Zagrebaši s konačnih +16 u dvije utakmice do još jednog Final 4-a SEHA lige
Objavljeno: 11. 03. 2020 - 10:48

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u uzvratnoj su utakmici četvrtfinala doigravanja SEHA – Gazprom lige za ulazak u samu završnicu svladali slovački Tatran Prešov (28:16). Susret 11. ožujka, koji je Zagrebaše lansirao na još jedno izdanje Final 4-a regionalne lige, odigran je bez prisustva navijača u zagrebačkoj dvorani Doma sportova.

Nakon što su u subotu s četiri gola prednosti slavili u Prešovu, najbolji hrvatski rukometaši u večernjoj su uzvratnoj utakmici u Zagrebu u srijedu potvrdili nadmoć nad slovačkim prvakom za završni turnir regionalne lige. U utakmici čijim krajnjim rezultatom trener Veselin Vujović i ekipa mogu biti iznimno zadovoljni, Lavovi su slavili s 28:16 čime je ukupan omjer golova sveden na 53:37 u obje utakmice, odnosno četvrtfinalnom prednošću Zagreba od +16. PPD Zagreb ovim je slavljem prvi potvrdio svoje sudjelovanje na Final 4 turniru koji će se ove godine od 3. do 5. travnja održati u Zadru.

Zagreb su u napadu predvodili Zlatko Horvat i Miloš Božović, svaki s po šest pogodaka, dok su Valentino Ravnić i Marin Šipić postigli po četiri pogotka. S druge strane, najviše se puta kod gostiju u strijelce upisao Pedro Pacheco koji je po isteku 60 minuta mrežu tresao četiri puta.

Sjajni Matej Ašanin pružio je jednu od najboljih partija ove sezone, uspješno braneći gol čak 16 puta i konačnim učinkom od 50% zaustavljenih lopti.

PPD Zagreb će u polufinalu Final 4-a igrati protiv boljeg iz dvoboja našičkog Nexea i skopskog Vardara. Makedonci su slavili sa 31:30 u prvoj utakmici u Našicama, a uzvrat je na rasporedu u nedjelju, 15. ožujka.

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba

Bilo je zaista teško usredotočiti se i danas igrati ovdje pred praznim tribinama. Naša obrana i vratar Ašanin zaista su blistali u drugom poluvremenu i osjećam se da je to bilo presudno, kao i činjenica da je naša klupa trenutno malo duža.

Valentino Ravnić, igrač PPD Zagreba

Želim čestitati svojim momcima na plasmanu na završni turnir. Nismo u prvom poluvremenu bili usredotočeni kao što smo trebali biti, no kada smo se u drugom poluvremenu popravili u tom aspektu igre, gol-razlika se samo povećavala.

Slavko Goluža, trener Tatran Prešova

Čestitamo Zagrebu na završnom turniru. Želio bih iskoristiti priliku da se ispričam svima zbog načina na koji smo danas igrali u drugom poluvremenu. Unatoč svemu, to je bilo potpuno neprihvatljivo. Ne dobiva se svaki dan prilika igrati protiv momčadi kao što je PPD Zagreb, a naši mlađi igrači trebali su tu priliku bolje iskoristiti.  Još jednom, želim Zagrebu sve najbolje na završnom turniru, što se mene tiče neka ga osvoje.

Nino Grzentić, igrač Tatran Prešova

Prvo, čestitke Zagrebu. Možemo biti zadovoljni s utakmicom, bez obzira što nije bilo sjajno. Imam osjećaj da, da smo uspjeli zabiti par zicera, da bi sve to drugačije izgledalo. Mislim da smo odigrali korektno, ali i da smo u drugom poluvremenu mogli imati još bolju situaciju. Drugo poluvrijeme je bilo doista loše i to je sve naša greška. Nemam što drugo za reći, očekivali smo više. Sretno Zagrebu na Final 4-u.

  Povratak na sve vijesti