Zagrebaši unatoč porazu službeno potvrdili plasman na završni turnir SEHA - Gazprom lige
Objavljeno: 13. 03. 2019 - 11:52

Igrači rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb u posljednjoj su utakmici regularnog dijela sezone SEHA – Gazprom lige poraženi od slovačkog Tatran Prešova rezultatom 28:29. U posljednjim sekundama utakmice 18. kola odlučeno je da bodove iz Sutinskih vrela tu večer naposlijetku ipak odnosi slovački rukometni prvak.

Iako su Zagrebaši bili ti koji su bolje otvorili utakmicu te su već u 10. minuti konsolidirali prednost koja je u utakmici najvećim dijelom igranoj gol za golom stajala na njihovoj strani, u posljednjim su minutama šansu za pobjedu najbolji hrvatski rukometaši ipak prepustili gostima.

Slovački predstavnik tako je na zagrebačkom terenu po posljednji puta u 8. izdanju SEHA – Gazprom lige upisao tri pobjednička boda, dok su 'Plinari' ostali kratki za jedan gol, ali i puna tri boda.

Najbolji u redovima hrvatskog prvaka bio je Valentino Ravić s pet pogodaka, dok je protivnike u pobjedi predvodio Bruno Butorac s čak devet postignutih pogodaka.

Iduće na rasporedu: osmina finala Lige prvaka!

U spektakularnoj utakmici knock-out faze Lige prvaka koja će se održati 23. ožujka u Areni Zagreb, PPD Zagreb dočekat će u prvom osmofinalnom susretu dobropoznatu momčad Vardara. Aktualni makedonski prvak te nositelj naslova prvaka VELUX EHF Lige prvaka iz sezone 2016./2017. snage s hrvatskim predstavnikom te će subote odmjeriti s početkom u 20.30 sati.

Upravo je 'balkanski el clasico' – kako ga od milja vole zvati ljubitelji rukometa – proglašen utakmicom tjedna u izdanju prvog kruga osmine finala Lige prvaka, što je samo dodatni dokaz kako nas toga vikenda u Areni očekuje sve samo ne 60 minuta svakidašnje rukometne igre. Informacije o ulaznicama bit će objavljene u narednim danima.

Sraz ovih dviju sjajnih rukometnih momčadi, gledatelji će osim na licu mjesta moći pratiti i putem prijenosa uživo na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

PPD Zagreb – Tatran Prešov 28:29 (16:15)

Sutinska vrela: 700

Suci: Gjorgji Nachevski i Slave Nikolov (MKD)

Delegat: Dragan Nachevski (MKD)

PPD Zagreb: Kastelic 4 obrane, Ristanović 6 obrana; Vistorop 2, Božić Pavletić 2, Kontrec 1, Burić 3, Sršen 1, Potočnik 3, Jotić 3, Ravnić 5, Mandić 1, Hrstić 1, Bičanić, Karvatski 2, Vlah 1, Vekić 3

Tatran Prešov: Cvitković 3 obrane, Chupryna 1 obrana; Rabek 4, Djeric 3, Hrstka 1, Lapajne 4, Krok 2, Sarpataky, Križ, Urban 3, Kosteski 2, Butorac 9, Tsarapkin, Afanou 1

  Povratak na sve vijesti