Goluža pred Nexe: Ovakve utakmice dobivaju se glavom, ne emocijama!
Objavljeno: 13. 05. 2023 - 11:26

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb najvažnija je utakmica sezone! Gostovanje u Našicama, tradicionalno najveći izazov našim Zagrebašima, očekuje nas u nedjelju, kada ćemo s početkom u 20.00 sati odmjeriti snage s najvećim rivalima – rukometašima Nexea.

Dan uoči puta i utakmice u kojoj možemo obraniti naslov državnog prvaka, za službene stranice kluba govore trener Slavko Goluža i kružni napadač Nikola Grahovac.

  • Mislim da su igrači svjesni važnosti utakmice. Dobro smo se pripremili, neke detalje ćemo promijeniti, ali svakako moramo biti spremni na jedan visok intenzitet igre koji će nam domaćin nesumnjivo pokušati nametnuti. Brzi centri i kratki napadi u tranziciji njihov su forte, atmosfera će ih nositi i zato moramo ostati hladne glave. Govorim svojim dečkima da se ovakve utakmice igraju i dobivaju glavom, ne srcem i emocijama. Moramo biti hladnokrvni, fokusirani na naš plan igre i ne obazirati se na atmosferu u dvorani koja će već tradicionalno biti užarena. Ne želim da moji igrači reagiraju na atmosferu negativno, ne želim razgovore sa sucima, već samo maksimalnu koncentraciju na ono što smo došli obaviti. U ovakvim utakmicama odlučuju detalji i stoga fokus mora biti na maksimumu. Na atmosferu u dvorani mi ne možemo utjecati, ali ključno je da na istu ne reagiramo – poručio je trener Slavko Goluža.
  • Atmosfera u ekipi je kao i uvijek dobra, a nakon pobjede u srijedu rekao bih još i bolja. Želimo u nedjelju završiti započeti posao i osigurati novi naslov prvaka Hrvatske. Utakmica će biti teška, kao uostalom i svaka koju igramo s Nexeom. Nekih velikih tajni ne bi smjelo biti. Ovo je četvrti put u sezoni da igramo s njima i mislim da smo se dobro pripremili. Smatram da smo kvalitetnija ekipa, te da bismo trebali pobijediti sutra. Recept za pobjedu je ponoviti ono što smo većim dijelom radili na utakmici u Zagrebu. Trebamo dobro čuvati loptu, ne dopustiti im da nam cjepkaju napade. Oni će nastojati biti žestoki u obrani, ne dopustiti našem napadu na se razmaše i kroz tranziciju koja je njihov zaštitni znak doći do što više lakih pogodaka. Očekujem da će oni inzistirati na visokom tempu kroz čitavu utakmicu, da će biti agresivni u obrani i da će nas na taj način pokušati pobijediti. Na nama je da odigramo strpljivo, smireno i pametno i da pokažemo da smo bolja ekipa – poručio je Nikola Grahovac.

Utakmicu Nexe Našica i PPD Zagreba možete pratiti na programu Sportske televizije. Početak utakmice predviđen je za 20.00 sati

  Povratak na sve vijesti