PPD Zagreb do uvjerljive pobjede u prvom kolu SEHA – Gazprom lige!
Objavljeno: 11. 02. 2022 - 10:04

U utakmici prvog kola jedanaeste sezone SEHA – Gazprom lige, PPD Zagreb je u Domu sportova ugostio prvake Slovačke – Tatran iz Prešova. Na kraju 36:26 uz osam pogodaka Davora Ćavara i deset obrana Dine Slavića.

'Lavovi' su od samog početka bili bolja momčad. Napadački dio predvodili su Ivan Čupić s desne te David Mandić, a kasnije i Davor Ćavar, sa lijeve strane. Njih trojica u prvom dijelu pogodili su zajedno čak devet puta. Sjajan je na golu bio i Dino Slavić koji je već do poluvremena prikupio osam obrana. Napad gostiju predvodio je sa pet pogodaka iskusni Oliver Rabek.

U prvih 30 minuta PPD Zagreb je ponajprije čvrstom obranom predvođenom večeras sjajnim Dinom Slavićem, a koja im je onda omogućila postizanje velikog broja brzih pogodaka stigao do prednosti 17:11.

U drugom dijelu Zagrebaši su uspješno održavali, i postepeno povećavali stečenu prednost prvenstveno dobrim obrambenim izdanjem na početku predvođenim Željkom Musom i Jakovom Gojunom a kasnije i Zvonimirom Srnom te Adinom Faljićem. Nešto manje od deset minuta prije posljednjeg sučevog zvižduka Zagrebaši stižu i do deset pogodaka prednosti i stavljaju točku na 'i' ove utakmice. Na kraju 36:26.

 

PPD ZAGREB – TATRAN 36:26 (17:11)

PPD ZAGREB: Slavić (10), Ivić (4+1); Šipić 4, Vistorop 1, Ćavar 8, Mandić 3, Faljić 2, Gojun, Srna 4, Klis 1, Musa 3, Matanović 2, Čupić 4 (2), Kavčić 1, Obranović, Leimeter 3.

TATRAN: Colodeti (6), Leben; Rabek 10 (5), Santos, Pacheco 2, Linhares 5, Recicar 1, Fenar 2, Antl, Kasatkin 3, Lopez 1, Davidović 2, Čarapkin.


Izjave nakon susreta:

Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba

Cilj je bio pobijediti, svaka utakmica je bitna obzirom na okolnosti. Odradili smo svega nekoliko treninga i mislim da nam ovakve utakmice trenutno zaista puno znače. Dogovorili smo se da odigramo maksimalno od prve do zadnje minute i ponavljam - najvažnije je da smo pobijedili.

Radoslav Antl, trener Tatran Prešova

Na početku smo nekog novog puta, mijenjamo sistem. Imamo trenutno velikih problema sa ozljedama. Zagreb je bolja ekipa i dok smo imali snage igrali smo dobro međutim kasnije kad smo pali fizički nismo ih mogli stići. Dali smo sve od sebe, nije danas išlo. Treba analizirati i nastaviti dalje.

Marin Šipić, igrač PPD Zagreba

Super utakmica što se nas tiče. Kako smo se i dogovorili – ušli smo maksimalno od početka, isprobali stvari koje smo htjeli i nadam se da ćemo nastaviti u ovom tempu kako u SEHA – Gazprom ligi tako i u Ligi prvaka.

Tomas Recicar, igrač Tatran Prešova

Čestitke Zagrebu na pobjedi! Šteta da na kraju nismo došli do boljeg rezultata jer mislim da smo mogli više. Kako je trener rekao, promijenili smo dosta stvari u našoj igri, sve je na nekom novom početku i treba biti strpljiv i polako graditi strategiju i igru. 

  Povratak na sve vijesti