Zagrebaši hrabro pali u Nantesu!
Objavljeno: 23. 02. 2021 - 10:28

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su u naknadno odigranoj utakmici 6. kola EHF Lige prvaka na gostovanju u Nantesu.

Svoj debi u drugom mandatu na klupi najtrofejnijeg hrvatskog kluba novi trener Ivica Obrvan neće pamtiti po dobrome, jer je nakon 60 minuta ravnopravne igre nažalost ipak poražen od francuskog viceprvaka HBC Nantesa rezultatom 30:28 (13:14).

Ipak, valja naglasiti kako je domaćin u ovom susretu unaprijed slovio za izrazitog favorita, a osim što je imao tek tri treninga s ekipom trener Obrvan nije mogao računati niti na neke vrlo važne, ali nažalost ozlijeđene igrače. Tako u sastavu najboljeg hrvatskog kluba nije bilo od ranije ozlijeđenih Marina Šipića, Marija Vuglača i Zvonimira Srne, a za ovaj su dvoboj u zadnji trener zbog lakših ozljeda i povišene temperature otpali prvi vratar Matej Ašanin i desni vanjski Luka Lovre Klarica. U sastavu se, premda je bio spreman, nije našao niti Davor Ćavar koji igra na poziciji lijevog krila.

Prvo poluvrijeme...

Uvodnih desetak minuta susreta ponudilo je odličan rukomet u kojemu se vodstvo čak tri puta izmjenjivalo čas na jednu, čas na drugu stranu. Trener Obrvan utakmicu je otvorio s Jandrićem na golu, vanjskom linijom Hrstić-Mrakovčić-Leimeter, Matanovićem i kapetanom Mandićem na krilima, kao i Senjaminom Burićem na crti. I dobro je to funkcioniralo za Zagreb, sve tamo do 13. minute kada je nakon jedne tehničke greške Csabe Leimetera, u kontru pobjegao Valero Rivera i prvi puta donio svojoj ekipi dvostruku prednost (7:5). Mijenja Obrvan u tim trenucima kompletnu vanjsku liniju i pivota, pa su tako sada u igri Nemanja Obradović, Filip Vistorop i Ivan Laljek na vanjskim pozicijama, a Darko Stojnić na crti. Nažalost, u obrani nemamo odgovor na sjajnog španjolskog reprezentativca Adriana Figuerasa koji nam s crte postiže tri vezana gola i donosi Nantesu prednost 9:6 u 16. minuti. Borbeni Zagrebaši ne odustaju tako lako i vraćaju se na samo pogodak zaostatka preko Laljeka i Stojnića, a nažalost po nas sjajno raspoloženi Cyril Dumoulin brani kontru Davidu Mandiću za izjednačenje.

U 22. minuti prednost domaćina iznosi 11:10 nakon što je s desnog vanjskog sjajno prošao Filip Vistorop, a to je bio signal domaćem treneru Albertu Entrerriosu da pozovu prvu minutu predaha na utakmici. Odmah nakon toga Zagrebaši sjajno reagiraju u obrani, a Matej Hrstić u kontri iznuđuje isključenje i sedmerac kojeg je uspješno realizirao kapetan David Mandić za novo poravnanje rezultata. Pogotkom Csabe Leimetera u 26. minuti hrvatski je prvak na iznenađenje svih prisutnih u dvorani još jednom preokrenuo rezultat i prešao u vodstvo, a dvije minute kasnije Dumoulin brani zicera Stojniću i Zagreb nažalost ne koristi priliku da prvi puta ode na +2. Svojim petim pogotkom Figueras poravnava rezultat na 13:13, a nakon sjajno tempirane minute predaha Ivice Obrvana svojim prvim golom iz igre kapetan Mandić donosi prednost Zagrebu od 13:14. S tim rezultatom odlazimo na predah.

Dio drugi...

Zagreb je prvi imao loptu na otvaranju nastavka i brzo izvedenim centrom uspjeli su pored još uspavanog domaćina postići pogodak preko Burića. Odmah nakon toga sjajnom reakcijom u obrani uzeli su Zagrebaši loptu i u kontri, preko Mandića stigli do prednosti 13:16. Nažalost, tu su Zagrebaši malo stali pa je domaćin preko Rivere u dva navrata i legendarnog Kirila Lazarova trima pogocima stigao do novog izjednačenja (16:16). U 38. minuti, nakon još jedne tehničke greške u napadu, brzonogi Valero Rivera pogađa iz kontre za 20:18 nakon čega trener hrvatskog prvaka Ivica Obrvan koristi svoju drugu minutu predaha. Dvama teškim pogocima izvana odgovara Matej Hrstić, ali s druge strane s krila je nepogrešiv i iskusni Rivera. U tim trenucima lomi se utakmica, domaćin pokušava pobjeći na +3, a Zagrebaši izjednačiti. Trener Obrvan mladog Jandrića, koji je do tada skupio pet obrana, mijenja iskusnim Radivojem Ristanovićem koji odmah po ulasku odgovara obranom i daje priliku Zagrebu za novo izjednačenje. Nažalost, iz teškog kuta Vlado Matanović pogađa vratnicu, a Valero Rivera na drugoj strani pogađa sedmerac za novih +2.

U 45. minuti trener Obrvan u igru po prvi puta šalje i Aleksa Vlaha, na mjestu desnog vanjskog pokušava Luka Mrakovčić, a s lijevog vanjskog silovitim udarcem pogađa Nemanja Obradović. Obranu mijenjamo u 5-1 s Davidom Mandićem na prednjem. Igralo se tako gol za gol sve dok u 50. minuti Nemanja Obradović divnim šaseom i svojim drugim vezanim golom nije pogodio za novo izjednačenje 25:25. Nakon isključenja Nemanje Obradovića u 54. minuti, imao je do tada nepogrešivi Valero Rivera priliku donijeti Nantesu +2, ali sjajno mu prvo brani Ristanović, a potom solo prodorom Luka Mrakovčić donosi novo poravnanje.

Zanimljivo, nakon Rivere sedmerac je promašio i veliki Kiro Lazarov koji je čak uspio i uhvatiti odbijenu loptu, ali je na sreću po naše dečke i nju poslao preko gola.

U igru se nakon kraćeg odmora vratio Matej Hrstić i dalekometnim šutem pogodio za novo vodstvo Zagreba (27:28) u 55. minuti, nakon čega i Alberto Entrerrios koristi drugu minutu predaha. Igrom 7 na 6 odgovaraju domaćini i u 57. minuti pogotkom Gurbinda s krila opet prelaze u vodstvo. Dvije minute kasnije Ristanović brani još jedan sedmerac Riveri i daje Zagrebu šansu za novi povratak. Sada Obrvan odgovara sa 7 na 6, ali šut Mandića s krila brani Nielsen. Trideset sekundi prije kraja utakmice izvana pogađa Minne za konačnih 30:28 i novu pobjedu Nantesa nad Zagrebom.

Pojedinačni učinak!

Prvi strijelac utakmice s čak 10 je pogodaka bio Valero Rivera, dok je šest dodao kružni napadač Adrian Figueras. Cyril Dumoulin imao je pet, a Emil Nielsen četiri obrane.

Kod Zagrebaša po pet su golova postigli David Mandić i Matej Hrstić. Todor Jandrić imao je pet obrana, a jednu manje skupio je Radivoje Ristanović. 

U goste nam dolazi Veszprem, mi odlazimo za Šabac!

Pred rukometašima PPD Zagreba dvoboj je 13. kola EHF Lige prvaka u kojemu će u četvrtak, 25, veljače ugostiti mađarski Telekom Veszprem. Dvoboj hrvatskog i mađarskog prvaka na rasporedu je u sportskoj dvorani Sutinska Vrela, s početkom u 20.45 sati.

Nakon dvoboja s najboljim mađarskim klubom vremena za odmor neće biti previše. Naime, već u subotu, 27. veljače naši će Zagrebaši otputovati za Šabac, gdje će dan kasnije odmjeriti snage s viceprvakom Srbije – bivšim europskim prvakom Metaloplastikom. Taj dvoboj na rasporedu je u legendarnoj sportskoj dvorani Zorka, s početkom u 18.00 sati.

HBC Nantes – PPD Zagreb 30:28 (13:14)

H Arena: Bez gledatelja

Suci: Bogdan Stark i Romeo Stefan (Rumunjska)

EHF Delegat: Marco Trespidi (Italija)

HBC Nantes: Dumoulin 5 obrana, Nielsen 4 obrane; Damatrin-Bertrand, Briet 2, Ovniček 2, Milić 1, Rivera 10(4), Cavalcanti, Pechmalbec 2, Figueras 6, Feliho, Minne 2, Lazarov 3,Gurbindo 1, Monar 1, De La Breteche; Trener: Alberto Entrerrios

HC PPD Zagreb: Ristanović 4 obrane, Jandrić 5 obrana; Vistorop 2, Mrakovčić 4, Mandić 5(3), Burić 4, Obradović 2, Stojnić 2, Kraljević, Laljek 1, Matanović 1, Ravnić, Hrstić 5, Leimeter 2, Grahovac, Vlah; Trener: Ivica Obrvan

  Povratak na sve vijesti