Zagrebaši godišta 2006. i mlađi sjajno iskoristili turnir u Veszpremu!
Objavljeno: 10. 09. 2019 - 8:34

Galerija slika:

Dječaci rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb rođeni 2006. i mlađi sudjelovali su na turniru u organizaciji rukometnog kluba Telekom Veszprem. Osim Zagreba, na turniru su sudjelovale i momčadi Celja, Mol Pick Szegeda te, naravno, domaća momčad iz Veszprema.

Turnir je bio prijateljskog karaktera, igralo se dva puta po 20 minuta, a Zagrebaši su nastupili u sastavu Marić, Skazlić, Pavlović,Vidović, Bilić, Janjić, Pajalić, Weber, Stošić, Hanaček, Udovičić, Šprem, Erceg, Gajšak, Keblar, Salaj pod vodstvom trenera Ivana Dragića.

U prvoj utakmici, mladi su Zagrebaši dominirali protiv domaćina turnira da bi na koncu 60 minuta igre Mađare svladali rezultatom 26:19 (11:10). U smislu realizacije, najviše su se istaknuli Ivor Vidović sa sedam pogodaka i Stjepan Gajšak sa šest pogodaka, dok je kod Veszprema prednjačio Zsombor Birnbauer zabivši osam pogodaka.


Drugi protivnik Zagrebaša bio je slovenski prvak iz Celja. U utakmici obilježenoj velikim brojem isključena bolje su se snašli Zagrebovi igrači koji su u utakmici slavili rezultatom 26:21 (11:11). Mai Marguč bio je najbolji strijelac Celja s 11 pogodaka, dok su kod Zagreba pobjedi najviše pridonijeli Petar Šprem s osam pogodaka te Vito Salaj sa sedam pogodaka.


Posljednji susret na rasporedu Zagrebaša donio je ogled s Mol Pick Szegedom. Čvrsta obrana i velik broj kontri Zagrebu su osigurali veliku prednost već na poluvremenu, dok je u nastavku ista prednost održavana. Zagrebaši naposlijetku pobjedu ostvaruju s konačnim rezultatom od 30:19 (20:7). Najbolji strijelac kod Zagreba bio je Hrvoje Pavlović s pet postignutih pogodaka, dok su Petar Šprem i Franko Skazlić postigli svaki po četiri pogotka.


Osim turnira, mladi Zagrebaši ovaj turnir su iskoristili kako bi bodrili seniore Zagreba u derbiju SEHA - Gazprom Lige u Veszprem Areni.

Trener Ivan DragićIzrazito koristan prijateljski međunarodni turnir je iza nas, jedan od nekoliko dogovorenih za ovu sezonu. Jake, renomirane škole rukometa kao Veszprem, Celje i Szeged odlična su prilika za provjeru napretka naših mladih rukometaša. Rezultat, iako jako dobar, ovdje nije u prvom planu; težimo kontinuiranom razvoju igrača kroz Zagrebov prepoznatljiv stil, čvrstu i aktivnu obranu te brzu tranziciju te raznovrstan i nepredvidiv napad.

Sličan turnir trebao bi biti organiziran sredinom listopada u Zagrebu.

  Povratak na sve vijesti