Zagrebaši remizirali s norveškim prvakom Elverumom!
Objavljeno: 25. 08. 2017 - 10:29

Nakon što su prvog dana Eurotournoi 2017 pripremnog turnira, koji se održava u francuskom Strasbourgu od 23. do 27. kolovoza, bili poraženi od trostrukog osvajača natjecanja – uglednog francuskog prvoligaša Chamberyja rezultatom 25:24 – rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u drugoj  su utakmici remizirali s norveškim prvakom Elverumom rezultatom 28:28 (15:14).

U odnosu na dvoboj igran dan ranije s ekipom našeg Ivica Obrvana, hrvatski rukometni prvaci bili su oslabljeni za neigranje desnog vanjskog Davida Miklavčića koji je ozlijedio pucačko rame i već je danas stigao na daljnje pretrage u Zagreb.

Trener Kasim Kamenica, podsjećamo na posljednji ovoljetni pripremni turnir PPD Zagreba poveo je 18 igrača, dok su u Zagrebu zbog ozljeda ostali Josip Vekić i Josip Božić – Pavletić, kao i Luka Mrakovčić odnosno Tin Lučin.

Na poziciji vratara tako su se našli Matevž Skok, Urh Kastelic i Arian Jović, lijeva krila su Dobrivoje Marković i Valentino Ravnić, na suprotnoj strani Zlatko Horvat i Josip Ereš, kružni napadači Igor Vori, Tin Kontrec i Leon Šušnja, na lijevom vanjskom Stipe Mandalinić, Damir Bičanić, Matej Hrstić i Tonči Valčić, desni vanjski David Miklavčić (zbog ozljede se vratio u Zagreb) i Mario Vuglač, dok su na srednjem vanjskom igrali Josip Valčić i Domagoj Pavlović.

Raspucani Mandalinić, odlični Marković i Horvat!

U vrlo zanimljivom dvoboju hrvatskog i norveškog prvaka raspucan je bio Stipe Mandalinić s osam pogodaka, dok su po šest golova dodali sjajna krila Dobrivoje Marković i Zlatko Horvat. Arian Jović u prvom je poluvremenu skupio šest, a Matevž Skok u nastavku tri obrane.

Kod Norvežana sa sedam je golova najefikasniji bio Andre Lindboe, dok je gol manje postigao Kevin Guliksen. Morten Nergaard imao je 12 obrana.

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u nedjelju 27. kolovoza razigravat će za pozicije s jednim od tri moguća protivnika iz druge skupine u kojoj se, podsjećamo, nalaze francuski Montpellier, ruski Chekovskie Medvedi i španjolska Naturehouse la Rioja.

RK PPD Zagreb: Skok 3 obrane, Jović 6 obrana, Kastelic; Ereš 1, Kontrec, Vori 1, Marković 6(3), Horvat 6(5), Šušnja, J. Valčić, T. Valčić, Mandalinić 8, Ravnić, Hrstić, Vuglač 3, Bičanić 1, Pavlović 2

HC Elverum Handball: Kehri, Bakken, Nergaard 12 obrana; Linderud, Thorsteinsson, Orri 2, Borresen 1, Mehl 3, Lindboe 7 (5), Krag 2, Brattvold 3, Poklar 2, Fredriken 2, Hanisch, Guliksen 6

  Povratak na sve vijesti