/nbsp;
Objavljeno: 12. 10. 2008 - 10:19

Rukometaši CO Zagreba zabili su po dva pogotka za svaki koji su primili u utakmici 2. kola Lige prvaka protiv poljske Wisle. Slavili su s visokih 34-17 i trenutačno su prvi na ljestvici H skupine. Što bi se tek dogodilo da je na terenu bio i Ivano Balić, koji je bio u zapisniku, ali nije igrao? Kakav bi se “potop” dogodio Poljacima da Mirza Džomba nije ozlijeđen te je samo sjedio na klupi ne zaigravši niti minutu? Kakav bi to košarkaški rezultat bio da zagrebaši nisu, mora se priznati, previše griješili u napadu?

No, to su, sada samo nepotrebne spekulacije, a jedino što je važno je to da su igrači hrvatskog prvaka ispunili obavezu, bolje rečeno rutinski odradili zadatak i zadovoljili one koji su se u kladionicama kladili na hendikep.

- Važno je da smo puno bolje igrali nego protiv Löwena, ponajprije u obrani, kratko je razmišljanje ponudio trener Lino Červar. Ponudio je i optimizam uoči sljedeće utakmice na gostovanju kod Pick Szegeda, a i dva gostovanja nakon toga.

Zagrepčanima u prilog ide i rezultat iz utakmice u kojoj je Löwen slavio u Szegedu pa im je otvoren put u sljedeći krug natjecanja. Minimalno drugo mjesto u skupini sada se puno lakše može doseći. No, igrači imaju malo veće ambicije, a najavio ih je najefikasniji igrač utakmice, kapetan Zlatko Horvat:

- Sada se sve otvorilo, no mi na tome nećemo stati. Idemo po pobjede u svakoj utakmici, pa i u Njemačkoj tako da u drugi krug prenesemo važne bodove.

- Zadržat ćemo one dobre, a popraviti loše segmente iz igre, rekao je najbolji igrač utakmice Domagoj Duvnjak.

O samoj utakmici u kojoj je Zagreb bez prevelike muke zabio 34, a primio dvostuko manje pogodaka, malo se toga treba reći. Tako slabi suparnik kao što je Wisla teško je mogao ponuditi prave zaključke, no, možda nije zgoreg ponoviti: Červarovi igrači često su nepotrebno griješili u napadu i potrošili previše lopti. Srećom, više je toga dobrog. Pokazali su da nisu zaboravili igrati obranu. Može se i puno bolje, naročito kada se vrate Balić i Džomba, bit će bolje kada se u potpunosti “vrate” pomalo indisponirani Tonči Valčić i Vori. Duvnjak je potvrdio da je u svakom trenutku prava alternativa za Balića, Škof je “ponovio gradivo” i pokazao da je na putu da postane miljenik zagrebačke publike. Vidjelo se da i Somić vreba kao “zapeta puška” i čeka svojih pet minuta. Da, i Lazarov, čini se, ima dosta “rezervi”. Ukratko, kako sezona bude odmicala, CO Zagreb bi trebao izgledati sve bolje. (Jutarnji list, P. Žukina)

  Povratak na sve vijesti