Zagrebaši pobjedom nad Vardarom zasjeli na prvo mjesto SEHA ljestvice!
Objavljeno: 16. 10. 2018 - 7:21

U susretu 6. kola SEHA - Gazprom lige, u vrlo izjednačenoj i napetoj utakmici, rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb pobijedio je makedonski Vardar 26:23 (14:14) te zasjeo na 1. mjesto regionalne lige

Prvo poluvrijeme!

Vardar je boljom igrom u obrani i napadu već na samom početku utakmice pobjegao na minimalnu razliku od dva gola, a prvi pogodak za PPD Zagreb u 6. minuti postiže Ivan Sršen koji je nakon utakmice u ukrajinskom Zaporožju nastavio s odličnom igrom. Vardar ne uspijeva realizirati idući napad, a za Zagreb zabija Josip Božić Pavletić.

Vardar ubrzo bježi na dva pogotka prednosti, ali Tin Kontrec u sljedećem napadu zabija gol te smanjuje razliku (4:5), no zatim je uslijedila četverominutna "crna rupa" u igri obje momčadi koju uspješno za Zagreb rješava David Mandić svojim prvim zgoditkom u utakmici (6:6). Ipak, veselje nije dugo potrajalo jer Dmitrij Kiselev već u sljedećem napadu zabija te opet dovodi Vardar u prednost (6:7). 

Prvo isključenje na utakmici u 19. minuti dobio je Dainis Kristopans, a prvi sedmerac na utakmici zabija kapetan Zlatko Horvat. Još jednim isključenjem svoju momčad kažnjava Igor Karačić grubim startom na Damira Bičanića nakon čega ga suci šalju na hlađenje.

Minutu nakon, Zagrebov Josip Vekić odlazi na klupu na dvije minute, a Kristopans odmah zabija za novu minimalnu prednost Vardara (12:13). Horvat izjednačava, a prvi put u utakmici Zagreb odlazi na prednost (14:13) golom Davida Mandića u 27. minuti. 


Posljednjih 10 minuta prvog poluvremena obje su ekipe bile poprilično izjednačene što dokazuje i rezultat 14:14 prije predaha.

Nastavak igre...

Sjajno otvaranje drugog dijela za Zagreb! Novi golman Zagreba Radivoje Ristanović upisuje obranu, a napad realizira Bičanić te zabija svoj drugi pogodak za prednost Zagreba (15:14). Još jednim golom Sršena Zagreb odlazi na dosad najveću prednost od dva zgoditka (16:14). 


Zagreb na krilima Ristanovića, koji je otpočetka drugog poluvremena vrlo dobro branio, uspijeva držati prednost, ali se Vardar u nekoliko navrata približio na samo gol zaostatka. 


U nastavku je Vardar dobio još dva isključenja dok je Zagreb dobio jedno - na klupu je išao Valentino Ravnić. Nakon što je Zagreb početkom poluvremena pobjegao na dva gola prednosti, cijelo se vrijeme igra "gol za gol"

U 55. minuti Urh Kastelic brani sedmerac koji je Vardar mogao dovesti do izjednačenja, a odmah u sljedećem napadu gol zabija Mandić i Zagreb opet odlazi na dva pogotka prednosti (23:21). 

Ristanović još jednom sjajnom obranom ne dozvoljava Vardaru da smanji zaostatak, a svoj prvi pogodak u 58. minuti zabija i Arber Qerimi za najveću prednost Zagreba (24:21).


Posljednji pogodak za Zagreb zabija Kontrec te utakmica završava rezultatom 26:23 za Zagreb

PPD Zagreb ovom je pobjedom zaradio nova tri boda te s ukupno 15 bodova zasjeo na 1. mjesto SEHA Gazprom lige. Napomenimo kako je ovo prvi poraz Vardara u dosadašnjem dijelu sezone u SEHA ligi. 

Slijedi reprezentativni tjedan!

Od 22. listopada kreću reprezentativne obveze, a među odabranima iz redova Zagrebaša su Zlatko Horvat, Damir Bičanić, Josip Božić Pavletić i David Mandić koji će se klupskim obvezama vratiti kroz tjedan dana.

Sljedeći susret za najbolje hrvatske rukometaše na rasporedu je 30. listopada, kada će u Sutinskim vrelima ugostiti rukometni klub Željezničar iz Niša. Utakmica je na rasporedu u utorak u 19 sati uz prijenos uživo na programu Arene Sport.

 

PPD Zagreb - Vardar 26:23 (14:14)

Dvorana: Sutinska Vrela

Broj gledatelja: 700 

Suci: Petar Brunovsky (Slovačka), Vladimir Čanda (Slovačka)

Delegat: Jan Rudinsky (Slovačka)


PPD Zagreb: Ristanović 6, Kastelic 6 Qerimi 1, Ereš, Vistorop, Božić Pavletić 3, Kontrec 2, Burić 3, Sršen 4, Horvat 6, Jotić, Ravnić, Mandić 4, Hrstić 1, Bičanić 2, Vekić J

Vardar: Kalifa, Milosavljev 5, Stoilov 2, Popovski 1, Kristopans 4, Karačić 2, Skube 1, Kalarash 2, Čupić 2, Dibirov 3, Shishkarev 1, Vojvodić, Kiselev 3, Milosavljev 1, Mishevski

 

  Povratak na sve vijesti