Zagrebaši okončali zimske pripreme slavljem protiv Nexe Našica!
Objavljeno: 29. 01. 2021 - 10:02

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb odigrali su i posljednju prijateljsku utakmicu u sklopu siječanjskih priprema za nastavak sezone.

Gostujući u sportskoj dvorani Kralja Tomislava u Našicama, najbolji hrvatski rukometaši bili su bolji od domaćina Nexea rezultatom 32:34 (17:17).

Bila je to ujedno i posljednja utakmica Hrvoja Horvata na klupi Našičana, nakon što je u četvrtak ovaj mladi hrvatski stručnjak imenovan novim izbornikom hrvatske rukometne reprezentacije.

Pobjedom u Našicama hrvatski rukometni prvaci zaključili su zimske pripreme s tri pobjede iz pet utakmica, nakon što su ih prošloga tjedna u Zagrebu nadigrali upravo Našičani, ali i rukometaši Sesveta.

Ipak, valja naglasiti kako je riječ o periodu sezone koji trenerima ponajviše služi ne bi li isprobali neke nove varijante za nastavak natjecanja, a u našem konkretnom slučaju treba kazati i kako je trener Vlado Šola većinu vremena imao na raspolaganju samo polovicu standardnih prvotimaca što zbog reprezentativnih izostanaka, što zbog ranijih ozljeda.

Tako su zbog sudjelovanja na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu zimske pripreme propustili kapetan David Mandić, kružni napadač Marin Šipić i lijevi vanjski Matej Hrstić.

Zbog ozljeda, pak, u većoj ili manjoj mjeri nije bilo oba desna krila Josipa Božića – Pavletića i Vlade Matanovića kao ni lijevog krila Davora Ćavara odnosno lijevog vanjskog Zvonimira Srne, razigravača Filipa Vistoropa i Aleksa Vlaha, vratara Radivoja Ristanovića, kao i reprezentativaca Srbije Nemanje Obradovića i Todora Jandrića. Svi oni propustili su neke od odigranih utakmica, kao i dobar dio treninga.

U tako desetkovanom sastavu puleni Vlade Šole upisali su pobjede nad ekipama Gorice (34:28) i Eurofarm Rabotnika (26:23), kao i poraze od Sesveta (25:26) te našičkog Nexea (24:28). Posljednja od pet pripremnih utakmica bila je upravo večerašnja pobjeda u Našicama.

Drugi dio sezone otvaramo s Tatranom iz Prešova!

Pred rukometašima PPD Zagreba prvi je dvoboj u sklopu SEHA Gazprom lige u novoj sezoni. U utorak, 02. veljače u Sutinska vrela dolaze prvaci Slovačke Tatran Prešov našeg trenera Slavka Goluže.

Hrvatski rukometni prvaci u novoj će sezoni SEHA Gazprom lige u skupini odmjeriti snage s već spomenutim Slovacima, viceprvakom Srbije Metaloplastikom iz Šapca, kao i s makedonskim Eurofarm Rabotnikom.

  Povratak na sve vijesti