Zagreb u Areni nemoćan protiv Europskih prvaka - Čupić 7/7, Šterbik 16 obrana
Objavljeno: 11. 11. 2017 - 9:41

U sedmom kolu Lige prvaka Zagrebaši su, pred nešto više od 8000 ljudi u Areni, bili nemoćni protiv Europskih i SEHA prvaka – momčadi makedonskog Vardara (23:29). Sastav koji će se i ove sezone zasigurno boriti za laskavu titulu najboljeg kako u Europi tako i u SEHA Gazprom ligi danas su predvodili Ivan Čupić sa sedam i Vuko Borozan sa šest pogodaka dok je Arpad Šterbik dodao 16 obrana. U slaboj partiji 'Lavova' tek je malo bolji od ostalih bio Stipe Mandalinić sa šest pogodaka.

Ulazak Zagrebaša u utakmicu nije bio na razini. Trener Kasim Kamenica odlučio je ne-riskirati protiv Europskih prvaka i od prve minute na teren poslao obrambeno orijentirani sastav u kojem su defanzivu predvodili Tin Kontrec, Leon Šušnja i Damir Bičanić. Nažalost niti to nije bilo dovoljno da se zaustavi sjajno raspoložena vanjska linija Makedonaca kojom je u prvom dijelu dominirao jedan od najjačih topnika Europe – Crnogorac Vuko Borozan. Obrana Vardara bila je standardno raspoložena, veliki Arpad Šterbik brojao čak do 12 i rezultat je bilo tek deset pogodaka 'Lavova' u prvom dijelu (10:15). Mogla je brojka biti i veća ali kada se propusti toliko čistih prilika protiv momčadi kao što je Vardar nerealno je očekivati više. Pogotovo u situaciji kada su malo više od 10 minuta prije kraja prvog poluvremena gosti već bili na +6 (12:6). Tek je Stipe Mandalinić pogodio dva puta za Zagreb dok su kod Vardara po 4 zabili Borozan i Čupić.  

Tempo Vardara ostao je isti ako ne i jači u drugom dijelu. Trener Gonzales pokazao je širinu klupe Europskih prvaka – pustio Kristopansa i Canellasa a odmorio Karačića i Maquedu. Nastavila se i Zagrebova loša napadačka partija, a s druge strane izvanredna Šterbikova te je prednost Makedonaca polako, ali sigurno rasla (13:20, 14:22, 15:24). 'Lavovi' su sredinom drugog dijela uspijeli barem malo smanjiti prednost gostiju, ponajviše zahvaljujući nekoliko velikih obrana Urha Kastelica, i stigli do minus šest no nažalost po dobro ispunjenu Arenu kvalitetna serija bila je kratkog vijeka. U zadnjih 10 minuta crno-crveni su nizom lakih pogodaka ponovno povećali prednost i na kraju sigurno i zasluženo slavili sa 23:29. Zagrebaše je sa šest pogodaka predvodio Stipe Mandalinić dok je tri dodao Zlatko Horvat. S druge strane Ivan Čupić nevjerojatno precizan sa sedam metara (7/7), Vuko Borozan je dodao šest dok je Arpad Šterbik zaustavio 16 lopti. U idućem kolu Zagrebaši putuju u Francusku gdje će odmjeriti snage s Nantesom.

PPD ZAGREB – VARDAR 23:29 (10:15)

PPD ZAGREB: Skok 3 obrane, Kastelic 5 obrana; Ž. Marković 1, Mrakovčić 2, Božić-Pavletić, Kontrec 1, Vori 2, D. Marković, Horvat 3(2), Šušnja 2, J. Valčić 1, T. Valčić, Mandalinić 6, Hrstić, Vuglač 3, Bičanić 2. Trener Kasim Kamenica.

VARDAR: Šterbik 15 obrana, Milić; Stoilov, Kristopans 4, Moraes 1, Maqueda 3, Karačić 2, Abutović, Canellas 3, Cindrić, Čupić 7(7), Dibirov 1, Shishkarev 1, Borozan 6, Vojvodić 1, Marsenić. Trener Raul Gonzales.

Izjave nakon utakmice

Kasim Kamenica, trener PPD Zagreba:

Moram čestitati igračima, bili su mentalno spremni i fokusirani no teška zdravstvena situacija pokazala se kao previše za nas danas. Žao mi je da su moji igrači pokazali malo previše respekta prema Šterbiku – naravno da je teško igrati protiv ovakve ekipe kada u prvih 10 minuta takav vratar već ubilježi 5 obrana. Neki su dijelovi bili dobri, napad 7-na-6 je do neke mjere funkcionirao ali na kraju naravno zaslužena pobjeda Vardara.

Raul Gonzales, trener Vardara:

Odradili smo dobar posao u Zagrebu. Znali smo kako je igrati ovdje, sjećamo se dobro prošle godine i učinili smo sve da se to ne ponovi. Arpad Šterbik je bio sjajan kao i naša obrana s kojom sam naravno zadovoljan. Zabili smo u prvom dijelu nekoliko lakih golova, otišli na osjetniju prednost koju smo u drugom dijelu sjajno zadržali čak i nadogradili. Zadovoljan sam pobjedom i prikazanim.

Leon Šušnja, igrač PPD Zagreba:

Čestitam Vardaru na pobjedi, zaista su odigrali kvalitetnu utakmicu. Šterbik je bio sjajan u prvom dijelu, šteta je da smo ga razbranili i već je tu došlo do odvajanja Vardara. U drugom dijelu smo bili bolji nego u prvom, pokušali smanjiti razliku no nije lako loviti momčad kao što je Vardar. Ponavljam, zaslužena pobjeda Vardara.

Igor Karačić, igrač Vardara:

Čestitao bih suigračima na borbenosti u drugom dijelu. Sjećamo se prošle godine i cilj je bio ući i izaći s terena kao Europski prvaci. Pokazali smo kvalitetu, na kraju je sve ispalo super ponajviše zahvaljujući sjajnom Arpadu Šterbiku ali i našoj obrani koja je odlično funkcionirala. Pred nama su važne utakmice u Ligi prvaka, cilj je poznat, idemo dalje. 

  Povratak na sve vijesti