Zagreb stopostotan na pripremnom turniru u Celju!
Objavljeno: 26. 08. 2019 - 1:05

Nakon što su odradili trinaestodnevne visinske pripreme na Rogli, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb samo su se par dana zadržali u Zagrebu prije no što su se uputili na iduću postaju priprema za novu sezonu. Pripremni turnir u Celju na rasporedu je bio kao druga, a ujedno i posljednja faza priprema pred početak nove službene sezone u kojoj će najbolja hrvatska rukometna momčad nastupati u regionalnoj SEHA - Gazprom ligi te u najelitnijem europskom rukometnom natjecanju - VELUX EHF Ligi prvaka.

Prvoga dana u Celju, u petak 23. kolovoza, zagrebačka je momčad snage odmjerila s bivšim sudionikom SEHA lige, rukometnim klubom Dinamo Pančevo. Unatoč golu prednosti s kojime je momčad iz Pančeva samouvjereno otišla na desetominutni predah, igrači Branka Tamšea smogli su koncentracije kako bi bolje otvorili nastavak igre te u konačnici i odnijeli pobjedu iz dvorane Golovec. Šezdeset minuta igre zaključeno je rezultatom 29:24 i pet gola prednosti za Zagrebaše nad srbijanskom rukometnom momčadi.

Najbolji iz redova Zagreba bili su Josip Božić Pavletić sa sedam te David Mandić s pet pogodaka, dok su Matej Hrstić i Aleks Vlah dodali svaki po tri. S druge strane, pak, najuspješniji su s po četiri pogotka svaki bili Ivan Dimitrijević i Miloš Barudžić, dok su Miloš Savić i Miloš Kostadinović također upisali po tri.

Sjajni Matej Ašanin zaustavio je četrnaest protivničkih lopti.

Susret protiv Dinama Pančeva prokomentirao je trener Branko Tamše:

  • Susret protiv Dinama Pančeva išao je maksimalno dobro. Dobro smo kontrolirali utakmicu, prvih 15-20 minuta držali 3, 4 razlike, no oni su onda napravili seriju od 4-0 i otišli na poluvrijeme s golom razlike. Mi smo se zatim pribrali i drugo poluvrijeme odigrali petnaest minuta u obrani onako kako treba, gdje smo napravili ključnu razliku i poveli sa 6, 7 gola prednosti. Mijenjali smo sve igrače na raspolaganju, nismo bili na nivou na kojemu smo željeli, ali isprobali smo i različite obrane što nam je bio cilj. Nisu svi segmenti rukometne igre bili na razini na kojima smo željeli, ali svejedno smo na kraju zasluženo pobijedili. Ipak, nedostaju nam neki detalji koje moramo popraviti.

PPD Zagreb: Ašanin, Jović, Šipić 1, Ćavar, Mandić 5, Božić Pavletić 7, Hrastnik 1, Stojnić, Horvat 2, Kosteski 1, Špende 2, Ravnić 1, Gadža, Hrstić 3, Bičanić 1, Bećiri 1, Vlah 3, Vekić 1

Dinamo Pančevo: Milošević 2, Ivančević, Pavlović, Bunjevčević, Dimitrijević 4, Savić 3, Jezdimirović 2, Zlatanović, Distol 1, Milenković 2, Barudžić 4, Golubović 1, Kostadinović 3, Vučković 1, Radovanović, Mitrović 1

Idući je dan natjecanja na raspored Zagrebaša donio susret s austrijskom momčadi HC Fivers. U zanimljivoj je utakmici u kojoj se prednost selila s jedne strane na drugu deblji kraj izvukao hrvatski prvak koji je boljom igrom u drugoj polovici susreta slavio s 26:22 nad momčadi sa sjedištem u Beču i tako uspješno nastavio niz pripremnih utakmica. 

Na listu najboljih strijelaca upisali su se Marin Šipić s pet pogodaka te kapetan Zlatko Horvat i David Mandić s četiri pogotka svaki, dok je sam vrh iste ljestvice zauzeo Lukas Hutecek koji je šest puta tresao Zagrebovu mrežu.

Još jednom na vratima je briljirao Matej Ašanin koji je upisao čak šesnaest obrana.

Pobjedu protiv Fiversa komentirao je trener vratara Mario Kelentrić:

  • Današnja je utakmica bila dosta slična jučerašnjoj gdje smo se dosta mučili protiv jednog korektnog protivnika. Drugo smo poluvrijeme smo otvorili jako dobro - sa serijom 6-0 - gdje smo se odlijepili i riješili utakmicu, pa je trener i u ovoj utakmici imao prilike rotirati igrače i dati priliku svima. Na kraju smo napravili par tehničkih grešaka i popustili u obrani, dok su protivnici malo stisnuli, ali ništa strašno za ovu fazu priprema. Bila je ovo još jedna pobjeda koja nas je napunila samopouzdanjem, tako da možemo biti zadovoljni.

PPD Zagreb: Ašanin, Jović, Šipić 5, Horvat 4, Mandić 4, Bičanić, Ravnić 2, Vlah 2, Bećiri, Gadža 2, Vekić 1, Stojnić, Špende 3, Kosteski, Hrastnik 2, Ćavar, Božić Pavletić, Hrstić 3

HC Fivers: Martinovic 2, Seidl 2, Kolar 2, Glatzl, Jonas 1, Brandfellner, Rojnica, Gangel 2, Wagner 1, Schweiger 3, Brenneis, Stojanovic 3, Hutecek 6, Filzwieser, Tanic

Odbrojavanje do početka sezone!

Po završetku turnira u Celju, rukometaši PPD Zagreba vratili su se u svoj matični grad gdje će se do početka sezone pripremati kroz dvoranske treninge. Službeni start sezone zakazan je za 03. rujna kada će Lavove u prvom kolu ovogodišnje SEHA - Gazprom lige u Šapcu ugostiti momčad Metaloplastike. Tamošnji susret na rasporedu je za 19 sati u dvorani Zorka.

  Povratak na sve vijesti