Zagrebaši u Zaporožju u potrazi za novim bodovima Lige prvaka!
Objavljeno: 13. 10. 2018 - 1:04

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u iščekivanju su 05. kola VELUX EHF Lige prvaka uoči kojeg hrvatski predstavnici putuju u Zaporožje, Ukrajinu gdje će ih ugostiti momčad Motor Zaporožja.

Zagrebaši i ukrajinski rukometni prvaci susret će se u nedjelju, 14. listopada, u dvorani Yunost Sports Palace, kako bi odmjerili snage i podijelili nove bodove najelitnijeg europskog rukometnog natjecanja. Predviđeno vrijeme početka dvoboja je 17 sati po hrvatskom vremenu.

Zagrebački dečki primorani su u Ukrajnu putovati bez Leona Šušnje te Gregora Potočnika koji zbog ozljeda izostaju iz sastava, ali i Ariana Jovića kojemu radi puknuća ligamenata slijedi višemjesečni oporavak.

Momčad iz Zaporožja u petom će kolu, a u kojem na red za gostovanje na ukrajinskom terenu dolaze zagrebački Lavovi, još jednom pokušati ostvariti prve bodove u novoj sezoni Lige prvaka. Ukrajinci su nakon pet odigranih kola s nula bodova na začelju ljestvice skupine B.

Svoja su razmišljanja za predstavnike medija pred put podijelili trener PPD Zagreba Lino Červar i igrač David Mandić.

Lino Červar, trener PPD Zagreba

  • Bit će to težak meč, pogotovo s obzirom na činjenicu da igraju pod pritiskom da moraju izvlačiti prvu pobjedu. Morat ćemo pružiti jako dobru igru, osobito u obrani, te biti vrlo agresivni, ali i strpljivi ukoliko želimo izvući dobar rezultat. Bit će tvrda utakmica i pobjedit će ekipa koja će imati više koncentracije.

David Mandić, igrač PPD Zagreba

  • Zaporožje je prije dva dana smjenilo trenera s obzirom na to da rezultati nisu bili u skladu s očekivanjima kluba. Mi u Zaporožje idemo rasterećeni, u Skjernu smo uzeli bod koji nas je jako rasteretio. Što se tiče Zaporožja, sigurno je da će igrati na pobjedu, nemaju više što izgubiti i moraju pobjediti kako bi ostali u konkurenciji za osminu finala. Mi odlazimo kod njih odigrati najbolje što znamo, trebamo se boriti, svi koji su zdravi dat će sve od sebe.
  Povratak na sve vijesti