Zagrebaši upisali visoku pobjedu i nova tri boda protiv moskovskog Spartaka
Objavljeno: 27. 11. 2019 - 8:39

U utakmici zaostalog 4. kola SEHA – Gazprom lige najbolji hrvatski rukometaši ugostili su novog sudionika regionalne lige – rukometni klub Spartak iz Moskve. U utakmici odigranoj u srijedu u zagrebačkoj dvorani Doma sportova s početkom u 19 sati, rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb uspješno je svladao ruskog predstavnika lige, i to konačnim rezultatom 23:39.

Od samog početka igrači Veselina Vujovića nametnuli su vlastiti ritam te od prve minute poveli. Ni u jednom trenutku Zagrebaši nisu imali problema s igrom izgledno mlađeg i manje iskusnog protivnika, a ista se priča nastavila i nakon predaha, odnosno u posljednjih 30 minuta utakmice.

Zagrebačku su momčad u srijedu navečer do pobjede predvodili Valentino Ravnić s osam pogodaka, a po pet svaki dodali su Josip Vekić i Nenad Kosteski. Matej Ašanin upisao je osam obrana, dok je Arian Jović zaustavio pet pokušaja.

Na suprotnoj su strani najbolji učinak večeri zabilježili Danila Sazonov također s osam pogodaka, a četiri su upisali Igor Radojević i Evgenii Voiniush. Vratari Avtonomov i Mikhalina uspješno su branili gol jedanaest puta.

Spartak Moskva – PPD Zagreb 

Spartak Moskva: Avtonomov, Mikhalina; Urbonas, Salimov, Ionov, Radojevic, Egorov, Slaikov, Naidunov, Shelestiukov, Voiniush, Karasev, Chernetsov, Matveevm Zalitsev, Sazonov

PPD Zagreb: Ašanin, Jović; Šipić 4, Ereš 3, Vistorop 1, Mandić, Hrastnik, Stojnić 2, Kosteski 5, Špende 4, Ravnić 8, Gadža 2, Bičanić 3, Bećiri 1, Vlah 1, Vekić 5

Veselin Vujovic, trener PPD Zagreba: 

Spartak je danas ovdje došao sa pomlađenom momčadi ali su tokom cijelog susreta imali ozbiljan pristup i na tome im čestitam. Što se nas tiče bili smo fokusirani i ušli u susret na pravi način. Na kraju smo skoro svim igračima dali priliku i došli do nova tri boda. 

Arian Jovic, vratar PPD Zagreba: 

Ušli smo ozbiljno u susret i to je bio ključ današnje pobjede. Trener je dosta rotirao, svi su doprinijeli i na kraju smo osigurali novu pobjedu. Važna utakmica u Mađarskoj je ispred nas, utakmica u kojoj je cilj doći do pobjede i promijeniti tok sezone.  

Vladislav Kosmodemiansky, trener Spartaka: 

Zagreb je danas došao do zaslužene pobjede. Prvih deset minuta smo bili dobri međutim nakon toga smo počeli griješiti, promašivati i Zagreb je to znao iskoristiti. Izgubili smo previše lopti danas i to je, po mom mišljenju, presudilo. Dobro je to što smo ipak imali priliku dati mlađim igračima koji inače ne igraju toliko šansu da pokažu što znaju i mogu protiv momčadi kao što je Zagreb. 

Igor Radojevic, igrač Spartaka: 

Zagreb je maksimalno fokusirano ušao u susret i to je odlučilo utakmicu danas. Došli smo ovdje bez imperativa pobjede, glavni je cilj bio dati mlađim igračima šansu da pokažu što znaju, kao što je trener rekao, protiv kvalitetne momčadi kao što je Zagreb.

Slijedi gostovanje u Szegedu!

Ispred rukometaša Zagreba posljednje je ovogodišnje gostovanje u sklopu VELUX EHF Lige prvaka. Vujović i ekipa tako će u 10. kolu najelitnijeg rukometnog natjecanja otputovati u Mađarsku kako bi odmjerili snage s tamošnjim prvakom. Dvoboj MOL – Pick Szegeda i PPD Zagreba na rasporedu je 30. studenog s početkom u 17:30 te izravnim prijenosom na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

  Povratak na sve vijesti