Zagrebaši slavljem nad Steauom Bukurešt nastavili pobjedničkim putem
Objavljeno: 11. 09. 2018 - 11:09

Nakon prve ovosezonske pobjede nad Izviđač Central Osiguranjem, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u zaostalom su 02. kolu SEHA - Gazprom lige došli i do druge uzastopne pobjede u regionalnom natjecanju.

Do važnih su bodova Zagrebaši došli svladavši s 24:17 (9:8) na domaćem terenu jedinog rumunjskog predstavnika SEHA lige - Steauu Bukurešt - u dvorani Sutinska vrela u Podsusedu.

Utakmicu su s tribina u utorak odgledali Matej Hrstić i Ivan Vekić, odnosno novopridošli član hrvatskog prvaka Arber Qerimi.

U sastavu nije bilo niti Valentina Ravnića koji je zbog želučanih tegoba propustio ovaj susret. Inače, kao što će kasnije na konferenciji za medije kazati trener PPD Zagreba Lino Červar, očito je riječ o nekom virusu budući da je čak sedam igrača hrvatskog prvaka na dan utakmice osjećalo manje ili više jake želučane probleme. 

Početak...

Igru je pogotkom u 3. minuti za 1:0 otvorio Ivan Sršen, a odmah zatim dolazi u protivničkom napadu do preokreta, što koristi Leon Šušnja koji s linije šest metara Zagreb dovodi u prednost od dva gola.

Unatoč tome, u narednim se minutama igra ravnopravno gol za golom, a bivši član zagrebačke momčadi Stefan Vujić igru do prvog izjednačenja dovodi u 20. minuti (7:7). Uspijevaju Zagrebaši, ipak, do poluvremena ostvariti prednost, pa pri odlasku s terena semafor bilježi 9:8.

Zagrebova dominacija u nastavku!

U nastavku Zagreb drži ritam igre, a Lavovi svoju prvo značajnije vodstvo upisuju u zadnjoj četvrtini utakmice kada David Mandić u 48. minuti postiže osam golova prednosti vrijedan pogodak.

Igra se tako i u nastavku, hrvatski rukometni prvaci ne dovode u opasnost svoju ugodnu prednost niti u jednom trenutku, a sa zadnjim sudačkim zviždukom upisuju konačno i drugu pobjedu u novoj sezoni SEHA lige.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su Lovro Jotić i David Mandić svaki s pet pogodaka te kapetan Zlatko Horvat s četiri pogodaka. Urh Kastelic skupio je devet sjajnih obrana, od kojih je jedna bila s linije sedam metara, a uspio je upisati i jedan pogodak iz igre.

Liga prvaka stiže u Osijek!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb otvarajući je ovosezonski dvoboj EHF Lige prvaka u kojemu će u nedjelju, 16. rujna, u osječkom Gradskom vrtu ugostiti aktualnog mađarskog prvaka MOL - Pick Szeged.

Dvoboj najprestižnijeg klupskog natjecanja Europe na rasporedu je s početkom u 20.00 sati uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

PPD Zagreb – Steaua Bukurešt 24:17 (9:8)

Suci: Nenad Nikolić i Dušan Stojković (SRB)

Delegat: Vladimir Sokol (CRO)

PPD Zagreb: PPD Zagreb: Kastelic 8+1 obrana i 1 gol, Jović, Ereš, Vistorop, Božić Pavletić 1, Mrakovčić 3, Kontrec, Burić, Sršen 1, Horvat 4, Šušnja 2, Potočnik 2, Jotić 5, Mandić 5, Bičanić, J. Vekić

Steaua Bukurešt: Stanescu 4 + 1 obrana, Babasafari 1 obrana i 1 gol, Rapciuga 1, Milošević 2, Stavrositu, Johannson, Stanescu, Becheru, Rosu 1, Georgescu 2, Constantina 1, Vegar 1, Vujić 3, Humet 3, Bizau, Grbović 2

  Povratak na sve vijesti