Zlatko Saračević: Spremiti ćemo se za njihove kombinacije, jer je Löwen ekipa s par lica!
Objavljeno: 27. 11. 2017 - 2:50

U desetom kolu EHF Lige prvaka, rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb u goste dolazi aktualni osvajač Bundeslige, Rhein- Neckar Loewen. Susret je na rasporedu u srijedu, 29. studenog s početkom u 19 sati, u Areni Zagreb.

Ako niste u mogućnosti biti na tribinama, izravan prijenos utakmice možete pratiti na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije od 18:50 sati.

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Trofejnoj sobi sportske dvorane Kutija šibica, dvoboj hrvatskog i njemačkog prvaka najavili su trener PPD Zagreba Zlatko Saračević i rukometaš Damir Bičanić.

"U srijedu je Löwen, ekipa koja je u samom vrhu. Nema tu nekakve filozofije među nekih šest-sedam ekipa koji pucaju na Final Four. Moramo neke stvari koje smo pogriješili protiv Barcelone ispraviti. Možda malo čudno ovo izgleda, neke stvari, a izgubio si  puno, ali sve u svemu već smo par dana zajedno na treningu i to meni izgleda puno bolje nego prvi dani. Želja, htijenje i podignuli su nekako glave i to je ona prva faza što je bio moj prvi cilj i mislim da ide na bolje. Imamo problema s Markovićem koji jutros nije trenirao. Na sinoćnjem treningu ga je ukočio vrat tako da ne znam što će biti s njim, vidjet ćemo večera. Igrat će samo onaj koji može trenirati. Ako večeras ne budeš 100 posto za trening, onda je jako upitan. U tome svemu Bičanić  ima problema s laktom koji je posljedica utakmice s Barcelonom. Danas je radio sve osim pravog šuta i čekamo nalaz u jedan. Onda ćemo biti puno pametniji, znati što je. Ja se nadam da nije ništa toliko ozbiljno, međutim smeta ga taj lakat. Ostali su spremni,tu, ali ne daj Bože da mi se nešto desi kao što se desilo protiv Barcelone da ujutro saznaš za Kontreca.Što se tiče Löwena to je ekipa koja ima par lica. Mi ćemo se kroz ova dva, tri dana spremiti za te neke njihove kombinacije. Naš cilj je da smanjimo Schmidov udio u svemu. Ne možeš ga eliminirati to je sigurno, jer to je takav igrač i vođa ekipe. Ne možeš reći, zaustavit ćemo mi Schmida, kako ćeš ga zaustaviti? Možemo samo smanjiti njegov dobar učinak. Mene u svemu tome zanima naša ekipa, da vidimo pomak u igri, da vidimo ove stvari što smo vježbali da prebacimo na teren, a to radimo. Ne možeš to preko noći  to je sigurno. Radimo na toj brzini reakcije. Jer kada sam ja rekao nakon prve utakmice da smo mi sporni, ne znači da sporo trčimo, nego spore su nam reakcije u obrani, spore su nam reakcije u napadu." Bile su riječi trenera Zlatka Saračevića.

"Mislim da je Zlatko puno toga analizirao. S dolaskom novog trenera dosta toga pokušavamo promijeniti. Mislim da kroz sve utakmice nije problem bilo htijenje niti u jednoj utakmici. Svi znamo da kvalitetu imamo samo te neke sitnice koje puno znače trebamo posložiti. Zlatko je donio neke nove ideje, to može biti jako dobro samo što nema puno vremena do Löwena da se to sve posloži. To je neki proces koji će trajati. Bitno je da idemo u dobrom smjeru to sam baš komentirao maloprije. Već jutros je to izgledalo puno,puno bolje  što se tiče napada. Ako ćemo tako napredovati iz dana u dan ne moramo strahovati. Što se tiče Löwena Zlatko je puno toga rekao, prvak Njemačke,nema se što puno dodati. Vrhunski igrači poduplani na svakoj poziciji, ali ako mi budemo pravi, može se tu igrati, to smo pokazali na momente i u Njemačkoj. Nisu oni tako strašna ekipa da se mi trebamo bojati ili predati. Treba u srijedu izaći na parket, dati sve od sebe  kao i svaki put, ako bude malo sreće zašto ne uzeti dva boda."  Kazao je rukometaš Damir Bičanić

  Povratak na sve vijesti