog kluba Zagreb te je u redovima istog redovno osvajao državna prvenstva i nacionalne kupove.

Dobre igre u dresu mlađih kategorija Zagreba osigurale su mu vrlo rano i reprezentativni poziv, pa je Filip tako postao kadetski prvak (Crna Gora 2010.) i juniorski viceprvak Europe (Turska 2012.). O njegovim liderskim osobinama dovoljno govori  i činjenica da je bio kapetan kadetske i juniorske reprezentacije Hrvatske.
Potvrda sjajnog rada stigla je 2012. godine kada je Filip Ivić stao među vratnice prve ekipe rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb. Od tada pa do sada, u posljednje četiri sezone, Filip je osvojio sva hrvatska prvenstva i kupove, SEHA Gazprom ligu 2012. godine te je u dva navrata sa suigračima izborio plasman među osam najboljih momčadi Europe.
U istom je periodu zaradio i poziv za seniorsku reprezentaciju Hrvatske s kojom je osvojio brončanu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013. godine.

LOVRO MIHIĆ

Perspektivno lijevo krilo još je jedan izdanak sjajne Zagrebove škole rukometa, a poput kolege mu Ivića karijeru će isto tako nastaviti u Poljskoj, točnije u redovima tamošnjeg viceprvaka Wisle Plock.

mihic vardar

Ovaj 21-godišnjak personificira omladinski pogon PPD Zagreba, a kroz svoju je kratku ali bogatu karijeru osvojio velik broj trofeja.
Svoje liderske osobine iskazao je još u kadetima pa stoga ne treba čuditi što je mladi Mihić bio kapetan kadetske i juniorske ekipe hrvatskog prvaka.
S kadetskom reprezentacijom osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj 2013. godine te je tom prilikom bio izabran u najbolju sedmorku turnira. Istovremeno u kadetskoj konkurenciji osvaja  državno prvenstvo s klubom.
Za seniorsku ekipu debitira u sezoni 2011. / 2012. pod trenerom Slavkom Golužom, a prva mu je utakmica bila u EHF Ligi prvaka na gostovanju kod mađarskog Pick Szegeda. S klubom se iste godine okrunio naslovom pobjednika SEHA Gazprom lige.
Za seniorsku reprezentaciju debitirao je 2016. godine po izbornikom Željkom Babićem.

  Povratak na sve vijesti