Zagreb uvjerljiv protiv Umaga! U nedjelju protiv Nexea branimo Kup!
Objavljeno: 11. 05. 2018 - 8:46

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb izborili su plasman u finale Kupa Hrvatske nakon što su u polufinalnom susretu završnog turnira u Umagu svladali istoimenog domaćina rezultatom 39:24 (18:9).

Završni turnir Kupa Hrvatske održava se u Osnovnoj školi Marija i Line u Umagu od petka 11. lipnja do nedjelje 13. lipnja, a prije PPD Zagreba plasman u finale izborili su i rukometaši Nexe Našica koji su u prvom polufinalnom susretu svladali rukometaše Dubrave rezultatom 31:20 (12:8).

Sastavi….

Trener Zlatko Saračević na završnicu Kupa je poveo 18 igrača prve ekipe, a u Zagrebu su ostali od ranije ozlijeđeni Matej Hrstić i Mario Vuglač, kao ni prezimenjaci Vekić, Josip i Ivan.

Za utakmicu protiv Umaga trener Saračević odlučio je na tribinama ostaviti kapetana Zlatka Horvata i desnog vanjskog Davida Miklavčića, a u sastav se nakon izvjesnog vremena vratio mladi srednji vanjski Tin Lučin.

Uz trenera Saračevića na klupi su sjedili i pomoćni trener Andrija Nikolić, trener vratara Mario Kelentrić i fizioterapeut Damir Kajba.

U sklopu šireg stručnog stožera u Umag su stigli i kondicijski trener Igor Blažinčić, odnosno drugi fizioterapeut Slobodan Škorić.

O utakmici…..

U dvoboju u kojemu je hrvatski rukometni prvak zaigrao bez svog kapetana Horvata, minute na koje je dugo čekao sjajno je iskoristio mladi Josip Ereš koji je briljirao sa šest pogodaka koje je postigao u drugom poluvremenu.

Isti broj golova postigao je i dokapetan Igor Vori, dok je drugi kružni napadač Tin Kontrec upisao gol manje.

Mladi Tin Lučin također je opravdao povjerenje s tri pogotka a valja naglasiti kako je odigrao možda i najbolju svoju partiju otkako je stigao u Zagreb.

Po četiri su gola dali Dobrivoje Marković i Domagoj Pavlović.

Urh Kastelic je imao 11 obrana uz jedan postignuti pogodak i u prvom je poluvremenu bio najjača Zagrebova karika, dok je Arian Jović u nastavku također bio na visini zadatka sa sedam obranjenih lopti.

Kod domaćina šest je pogodaka postigao Josip Maršan, a gol manje dao je Tomislav Severec.

U borbi za svoje 26. finale Kupa Hrvatske PPD Zagreb je imao ravnopravnog protivnika tek u uvodnih desetak minuta nakon čega su se najbolji hrvatski rukometaši odvojili i do kraja izgradili veliku prednost te tako zasluženo ušli u još jedno finale.

Za novu titulu protiv Nexea!

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u finalnom će susretu odmjeriti snage s rukometašima Nexe Našica, a ovaj će susret biti treći u povijesti kako se ova dva kluba susreću u borbi za naslov pobjednika Kupa Hrvatske.

Taj dvoboj je na rasporedu u nedjelju 13. svibnja u Osnovnoj školi Marija i Line s početkom u 16.30 sati.

Dvoboj dva najbolja hrvatska kluba možete pratiti u izravnom prijenosu na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Umag – PPD Zagreb 24:39 (9:18)

OŠ Marija i Line: 1 000 gledatelja

Suci: Matija Gubica i Boris Milošević

Umag: Matijević, Milinković 1 obrana, Slavić 3 obrane; Buvinić, Valković 4, Maršan 6, Maros, Horozović 1, Bura 1, Severec 5, Matanović 1, Krupić 1, Beliga, Gorenac, Božić 2, Sinčić 3

PPD Zagreb: Jović 7 obrana, Kastelic 11 obrana + 1 pogodak; Ereš 6, Mrakovčić 2, Lučin 3, Božić – Pavletić 2, Kontrec 5, Vori 6, Marković 4, Šušnja 1, J. Valčić 1, Medić 1, T. Valčić, Ravnić 1, Bičanić 2, Pavlović 4

  Povratak na sve vijesti