Zagrebovih četiri od četiri u prijateljskim susretima na Rogli!
Objavljeno: 17. 08. 2019 - 5:21

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u sastavu za novu sezonu, kako je već prethodno najavljeno, određuju visinske pripreme na slovenskoj Rogli. U tek nešto više od tjedan dana boravka na potonjoj destinaciji, Zagrebaši su snage odmjerili s čak četiri momčadi, i to tri slovenske te jednim ligoprvaškim konkurentom - ukrajinskim Motorom iz Zaporožja.

U prvoj prijateljskoj utakmici, odigranoj 07. kolovoza, na Rogli na suprotnu je stranu terena stalo rukometno društvo Riko Ribnica. U utakmici u kojoj je novi zagrebački duo Ristanović-Ašanin upisao ukupno devet obrana, a gdje listu strijelaca predvodili David Mandić i Josip Božić Pavletić, od slovenske je momčadi hrvatski nositelj naslova prvaka bio bolji s konačnim rezultatom 38:28. S druge su strane najviše golova upisali Horvat (šest) i Pucelj (pet).

Idućeg su natjecateljskog dana, 09. kolovoza, u prijateljskom susretu snage odmjerili rukometno društvo Urbanscape Loka i rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb. Igrači Branka Tamšea pokazali su se boljima od susjedne momčadi protiv koje su nakon šezdeset minuta igre upisali pobjedu od 38:22. U slovensko-hrvatskom derbiju najviše se još jednom istaknuo David Mandić s čak deset postignutih pogodaka. Pet je imao novopridošli u redove PPD Zagreba Marin Šipić.

Treću u nizu prijateljskih utakmica činio je susret Zagrebaša s Motor Zaporožjem. Ovog ozbiljnog protivnika koji iskustvo već godinama sakuplja kroz elitne skupine Lige prvaka, ali i domaću ligu, hrvatski su rukometaši dočekali spremni i u konačnici iste savladali s 30:26. Listu najboljih strijelaca ovoga puta s osam pogodaka predvodi Marin Šipić, a sa samo jednim manje prati ga još jedan debitant u Zagrebovu dresu - Aleksander Špende. Vujović i Malasinskas iz redova Zaporožja upisali su svaki po četiri pogotka i tako pružili najveći otpor zagrebačkoj momčadi.

U posljednjoj dosad odigranoj utakmici na Rogli, koja je na rasporedu bila za 13. kolovoza, Zagrebaši su nakon 16:8 na poluvremenu došli do čak +13 (32:19) za pobjedu nad rukometnim klubom Trimo Trebnje. Uvjerljivoj su tamošnjoj pobjedi u ponedjeljak najviše pridonijeli Josip Božić Pavletić (sedam) i kapetan Zlatko Horvat (četiri pogodaka). Trebnjansku je momčad s pet pogodaka predvodio Hamidović.

Rukometaši PPD Zagreba do 18. kolovoza nastavljaju svoj boravak na Rogli nakon čega slijedi kratki povratak u Zagreb, a potom i pripremni turnir. Stvari pred novu sezonu svakim danom izgledaju sve bolje, a mlada Zagrebova momčad sa stopostotnim učinkom u prijateljskim utakmicama svakako ulijeva nadu u to da je pred igračima i stožerom najboljeg hrvatskoga rukometnog kluba još jedna svjetla sezona s puno uspjeha.

  Povratak na sve vijesti