Zagrebaši bolji u prijateljskom srazu s RK Dubravom!
Objavljeno: 26. 10. 2018 - 2:07

Od 22. listopada u tijeku je reprezetntativni tjedan u kojemu igrači na period od otprilike tjedan dana napuštaju klub kako bi nastupili za svoje reprezentacije.

Iz rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb takvu čast imaju Zlatko Horvat, Damir Bičanić, Josip Božić Pavletić i David Mandić koji će se u svrhu obavljanja reprezentativnih obveza pridružiti Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji, Urh Kastelic koji će u aktualnom tjednu braniti slovenske boje, Senjamin Burić priključit će se reprezentaciji Bosne i Hercegovine, dok će Arber Qerimi nastupiti u dresu Belgije.

Navedeni će Zagrebaši, ali i trener Lino Červar, tim povodom napustiti klub do ponedjeljka, 29. listopada, ne bi li sa svojim sunarodnjacima u najboljem mogućem svjetlu predstavili svoje reprezentacije.

Nema odmora za ostatak momčadi!

Ipak, ni za ostatak zagrebačke momčadi tjedan ne prolazi znatno opuštenije. Osim što su nastavili s napornim kondicijskim treninzima i pripremama za nadolazeće susrete u SEHA – Gazprom ligi i Ligi prvaka, Zagrebaši su u srijedu, 24. listopada, odigrali zakazanu prijateljsku utakmicu s rukometnim klubom Dubrava.

U srazu ova dva konkurenta domaće Premijer lige, prvaci Hrvatske PPD Zagreb po isteku utakmice bolji su bili s rezultatom 39:31 (18:17). U utakmici prijateljske naravi najbolji su bili Ivan Sršen i Valentino Ravnić s po sedam pogodaka svaki, dok su Radivoje Ristanović i Ivan Vekić skupili osam obrana ukupno (Ristanović pet, Vekić tri). Na drugoj strani, u realizaciji pogodaka s čak dvanaest poena daleko je prednjačio linijski igrač Marko Račić, a Marković i Grahovac na golu su skupili svaki po tri obrane.

Slijedi: povratak klubu i doček Željezničara!

Već u ponedjeljak slijedi povratak klupskim obvezama, ali i pripreme za brzo nadolazeće novo kolo SEHA – Gazprom lige koje je na rasporedu u utorak, 30. listopada, u Sutinskim vrelima protiv Željezničara iz Niša. Ovaj je susret zakazan za 19 sati uz prijenos na Areni Sport.

  Povratak na sve vijesti