Zagreb uoči Szegeda ostao bez Cingesara: Ne razmišljamo o Celju, idemo po bodove u Mađarsku!
Objavljeno: 03. 03. 2017 - 12:07

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 13. kola EHF Lige prvaka u kojemu će hrvatski rukometni prvaci u subotu 04. ožujka gostovati kod mađarskog MOL – Pick Szegeda.

Rukometaši PPD Zgreba na put prema Mađarskoj krenuli su dan ranije kako bi se smjestili i odradili trening u Szegedu, a dvoboj s tamošnjim viceprvakom za službene stranice kluba najavili su trener Silvio Ivandija i rukometaš Tin Kontrec.

  • Igramo protiv jednog protivnika koji je s tri vezana poraza u jednom negativnom nizu i sigurno je da će oni gledati da se vrate u pozitivan ritam uoči osmine finala. Uvijek je teško gostovati u Szegedu, ali na nama ja da pokušamo osvojiti bod ili dva i da u dobroj atmosferi dočekamo Celje u odlučujućoj utakmici sljedeći tjedan. U ekipi trenutno razmišljamo samo o Szegedu bez obzira što će se sezona na koncu prelamati u tom dvoboju sa Slovencima. Szeged smo gledali i proučili njihove mane, također smo analizirali greške iz naše prve međusobne utakmice i vjerujem da smo spremni za još jednu dobru partiju. Što se tiče sastava ostali smo u zadnji tren bez Darka Cingesara koji je dobio virozu, a Luka Šebetić je zbog ozljede meniska koljena već neko vrijeme van stroja. Ništa zato, oni koji su tu bit će spremni dati svoj maksimum – poručio je uoči dvoboja sa Szegedom trener PPD Zagreba Silvio Ivandija.

 

  • U zadnje vrijeme ne igramo baš najbolje a pobjeđujemo što možda nije loš recept ni za ovu utakmicu. Nedostajat će nam Cingesar koji je vrlo važan igrač kako u napadu tako i u obrani. Moramo protiv Szegeda odraditi posao u obrani i na taj način doći do što više lakih golova. Eventualna pobjeda puno bi nam značila za samopouzdanje uoči odlučujuće utakmice s Celjem. Utakmica sa Slovencima odlučit će sezonu, ali ova protiv Szegeda nije ništa manje važna. Na kraju krajeva ako pobijedimo Szeged onda nam igra bilo kakva pobjeda protiv Celja, u protivnom moramo ih svladati s barem tri gola razlike što je već puno teže. Protivnik će sigurno imati jedan veliki vjetar u leđa u vidu atmosfere, jer tamo je uvijek takva buka da se igrači na terenu gotovo pa ne čuju međusobno. U svakom slučaju očekuje nas veliki izazov i nadamo se da ćemo na njega odgovoriti na najbolji mogući način – kazao je uoči dvoboja kružni napadač Tin Kontrec.

Dvoboj PPD Zagreba i MOL – Pick Szegeda na rasporedu je u 17.30 sati uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radio televizije

  Povratak na sve vijesti