Zagreb u prijateljskoj svladao Goricu! Debitirali Tamše i Maršan
Objavljeno: 15. 01. 2019 - 7:27

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb odradili su prvu prijateljsku u sklopu zimskih priprema u sezoni 2018. / 2019.

Pod novim trenerom Brankom Tamšeom hrvatski rukometni prvaci u svojoj su Kutiji šibica ugostili HRK Goricu, klub s kojim je PPD Zagreb nedavno potpisao suradnju u prvom redu u vidu posudbe mladih igrača, te su na koncu slavili rezultatom 38:25 (21:13).

Sastavi….

Kod PPD Zagreba zbog sudjelovanja na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj nije bilo kapetana Zlatka Horvata, kao ni Damira Bičanića i Davida Mandića. Zbog ozljeda su, pak, izostali Arian Jović, Radivoje Ristanović, Josip Božić Pavletić, Nikola Potić i Leon Šušnja.

Uz trenera Tamšea debi za prvu ekipu PPD Zagreba imao je i Josip Maršan.

U sastavu HRK Gorice od zagrebaša na posudbi nastupio je samo vratar Ivan Vekić jer su Rudolf Zvonimir Šafranko i Antonio Ljubić otputovali sa drugom Zagrebovom ekipom na jaki međunarodni turnir u mađarski Veszprem. Ekipu HRK Gorice s klupe je vodio Zagrebov kadar Andrija Nikolić.

O utakmici……

Novi trener Zagreba Branko Tamše utakmicu je otvorio u sastavu Kastelic na golu, Ravnić i Ereš na krilima, Jotić, Hrstić i Sršen u vanjskoj liniji, odnosno Tin Kontrec na crti.

Andrija Nikolić, s druge strane, odlučio se za sedmorku s Ivanom Vekićem na golu, Čavarom i Žarkovićem na krilima, Šalićem na crti, odnosno s vanjskom linijom Ceković, Negran i Laljek.

Uvodne minute utakmice jasno su pokazale da se radi o prvoj utakmici nakon duže stanke, noge su na obje strane bile teške i trebalo je vremena da jedni i drugi uđu u pravi ritam.

Što se rezultata tiče Gorica se držala u egalu u uvodnih desetak minuta nakon čega je Zagrebova kvaliteta došla do izražaja, a prednost hrvatskog prvaka sve je više rasla. Na odmor se otišlo s visokih +8 za Zagreb, a rezultat na semaforu pokazivao je 21:13.

Nastavak Tamše otvara s petoricom koja su krenula od početka dok je umjesto Jotića na srednjem započeo Filip Vistorop, odnosno umjesto Ereša na krilu visoki Josip Vekić.

Prednost zagrebaša u nastavku je očekivano rasla, a trener Tamše priliku je dao svim igračima koji su bili u zapisniku pa smo tako mogli vidjeti i debi Josipa Maršana.

Na koncu smo vidjeli pobjedu Zagreba rezultatom 38:25, a od pojedinačnog učinka svakako valja istaknuti raspucanog Valentina Ravnića s osam pogodaka odnosno Ivana Sršena sa šest. Urh Kastelic zaustavio se na 14 obrana.

Kod Gorice devet je golova dao bivši mladi zagrebaš Ćavar s devet pogodaka, dok je Laljek dodao četiri gola. Trojica gostujućih vratara kombinirano su upisala devet obrana.

Prije puta za Makarsku u goste nam dolazi Koper

Prije nego što otputuju na glavni dio zimskih priprema koji se ima održati u Makarskoj od 18. do 27. siječnja, rukometaši PPD Zagreba odradit će još jednu prijateljsku utakmicu, a riječ je o dvoboju sa slovenskim Koperom koji je na rasporedu također u Kutiji šibica u četvrtak, 17. siječnja s početkom u 18.00 sati.

U Makarskoj će, baš kao i lani, hrvatski rukometni prvaci klesati formu za nastavak sezone, a vrhunac zimskih priprema biti će i dva prijateljska dvoboja u sklopu mini turnira na kojemu će uz zagrebaše nastupiti i bosanskohercegovački Mostar Zrinjski odnosno slovenska Riko Ribnica.

PPD Zagreb – HRK Gorica 38:25 (21:13)

Kutija šibica: Utakmica bez gledatelja

Suci: Matija Brodić i Mensur Seferović

Delegat: Ahmed Njuhović

PPD Zagreb: Kastelic 14 obrana; Ereš 3, Vistorop 4, Mrakovčić 2, Kontrec 3, Burić 2, Sršen 6, Potočnik 3, Jotić 1, Maršan 2, Ravnić 8, Hrstić 2, J. Vekić 2

HRK Gorica: Vekić 4 obrane, Sladoljev 1 obrana, Totić 4 obrane; Marjanović 2, Laljek 4, Goričanec, Negran 2, Pušić, Ceković 3, Ćavar 9, Žarković 2, Goršeta 1, Braišić 1, Šalić 1

  Povratak na sve vijesti