Zagrebaši s nova tri boda protiv skopskog Metalurga na korak do završnice SEHA - Gazprom lige!
Objavljeno: 14. 02. 2018 - 2:19

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb svladali su rukometaše skopskog Metalurga u sklopu 14. kola SEHA – Gazprom lige. U susretu odigranom u utorak, 12. veljače, u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu, Lavovi su protiv aktualnog viceprvaka Makedonije pobjedu odnijeli konačnim rezultatom od 30:28.

Najbolji hrvatski rukometaši tako su nakon velikog slavlja u Celju (23:30) nastavili pobjednički niz u regionalnoj ligi koji je započeo još u prosincu prethodne godine utakmicama protiv Nexea (29:30), Tatran Prešova (32:26) i Vojvodine (30:25).

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su sjajni Tin Kontrec sa stopostotnim učinkom iz osam pokušaja te kapetan Zlatko Horvat također s osam pogodaka. Spretno kaznivši protivničke greške, tri je gola sa suprotne strane terena u mrežu ubacio i Urh Kastelic.

Susret tjedna Lige prvaka čeka na Arenu Zagreb!

Pred rukometašima PPD Zagreba susret je od presudnog značaja u trenutno najprestižnijem rukometnom natjecanju u Europi. Lavovi će u sklopu 12. kola EHF Lige prvaka utakmici tjedna po izboru Europskog rukometnog saveza ugostiti fantastičnog francuskog viceprvaka Nantes u dvoboju čiji je početak predviđen za 20 sati u subotu. Ovim putem pozivamo sve navijače kluba i ljubitelje rukometa da dođu u subotu u Arenu Zagreb i pomognu Lavovima da učine novi korak prema plasmanu u najboljih šesnaest rukometnih momčadi Europe!

Zlatko Saračević, trener PPD Zagreba

''Utakmica je bila jako teška. Čestitam Metalurgu što nas je do kraja držao u neizvjesnosti. Nismo nikako mogli prelomiti utakmicu, došli smo na četiri razlike, ali vratili su se i stalno smo bili tu negdje na jedan, dva, tri. Nismo mogli zaustaviti Halila Jaganjca, to je bio naš osnovni problem koji nismo uspjeli riješiti. Igrali su jako disciplinirano, duge napade, a onda kad več počne pasivan napad digne se Halil ili Kuzmanovski i pucaju s 10 metara što je ulazilo u gol. Kao i svaka utakmica s Metalurgom, i ova je bila veoma teška. Znao sam da ako odem s flasterom na Halila da će staviti sedmog igrača, to se desilo, ali tu smo uzeli tri lopte koje je s gola na gol bacio Urh. Teška utakmica, još u nedjelju bili smo u Plocku, imali u međuvremenu samo jedan trening. Pokušavam naći kombinaciju kako da igramo na desnoj strani bez lijevaka, iako to napadački nije bilo loše, ne možemo to reći kada smo zabili 30 golova. Kompenzirali smo nečim drugim, a Kontrec je imao svoj dan.''

Tin Kontrec, igrač PPD Zagreba

''Zahvalio bih se prije svega na lijepim riječima trenera i igrača Metalurga. Ova je pobjeda vrlo važna za nas iz dva razloga. Prvi je da smo ovom pobjedom gotovo sigurno na završnom turniru SEHA – Gazprom lige, a drugi taj da smo utakmicu igrali u dosta osabljenom sastavu. Nažalost, ozljedilo nam se dosta igrača i ono što smo htjeli danas je to nadomjestiti. Mislim da smo u tome koliko-toliko uspjeli, vidjeli smo što još treba nadograditi, gdje su nam problemi i slabosti i iskoristili ovo kao odličnu uvertiru pred Ligu prvaka. Ekipi Metalurga čestitam na odličnoj igri, nisu nam danas dali da se opustimo ni sekunde utakmice. Čestitam još jednom Metalurgu, ali posebno svojim dečkima.''

  Povratak na sve vijesti