Zagrebovim dječacima 3:1 na gostovanju Telekom Veszsprema u Zagrebu
Objavljeno: 20. 11. 2019 - 10:31

Galerija slika:

U nedjelju, 17. studenoga 2019., dječaci Prvog plinarskog društva Zagreb ugostili su dvije ekipe mađarskog Veszprema. U Zagreb su stigli dječaci rođeni 2006. i mlađi te dječaci rođeni 2008. i mlađi.

Dvostruki program utakmica započeo je utakmicama na zagrebačkoj Peščenici. Prvi su na teren izašli dječaci 2006. i mlađi protiv svojih vršnjaka iz Telekom Veszprema. Zanimljiva i dinamična utakmica završila je pobjedom Zagreba konačnim rezultatom 26:23. U prvom se poluvremenu igralo gol za golom, dok drugo poluvrijeme bolje otvara Zagreb te se odvaja na tri gola prednosti i do kraja utakmice uspješno održava tu prednost. U Zagrebovim redovima istaknuo se Stjepan Gajšak sa sedam pogodaka, a kod Veszprema s pet pogodaka prednjači Apro Boton.

Idući su na teren izašli dječaci rođeni 2008. i mlađi. Zagrebaši bolje ulaze u utakmicu te se odmah na samome početku odvajaju na pet golova prednosti, dok kroz utakmicu ta prednost raste i do maksimalnih osam razlike. Pred kraj utakmice igrači Veszprema smanjuju rezultat na konačnih 26:20 za Zagreb. Kod domaćina istaknuo se Niko Skazlić s devet golova.

Uzvratne utakmice igrale su se u sportskoj dvorani Kutija šibica. Kao i u jutarnjem dijelu, prvi su na teren izašli dječaci 2006. i mlađi koji ovaj put pokazuju dominaciju te uvjerljivo pobjeđuju sa 35:21. Na početku utakmice Zagrebaši su se odvojili na velikih plus sedam te je ta prednost samo rasla. Realizatorski se istaknuo Stjepan Gajšak zabivši deset golova, dok su Mađare predvodili Szijo Szombar i Nemeth Bulcsu svaki s po pet postignutih golova.

U uzvratnoj utakmici 2008. Veszprem je Zagrebu uzvratio za poraz u prvoj utakmici. Cijelu utakmicu Veszprem je vodio, a Zagrebaši su stizali rezultat. Stigli su na jedan gol zaostatka, ali dekoncentracija u obrani nije dopustila da se vrate u utakmicu. Na kraju je utakmica završila 26:24 u korist Veszprema.

  Povratak na sve vijesti