Zagrebaši se okupili i krenuli s pripremama
Objavljeno: 24. 07. 2018 - 11:32

Nakon ugodnog i zasluženog odmora rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb okupili su se u svojoj Kutiji šibica kako bi započeli s pripremama za sezonu 2018. / 2019.

Na prozivci koja se održala u ponedjeljak u 18.00 sati pojavila se većina igrača, dok su izostali tek hrvatski juniorski reprezentativci Filip Vistorop, Josip Vekić, Vito Bahtijarević i Tin Lučin koji se trenutno nalaze na Europskom rukometnom prvenstvu u Sloveniji.

Trener Lino Červar momčadi će se priključiti u četvrtak, a na prozivci su sa strane struke bili pomoćni treneri Tonči Valčić i Davor Rokavec, kondicijski trener Igor Blažinčić i kondicijska trenerica Mirela Anić, trener vratara Mario Kelentrić te fizioterapeuti Damir Kajba i Slobodan Škorić.

Ispred uprave kluba tu su bili direktor Vedran Šupuković, glavni menadžer Božidar Jović i sportski direktor Josip Valčić.

Igrači PPD Zagreba koji su se okupili na početku priprema: Zlatko Horvat (kapetan), Josip Božić-Pavletić, Josip Ereš, Valentino Ravnić, David Mandić, Tin Kontrec, Leon Šušnja, Senjamin Burić, Gregor Potočnik, Damir Bičanić, Matej Hrstić, Luka Mrakovčić, Lovro Jotić, Urh Kastelic, Arian Jović i Ivan Vekić.

Zagrebaši će prvi tjedan priprema iskoristiti kako bi obavili liječničke preglede i kako bi ih kondicijski par stručnjaka Blažinčić-Anić lagano uveo u ono što slijedi u kolovozu.

A već 03. kolovoza prva ekipa odlazi na slovensku Roglu, gdje će u narednih desetak dana odraditi visinski dio priprema.

Ove sezone rukometaši PPD-a sudjelovat će na dva pripremna turnira u Austriji i Francuskoj.

U petak 17. i subotu 18. kolovoza nastupit će na Styrian Handball Days u Grazu gdje još igraju domaćin HSG Graz, Fivers WAT Margareten i MRD Dobova. U polufinalnom ogledu u petak u 20.00 sati igrat ćemo protiv HSG Graza, dok će u nešto ranijem terminu snage odmjeriti Fiversi i Dobova.

Dvoboj za treće mjesto na rasporedu je u subotu u 10.30 sati, dok je finalna utakmica predviđena za 12.30 sati.

Vikend kasnije, 25. i 26. kolovoza, nastupit ćemo na zapadu Francuske u sklopu međunarodnog pripremnog turnira Vendee Hand Trophee.

Tamo ćemo u subotu 25. kolovoza u polufinalu igrati s ekipom Nimesa. Početak tog dvoboja predviđen je za 17.00 sati, dok će u 20.00 sati igrati Aix i Chambery.

Dvoboj za treće mjesto na rasporedu je u nedjelju 26. kolovoza u 15.00 sati, a finale je predviđeno u 18.00 sati.

Početak natjecateljske sezone prema svim informacijama trebao bi biti u utorak 28. kolovoza kada bi se trebalo igrati prvo kolo SEHA Gazprom lige.

  Povratak na sve vijesti