Zagreb se porazom u Skopju oprostio od Lige prvaka!
Objavljeno: 30. 03. 2019 - 10:25

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb porazom od Vardara u Skopju završili su svoj ovogodišnji nastup u sklopu EHF Ligi prvaka.

Nakon što su prije tjedan dana bili poraženi u zagrebačkoj Areni rezultatom 18:27, najbolji hrvatski rukometaši kapitulirali su i u sportskoj dvorani Jane Sandanski u uzvratnom dvoboju osmine finala najelitnijeg klupskog natjecanja u Europi.

Aktualni osvajači SEHA Gazprom lige u drugom su dvoboju slavili rezultatom 32:30 (19:13).

Sastavi…..

U odnosu na zagrebački poraz trener PPD Zagreba Branko Tamše napravio je jednu izmjenu u sastavu. Zbog lakše ozljede na tribine je preselio Aleks Vlah, dok se nakon dugo vremena u sastav vratio rekonvalescent Josip Ereš.

Dvoboj su s tribina odgledali treći vratar Stipe Purić i Aleks Vlah, dok su u Zagrebu ostali Filip Vistorop i Artur Karvatski, kao i ozlijeđeni Arian Jović, Josip Vekić i Leon Šušnja.

Španjolski strateg na klupi Vardara Roberto Garcia Parrondo također je napravio jednu izmjenu u odnosu na pobjedu svoje ekipe u Zagrebu.

Umjesto mladog Popovskog u sastav se vratio prekaljeni veteran i također rekonvalescent Sergei Gorbok.

Prvo poluvrijeme….

Pred više od pet tisuća izuzetno glasnih navijača u sportskoj dvorani Jane Sandanski Vardar je krenuo furiozno.

Na krilima raspucanog Ivana Čupića domaći su odmah poveli, a nakon samo pet minuta igre stigli i do vodstva 5:2.

Bivši hrvatski reprezentativac u uvodnih je deset minuta postigao četiri pogotka, a trener najboljeg hrvatskog kluba Branko Tamše pozvao je prvu minutu predaha u 10. minuti pri zaostatku svoje ekipe od 7:4.

Nažalost po Zagreb domaćin je nastavio graditi svoju prednost.

Igor Karačić u 14. minuti pogađa za 10:6 što je bilo prvi puta da je Vardar imao četverostruku prednost na ovoj utakmici.

Koliko je Vardar jak svjedoči i činjenica da je trener Parrondo u 17. minuti promijenio kompletnu šestorku u polju, a odmah potom Ivan Čupić je s linije sedam metara pogodio za 12:7.

Prvih +6 vidjeli smo u 19. minuti, nakon što je Staš Skube sjajno proigrao Danila Shishkareva koji s desnog krila pogađa pored nemoćnog Kastelica.

Do konca prvog poluvremena zagrebaši nisu uspjeli smanjiti taj zaostatak, pa su gledatelji otišli po osvježenje pri vodstvu domaći momčadi rezultatom 19:13.  

Drugo poluvrijeme….

Početak nastavka umnogome je nalikovao i na početak same utakmice.

Domaćin je opet preko Čupića dolazio do lakih pogodaka, dok je s druge strane uzvraćao kapetan Zlatko Horvat.

U 40. minuti upravo je Horvat s linije sedam metara pogodio za smanjenje vodstva na 23:19, a dvije minute kasnije nakon asistencije Josipa Vekića s linije šest metara poentirao je i Burić za -3.

Uvidjevši da mu se obrana malo opustila trener domaćih Parrondo pozvao je minutu predaha u 45. minuti.

U 50. minuti iz kontre je pogodio Tin Kontrec i Zagreb je stigao na samo minus 2 (29:27), a minimalni zaostatak napad kasnije, nakon što je Ristanović obranio šut Borozanu, donosi novim golom Luka Mrakovčić.

U 54. minuti, pri vodstvu Vardara 30:28, trener Branko Tamše pozvao je i svoju drugu minutu predaha.

U 57. minuti nezaustavljivi Zlatko Horvat pogodio je s poziciji desnog vanjskog za prvo izjednačenje na utakmici. Rezultat na semaforu je glasio 30:30.

Nažalost, potom su isključeni Matej Hrstić i Tin Kontrec, a domaćin je znao iskoristiti završnicu s dva čovjeka više.

Na koncu pobjeda Vardara rezultatom 32:30.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bio je kapetan Horvat s čak 11 pogodaka, dok je pet dodao Senjamin Burić.

Kod domaćina najraspoloženiji je bio Ivan Čupić s devet golova, dok je četiri postigao Timur Dibirov.

A sada slijedi Final Four SEHA Gazprom lige

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je polufinala SEHA Gazprom lige.

Na osmom završnom turniru regionalnog natjecanja najbolji hrvatski rukometaši odmjerit će snage s drugim hrvatskim predstavnikom - našičkim Nexeom.

Polufinalni dvoboj dva hrvatska kluba na rasporedu je u utorak 02. travnja u bjeloruskom Brestu gdje se turnir i održava. Početak utakmice predviđen je za 17.30 (lokalno vrijeme).

U drugom polufinalu sastaju se domaćin Meshkov Brest i Vardar.

Vardar – PPD Zagreb 32:30

SC Jane Sandanski: 5 000 gledatelja

Suci: Jesper Kirkholm Madsen i Henrik Mortensen (Danska)

Delegat: Sotiris Migas (Grčka)

Vardar: Ghedbane 5 obrana, Milosavljev; Stoilov 1, Kristopans 1, Ferreira, Dissinger 1, Karačić 3, Skube 2, Kalarash 2, Čupić 9(5), Dibirov 4, Gorbok 2, Shishkarev 2, Borozan 2, Vojvodić 1, Kiselev 2

PPD Zagreb: Ristanović 2 obrane, Kastelic 3 obrane; Ereš, Mrakovčić 3, Božić Pavletić 2, Kontrec 1, Burić 5, Sršen 3, Horvat 11(6), Potočnik 2, Jotić, Ravnić, Mandić, Hrstić 1, Bičanić 2, Vekić

  Povratak na sve vijesti