Zagreb u gostima kod danskog prvaka izborio bod Lige prvaka!
Objavljeno: 07. 10. 2018 - 7:19

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb svoj su produženi vikend proveli u Danskoj gdje su još u subotu otputovali na dvoboj 04. kola VELUX EHF Lige prvaka. U utakmici protiv danskog prvaka Skjern Handbolda dvije su strane podijelile bodove nakon što je nedjeljni susret završio bez pobjednika, konačnim rezultatom 31:31 (14:14).

Hrvatsko-danski dvoboj na za zagrebačke dečke gostujućem terenu završio je bez pobjednika. Od samog početka puta najavljivao je trener Lino Červar kako njegova momčad u Dansku odlazi znajući da ima šansu te kako su igrači željni borbe. I bilo je tu, zaista, puno čvrstine s obje strane, nijedna se momčad nije predavala, te su o konačnom ishodu utakmice odlučivale zadnje minute.

Prve minute...

U nedjeljnom susretu protiv Skjerna trener Červar nije mogao računati na ozlijeđene Leona Šušnju, Gregora Potočnika i Ariana Jovića, a izvan sastava za dvoboj s danskim prvakom ostao je i Josip Ereš.

Utakmicu prvim pogotkom za domaći sastav otvara Slovenac Jan Grebenc (1:0). Prvom prilikom, rezultat na semaforu poravnava Zagrebov Arber Qerimi, a nakon još desetak minuta izjednačene igre, Lavove u prvi rezultatski plus dovodi kapetan Zlatko Horvat koji u 12. minuti zabija za 5:6.

U 27. minuti Skjern se po prvi puta odmiče na više od minimalne prednosti (13:11) i, taman kada se činilo da prvo poluvrijeme neće završiti povoljno po zagrebački sasav, sjajna komunikacija dvojca Qerimi-Burić rezultira s dva pogotka Senjamina Burića i potpuno izjednačenih prvih 30 minuta igre (14:14).

Sjajno otvaranje u nastavku!

U nastavak utakmice Lavovi ulaze s igračem više što koriste kako bi po prvi puta u susretu rezultat doveli do svoja tri pogotka prednosti. Strijelac gola za dotad maksimalnu prednost i rezultat 17:14 u 34. minuti bio je Ivan Sršen.

Greškom pri povratku nakon  ostvarenog pogotka, Senjamin Burić zarađuje dvije minute kazne, a u daljnjem tijeku danska momčad značajno smanjuje prednost. Igra se, tako, u zadnjoj četvrtini dvoboja gol za golom, a Zagrebov period od pet minuta bez pogotka spašava Urh Kastelic s nekoliko važnih obrana. Ipak, u 45. minuti igre domaćini preokreću rezultat te po prvi puta nakon samog otvaranja nedjeljnog susreta prednost ponovno dovode na svoju stranu.

Nastavlja Kastelic s još nekoliko dobrih intervencija, što Josip Božić – Pavletić u 49. minuti napokon pretvara u novu prednost (25:24). Ipak, Danci ne posustaju te prednost na semaforu još nekoliko puta do kraja večeri mijenja stranu.

U 59. minuti, nakon pomno isplanirane akcije, Ivan Sršen postiže pogodak koji Zagrebašima omogućuje da u posljednjih 60 sekundi susreta uđu s minimalnom prednošću, a momčad Olea Norgaarda prisiljava na minutu predaha. U minuti koja će okončati susret, posljednju intervenciju u napadu uspješno koristi Skjernov desni vanjski Sarup Sondergaard koji postiže pogodak za 31:31, ujedno i posljednji u nedjeljnom susretu, s obzirom Zagrebov zadnji udarac biva zaustavljen od strane domaćeg vratara , a čime susret završava bez pobjednika.

Burić stopostotan, povratak Hrstića!

Najbolji u odmjeravanju snaga između najboljih danskih i hrvatskih rukometaša za momčad PPD Zagreba bili su Senjamin Burić sa sjajnih sedam pogodaka iz isto toliko pokušaja, jedan manje imao je kapetan Zlatko Horvat, a pet golova upisao je Ivan Sršen.

Kod domaćina, svojoj su momčadi najviše pridonijeli Thomas Mogensen i Anders Eggert Magnussen, obojica postigavši po šest pogodaka.

Važno je spomenuti i povratak u sastav našeg Mateja Hrstića koji je radi ozljede iz veljače dug period morao provesti van terena, a nakon ovosezonske premijere u utakmici SEHA - Gazprom lige protiv Metalurga, protiv Skjerna je postigao i svoj prvi povratnički pogodak.

Pred Zagrebašima čak tjedan dana 'odmora'!

U gotovo od samog početka sezone gustom rasporedu Zagrebaša napokon će se zaredati nekoliko dana bez putovanja. Naime, idući zadatak za hrvatske rukometaše susret je s Motor Zaporožjem, a dečki će se za Ukrajinu zaputiti narednog vikenda. Dvoboj je predviđen za točno tjedan dana, odnosno u nedjelju, 14. listopada, u 17 sati po hrvatskom vremenu.

Skjern Handbold – PPD Zagreb 31:31 (14:14)

Suci: Lars Geipel i Marcus Helbig (Njemačka)

Delegat: Peter Olsson (Švedska)

Skjern Handbold: Nielsen, Gustavsson; Mogensen 6, Jakobsen 2, Konradsson T M 2, Eggert Magnussen 6, Mikkelsen 5, Konradsson J 2, Stenbacken, Grebenc 1, Christensen, Sondergaard Sarup 2, Augustinussen 3, Tangen 2

PPD Zagreb: Vekić, Kastelic; Mrakovčić, Božić-Pavletić 2, Hrstić 1, Kontrec 1, Burić 7, Sršen 5, Horvat 6 (3), Jotić, Ravnić, Qerimi 4, Mandić 2, Bičanić 3, Vistorop, Vekić J

  Povratak na sve vijesti