Zlatko Saračević novi je trener PPD Zagreba!
Objavljeno: 21. 11. 2017 - 2:42

Na konferenciji za medije rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb predstavljen je novi trener prve ekipe Zlatko Saračević.

U pratnji i uz najavu glavnog menadžera Božidara Jovića i dokapetana Igora Vorija novi je trener kazao kako je pratio dosadašnji rad svog prethodnika te kako je s obzirom na svoju funkciju pomoćnog trenera hrvatske rukometne reprezentacije u velikoj mjeri upućen u zbivanja u klubu tijekom prva tri mjeseca sezone.

Svjestan sam onoga što me čeka. Zagreb je takav klub da se od trenera i igrača na svakoj utakmici traži najviše. Prihvaćam taj izazov i premda smo često i sami nerealni u našim očekivanjima, želim pripremiti momčad da diše kao jedno i da nastupaju sa stavom kako u našoj Areni idemo uvijek na pobjedu bez obzira tko nam dolazi u goste. Što se tiče ekipe  mogu reći da sam dobro upoznat s kadrom koji mi je na raspolaganju. S izuzetkom Tina Lučina i Josipa Ereša sve druge sam u nekom trenutku već trenirao i mogu reći da imamo jako dobru momčad – kazao je trener Saračević te se potom osvrnuo na trenutno stanje stvari.

Slažem se da ova momčad mora igrati puno bolje. Prvo trebamo naći razlog zašo smo se uopće doveli u takvu situaciju, a onda moramo svi skupa raditi na otklanjanju problema. Vremena nema puno tako da ćemo na tome morati raditi paralelno s utakmicama koje nas čekaju. Imamo svega dva treninga i jedan sastanak da pokušamo pripremiti utakmicu s Barcelonom i moramo iskoristiti to malo vremena da se pripremimo što je bolje moguće – zaključio je Saračević.

O trenutnoj situaciji u kojoj se klub našao, novoj promjeni trenera i zaslugama odnosno krivici samih igrača govorio je i glavni menadžer kluba Božidar Jović.

Ovakve konferencije za medije uvijek su pomalo nelagodne, ali što je tu je, klub mora ići dalje jer već za dva dana nas čeka nova utakmica. Po povratku iz Nantesa sjeli smo i u dogovoru s našim sada već bivšim trenerom odlučili prekinuti suradnju. Rezultati su mogli biti bolji, ali oni nisu glavni razlog za ovakvu odluku. Odnos nekih, posebno starijih igrača prema bivšem treneru i prema samoj igri nije bio na zadovoljavajućoj razini. Igrači su glavni krivci za ovakvo stanje stvari i zbog njihovog ponašanja Kasim Kamenica danas više nije trener Zagreba. Konkretno bih se osvrnuo na ispod prosječne partije vratara Matevža Skoka koji nije niti sjenka onog golmana iz slovenske reprezentacije, kao i na oba Markovića koji su dovedeni ovdje da bi nam bili pojačanja a nisu se takvima pokazali. Da ne bi ispalo da imamo prigovore samo na strance, želio bih prozvati naše stožerne igrače poput ovdje prisutnog Igora Vorija, braće Valčića i kapetana Zlaje Horvat koji mogu i moraju igrati na puno višoj razini. Ako se oni sami ne promjene u svom pristupu i odnosu jamčim vam da će dio igrača napustiti klub već na polusezoni – oštar je u svom obraćanju bio glavni menadžer klub Božidar Jović.

Posljednji od prisutne trojke govorio je dokapetan Igor Vori, ali ne o smjeni trenera, već o utakmici 09. kola EHF Lige prvaka u kojoj PPD Zagreb u četvrtak 23. studenog u Areni Zagreb dočekuje španjolsku Barcelonu

Ovo je najteži period u sezoni, jer mi smo se doveli u situaciju da se protiv najtežih mogućih protivnika moramo vaditi i osvajati bodove. Protiv Nantesa smo pokazali da imamo karakter i bili smo zaista blizu. Sreća nas nije ovaj put pomazila, ali ako bi igrali svaku utakmicu kao tu zadnju onda bi nam se negdje sigurno vratilo. Pred nama je težak zadatak jer nam dolazi moćna Barcelona, koja je zadnje kolo izgubila u Szegedu i koja će upravo zbog tog poraz biti još motiviranija da se vrati na pobjedničke staze. Predati se unaprijed nećemo to je sigurno. Mislim da smo dobrom partijom u Nantesu pozvali gledatelja da nas podrže i u četvrtak i vjerujem da uz malo sreće ovoga put možemo napraviti pravi rezultat – izjavio ja na konferenciji za medije Igor Vori.

PPD Zagreb i Barcelona susrest će se u u četvrtak 23. studenog s početkom u 19.00 sati. Dvoboj je na rasporedu u Areni Zagreb.

  Povratak na sve vijesti