Goluža pred Nexe: ‘Analizirali smo utakmicu u Našicama, prepoznali greške i idemo dalje!’
Objavljeno: 09. 05. 2023 - 2:37

Serija doigravanja koja će odlučiti novog prvaka Hrvatske nastavlja se već u srijedu (19.00 sati) u 'Kutiji šibica' kada će Zagrebaši ugostiti našički Nexe. Trenutni rezultat u seriji je 1:1 nakon pobjede PPD Zagreba doma sredinom ožujka (30:25), i slavlja Našičana na njihovom parketu za vikend (26:23). Prvakom Hrvatske postat će momčad koja prva stigne do tri pobjede.

U prvom poluvremenu u Našicama 'Lavovi' jednostavno nisu bili pravi. Jasno je to vidljivo i u činjenici kako su u drugom poluvremenu u nepunih deset minuta anulirali vodstvo gostiju iz prvog dijela nakon što je obrana postala čvršća, a napad strpljiviji i precizniji predvođen povratnikom nakon ozljede Milošem Kosom. Našičani su na kraju ipak, ponajviše zahvaljujući sjajnom izdanju Mihaila Radovanovića između vratnica, stigli do pobjede i time zasigurno dali Zagrebašima novi i dodatan motiv za ono što slijedi u nastavku serije.

A o tome kako pripremiti ekipu za ono što slijedi u srijedu u 'Kutiji šibica', u najavi susreta govorili su trener Slavko Goluža i ponajbolji pojedinac iz utakmice od prije nekoliko dana u Našicama – Miloš Kos.  

Slavko Goluža, trener PPD Zagreba:
Ponovit ću još jednom – zaslužena pobjeda Nexea za vikend koji je na sjajan način iskoristio naše izrazito slabo prvo poluvrijeme i na krilima te neke euforije domaćeg terena napravio razliku. Morali smo pronaći način da se čim prije okrenemo ovoj utakmici u srijedu. Nema tu puno stvari koje je moguće napraviti, pogotovo budući da smo svjesni da smo sami sebe pobijedili u prvom dijelu. Analizirali smo susret u Našicama, prepoznali greške, napravili plan i idemo dalje.

Miloš Kos, igrač PPD Zagreba:  

Sigurno da smo se uspjeli dići u međuvremenu, analizirati utakmicu u Našicama, izvući zaključke i smatram da spremni dočekujemo Nexe u utakmici u srijedu, u susretu u kojem je naš cilj naravno da u seriji povedemo sa 2:1. 

  Povratak na sve vijesti