Zagrebaši krenuli put Veszprema: Respekt prema svima, ali Mađari su najbolja momčad naše skupine!
Objavljeno: 23. 09. 2020 - 9:00

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 02. kola EHF Lige prvaka, u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši gostovati kod mađarskog prvaka – Telekom Veszprema.

Dvoboj starih znanaca i rivala na rasporedu je u četvrtak 24. rujna, s početkom u 18.45 sati uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.

Dva dana uoči dvoboja i dan uoči odlaska put Mađarske, utakmicu s Telekom Veszpremom za službene su stranice kluba prokomentirali trener Igor Vori, kao i rukometaši Matej Hrstić, Josip Božić-Pavletić i Senjamin Burić.

PPD Zagreb je između prva dva kola EHF Lige prvaka potpisao i novo pojačanje, a riječ je o 28-godišnjem srednjem vanjskom Ivanu Laljeku. Više o ovom transferu možete pročitati na ovoj POVEZNICI

  • Čeka nas jedan od najtežih mogućih protivnika, sudionik Final Four turnira u EHF Ligi prvaka i aktualni osvajač SEHA Gazprom lige. U sportu, međutim, uvijek ima šanse i na nama je da se dobro pripremimo, da u utakmicu uđemo što bolje i da ih pokušamo iznenaditi. Ja osobno još uvijek nisam na sto posto jer sam bio dva tjedna bez rukometa, ali vjerujem da će to kroz tri do četiri dana doći na svoje – poručio je lijevi vanjski PPD Zagreba i hrvatske reprezentacije Matej Hrstić.
  • Mislim da nas čeka gostovanje kod najbolje momčadi u našoj grupi, uz svo dužno poštovanje prema svima drugima. Dobra je vijest da nam se polako vraćaju naši ozlijeđeni igrači koji su nam itekako falili protiv Kiela. Sedam igrača bi falilo bilo kojoj ekipi, a mi smo to posebno osjetili u prvom kolu. Nadam se da ćemo biti na razini da pružimo dobru partiju i da pokušamo iznenaditi Mađare – poruka je kružnog napadača PPD Zagreba i bosanskohercegovačke reprezentacije Senjamina Burića.
  • Sigurno nas čeka jako teška utakmica i strašno jak protivnik, ali vjerujem da možemo pružiti dobru partiju. Probili smo led s tom prvom utakmicom i nadam se da smo ispucali kvotu tehničkih grešaka koje su definitivno usmjerile tijek susreta s Kielom. To nam se ne smije ponavljati u Veszpremu. Idemo se tamo boriti i ukoliko nam se ukaže šansa da ju pokušamo iskoristiti – kazao je Josip Božić – Pavletić, desno krilo PPD Zagreba i hrvatske rukometne reprezentacije.
  • Kao što sam rekao i prije Kiela mi niti na jednu utakmicu ne idemo s bijelom zastavom. Roster nam se malo popunio u odnosu na dvoboj s njemačkim prvakom, ali još uvijek to nije to i mi nismo kompletni. Ipak, mislim da na treninzima dobro radimo i vjerujem da ćemo protiv jedne ekstra momčadi odigrati jednu dobru utakmicu – mišljenja je strateg PPD Zagreba Igor Vori.
  Povratak na sve vijesti