Zagrebaši svladali Koper i krenuli put Makarske na zimske pripreme
Objavljeno: 18. 01. 2019 - 10:03

Nakon što su prije dva dana slavili u prijateljskom dvoboju s HRK Goricom, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb odmjerili su snage sa slovenskim Koperom protiv kojega su na koncu slavili rezultatom 29:27 (15:11).

Dvoboj se odigrao u sportskoj dvorani Kutija šibica, a bila je to ujedno i posljednja provjera za trenera Branka Tamšea prije odlaska u Makarsku gdje će hrvatski rukometni prvaci provesti narednih desetak dana pripremajući se za nastavak sezone.

Trener Tamše, koji je preuzeo kormilo hrvatskog prvaka prije dva tjedna, u ovom susretu nije mogao računati na ozlijeđene Leona Šušnju, Josipa Božića Pavletića, Radivoja Ristanovića, Josipa Ereša i Ariana Jovića, kao niti na reprezentativni trojac Horvat-Bičanić-Mandić.

Ipak, oni koji su bili tu dali su svoj maksimum i pokazali da će slovenski strateg u nastavku sezone imati slatke brige pri odabiru igrača.

Na koncu vrlo zanimljivog dvoboja svakako valja pohvaliti pojedinačne učinke Valentina Ravnića sa sedam, Senjamina Burića s pet, odnosno Ivana Sršena s četiri pogotka. Ivan Vekić imao je 14 obrana.

Kod slovenskog predstavnika pet je pogodaka dao Marić, četiri Planinc, a tri Sokolić. Postogna i Haseljić imali su svaki po sedam obrana.

U sklopu zimskih priprema u Makarskoj zagrebaši će odraditi i tri prijateljska dvoboja s Dubrovnikom, Zrinjskim i Ribnicom.

PPD Zagreb – Koper 29:27 (15:11)

Kutija šibica: Utakmica bez gledatelja

Suci: Matija Brodić i Tin Derušek

Delegat: Ahmed Njuhović

PPD Zagreb: I. Vekić 14 obrana i 1 pogodak; Vistorop 1, Mrakovčić 1, Kontrec 1, Burić 5, Sršen 4, Potočnik, Jotić 2, Maršan 2, Ravnić 7, Hrstić 1, Potić 1, J. Vekić 3

Koper: Haseljić 7 obrana, Kocjančić, Postogna 7 obrana; Ganz 1, Krečić 3, Matijašević, Moljk, Smolnik 2, Sokolić 3, Guček 1, Zugan 3, Marić 5, Planinc 4, Stopar 1, Bratković 3

  Povratak na sve vijesti