Zagreb u triler završnici minimalno poražen od europskog prvaka Vardara!
Objavljeno: 27. 02. 2018 - 10:05

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su u 15. kolu SEHA Gazprom lige od branitelja naslova Vardara. Dvoboj hrvatskog prvaka i aktualnog prvaka Europe odigran je pred 1 500 gledatelja u sportskoj dvorani Sutinska Vrela u Podsusedu, a na koncu je slavila momčad iz Skopja rezultatom 24:25.

Trener Zlatko Saračević za dvoboj s Vardarom odlučio je u sastav vratiti mladog Josipa Vekića, a svoje prve ovosezonske minute u Zagrebovu dresu upisao je i mladi Petar Medić. Zasluženi odmor dobili su dokapetani Igor Vori i Josip Valčić.

Uoči samog početka utakmice predstavnici službenog kluba navijača Bijeli lavovi dodijelili su poklon vrataru Urhu Kastelicu koji je upravo danas slavio svoj 22. rođendan.

Prvo poluvrijeme…

Hrvatski rukometni prvaci susret su otvorili u sastavu Jović na vratima, Božić – Pavletić i Marković na krilima, Šušnja na crti te s vanjskom linijom Miklavčić – Mrakovčić – Bičanić. Trener Saračević pokušao je odmoriti svoje najiskusnije i najstarije igrače, pa su tako na klupi ostali kapetan Zlatko Horvat i obrambeni specijalist Tonči Valčić.

A oni koji su igrali sjajno su iskoristili priliku, pa smo tako u uvodnih 15-ak minuta vidjeli nekoliko odličnih obrana mladog Ariana Jovića, dok su na drugoj strani precizni u napadu u nekoliko navrata bili rekonvalescent David Miklavčić i Damir Bičanić. Nakon prve četvrtine utakmice imao je hrvatski prvak prednost 7:4.

U drugoj polovici prvog poluvremena gosti su ubacili u brzinu više, a širina njihove klupe gdje jednog Cindrića mijenja Karačić, Borozana Canellas, a Maquedu Kristopans, donijela im je i nešto bolju igru. Ipak, velikom borbenošću i sjajnom pokretljivošću u obrani uspjeli su Zagrebaši na predah otići s prednošću 13:11.

Drugo poluvrijeme…

U nastavak gosti kreću s obranom 5-1 koja se u toliko prilika pokazala kao njihovo najjače oružje, a i ovoga puta brzo su stigli do izjednačenja.

Trener Saračević, pak, na gol stavlja Urha Kastelica dok su mu u polju Božić – Pavletić i Marković na krilima, Kontrec na crti, te trojka Medić-Pavlović-Horvat u vanjskoj liniji. U obranu umjesto kapetana ulazi David Miklavčić, a umjesto Pavlovića Tonči Valčić.

Treću četvrtinu utakmice obilježile su čvrste obrane na obje strane, a u 46. minuti na semaforu je stajao rezultat 18:18.

U 48. minuti pogotkom Ferreire Moraesa za 18:19 aktualni prvaci Europe prvi puta dolaze u vodstvo na utakmici.

Do kraja utakmice igralo se gol za gol, s tom razlikom što je sada hrvatski prvak stizao rezultat i vodstvo Vardara.

Petnaest sekundi prije kraja Igor Karačić postiže pogodak za vodstvo Vardara 24:25, da bi u zadnjem napadu pokušaj Luke Mrakovčića zaustavio Strahinja Milić.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su Leon Šušnja s pet, odnosno Domagoj Pavlović i Josip Božić – Pavletić s pogotkom manje. Arian Jović imao je četiri, a Urh Kastelic šest obrana.

Kod gostiju svakako valja istaknuti učinak Timura Dibirova i Luke Cindrića s po pet pogodaka, dok je Strahinja Milić upisao 12 obrana.

Protiv IFK Kristianstada za plasman u osminu finala EHF Lige prvaka!

Dvoboj s europskim prvakom bio je tek zagrijavanje za ono što slijedi koncem tjedna.

U nedjelju, 04. ožujka igrači hrvatskog rukometnog prvaka odmjerit će snage s prvakom Švedske  - IFK Kristianstadom. Hrvatski I švedski prvak u direktnom će obračunu odlučiti o posljednjem putniku u osminu finala najelitnijeg klupskog natjecanja Europe. Planove bi im, doduše, mogla pomrsiti poljska Orlen Wisla Plock ukoliko kreira senzaciju i pobijedi Vardar u Skopju.

Dvoboj PPD Zagreba i IFK Kristianstada na rasporedu je u 17.00 sati u Areni Zagreb.

PPD Zagreb – Vardar 24:25 (13:11)

Sutinska Vrela: 1 500 gledatelja

Suci: Nenad Nikolić i Dušan Stojković (Srbija)

Delegat: Boris Ivanović (Srbija)

PPD Zagreb: Jović 4 obrane, Kastelic 6 obrana; Mrakovčić 3, Lučin, Božić – Pavletić 4, Kontrec, Marković 1, Horvat 2, Šušnja 5, Medić, T. Valčić, Miklavčić 2, Ravnić, Bičanić 3, Pavlović 4, J. Vekić,

Vardar: Šterbik, Milić 12 obrana; Stoilov, Popovski, Kristopans, Moraes Ferreira 3, Maqueda 3, Karačić 2, Abutović, Canellas 2, Cindrić 5, Dibirov 5, Shiskarev 2, Borozan 2, Vojvodić, Marsenić 1

  Povratak na sve vijesti