Zagrebaši teško do tri boda protiv srbijanskog rukometnog prvaka Vojvodine!
Objavljeno: 17. 12. 2018 - 8:36


Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb „odradili” su i posljednju službenu utakmicu prije odlaska na zasluženi odmor. U ponedjeljak, 17. prosinca, u dvorani Sutinska vrela slavili su nad prvacima Srbije, rukometnim klubom Vojvodinom, rezultatom 25:23.

Trener Davor Rokavec prije utakmice na tribinu je posjeo Arbera Qerimija te otprije ozlijeđene Ariana Jovića i Nikolu Potića.

Unatoč statusu favorita u dvoboju hrvatskog i srbijanskog predstavnika, Zagrebaši su se za pobjedu morali boriti punih 60 minuta igre. 

Iako je u prvim minutama izgledalo kako će domaćini susret staviti pod svoju kontrolu, gostujuća je momčad to već u drugoj polovici prvoga poluvremena demantirala. Nakon početnih 6:0 plave momčadi, a za koji su bili zaslužni Božić Pavletić, Bičanić, Šušnja, Kontrec te dva puta kapetan Zlatko Horvat, Novosađani su iskoristili preostale minute prve polovice igre kako bi nadomjestili zaostatak.

Povratkom na minimalnih -1 zaostatka (12:11), gosti su zagrebačkoj publici dokazali kako se ne predaju tako lako, a isto dokazuje i činjenica da se još i u posljednjoj četvrtini nastavila igra gol za golom. 

Na petnaestominutni predah u 30. minuti igrači Davora Rokavca odlaze s minimalnih 13:12, a sve od 25. minute igre Lavovi se ne uspijevaju odvojiti na više od dva gola prednosti. Tek su se u posljednjih deset minuta Zagrebaši uspjeli odvojiti na nova dva gola prednosti, a za isto toliko momčad na drugoj strani terena ostala je kratka za pobjedu.

Najbolji u redovima hrvatskog prvaka bili su Zlatko Horvat s osam te Damir Bičanić s pet pogodaka, dok su na drugoj strani dobrom otporu novosadske ekipe pridonijeli Nemanja Vučičević i Miloš Grozdanić svaki sa šest zgoditaka, a jedan manje dodao je i Jovica Nikolić.


PPD Zagreb - Vojvodina 25:23 (13:12)
Sutinska vrela: 500 gledatelja
Suci: Boris Mandak i Mario Rudinsky (Slovačka)
Delegat: Jan Rudinsky (Slovačka)

PPD Zagreb: Ristanović, Kastelic; Ereš 1, Vistorop, Mrakovčić 2, Božić Pavletić 4, Kontrec 1, Burić, Sršen 1, Horvat 8, Šušnja 2, Potočnik, Jotić, Mandić 1, Hrstić, Bičanić 5, Vekić. 

Vojvodina: Nicić, Perović; Milić, Mirković 1, Čelica 1, Perović, Marijanac 2, Prodanović, Stanković 2, Nikolić 5, Trkulja, Milašević, Grozdanić 6, Vučičević 6. 

  Povratak na sve vijesti