Uprava PPD Zagreba: Dolazak Borozana poruka je svima! Biti ćemo relevantni u Europi!
Objavljeno: 03. 06. 2022 - 1:39

Nakon što je uprava rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb na izvanrednoj konferenciji za medije predstavila najnovije pojačanje hrvatskog prvaka – jednog od najboljih lijevih vanjskih u Europi - crnogorskog rukometaša Vuku Borozana, direktor kluba Vedran Šupuković osvrnuo se na okolnosti u kojima je završena aktualna sezona.

Više o potpisivanju ugovor s Vukom Borozanom možete pročitati OVDJE

  • Htio bih se na samom početku ovog obraćanja najprije zahvaliti svim našim vrijednim sponzorima, a posebice našem glavnom sponzoru Prvom plinarskom društvu. Kao i ostali, prolazimo kroz teška vremena, prvo pandemija pa onda nesretni rat u Ukrajini, ali naš glavni sponzor je svo to vrijeme uz nas i to je velika stvar na kojoj im se ja još jednom od srca zahvaljujem. Velika je to stvar, posebice u vremenima kada je toliko teško doći od novca za sport, posebice ovdje kod nas na tuzemnom tržištu – kazao je u uvodu direktor Šupuković te je potom nastavio:
  • Sami ste bili svjedoci svega onoga što se događalo u zadnjih mjesec i pol dana. Rekao bih da je to bila jedna potpuno nezaslužena hajka na rukometni klub PPD Zagreb, a iza svega je stajala želja dijela javnosti, potpomognuta rukovodstvom rukometnog kluba Nexe da se nas skine s trona na jedan grubi način, da nas se kroz medijske napade prizemlji kada to već nije bilo moguće ostvariti na terenu. Na kraju je ispalo da su bila tri izravna TV prijenosa, na kraju je ispalo da su nam sudili suci koje su oni tražili, na kraju je ispalo da mi nismo sakrili snimku nego da je ista bila objavljena na platformi te kao takva dostupna svim hrvatskim prvoligašima i da je to učinjeno u zakonski propisanom roku. Ukratko, na kraju je ispalo sve suprotno od onoga što je bilo plasirano kroz medije – dodao je Šupuković pa rekao:
  • Moram iznijeti poruku da se Zagreb ne da. Ovaj klub ima tradiciju, on je institucija ne samo hrvatskog sporta već i društva. Smatram da ni na koji način ovaj klub nije zaslužio da ga se pokuša dezavuirati na način kako je to bilo učinjeno. Dolaskom Vuke Borozana poslali smo jasnu poruku da smo još uvijek mi ti, da još uvijek imamo sposobnosti da se utrkujemo i s ozbiljnijim klubovima i da ćemo mi biti ti koji će biti relevantan čimbenik u europskom klupskom rukometu u vremenu koje je pred nama. Ja vam to jamčim, a jamčim vam i da ćemo svim znanjima i sposobnostima braniti dignitet i integritet kluba koji su pojedinci pokušali naručiti u jednoj nezapamćenoj medijskoj harangi koja se događala u zadnjih mjesec, dva dana – kazao je direktor kluba te se potom osvrnuo i na ulogu Hrvatskog rukometnog saveza u cijeloj priči:
  • Moram naglasiti da se HRS ni na koji način nije oglasio u vezi ovoga što se događalo i javno govorim da smo mi i sa tim nezadovoljni. Često nas se iz ne znam kojih pobuda povezuje sa Savezom, a ja vam kažem da smo Božidar Jović i ja u zadnje tri godine tamo nogom kročili samo jedan jedini put i to je bilo kada smo se otišli upisati u knjigu žalosti pokojnom prijatelju Zlatku Saračeviću. To su naši kontakti sa Savezom. Što se tiče mojih kontakata sa sudačkom organizacijom oni se svode na to da ja nikad u životu nisam popio kavu ni sa jednim sucem, niti imam broj telefona niti jednog hrvatskog suca, niti sam i sa kojim sucem u hrvatskoj rukometnoj ligi progovorio više od kurtoaznog pozdrava. To je jedina istina, a te su stvari provjerljive. Ovim putem zamolio bih i predstavnike medija da kada nešto objavljuju da vode računa o tome što je zapravo istina. Nemojte, molim vas, pisati na temelju insinuacija i intriga, nekakvog petljanja. Zaista mislim da nema potrebe za tako nečim. Vjerujte mi kada kažem da ni nama nije želja svaki dan se pojavljivati u medijima i iznositi nekakva priopćenja. Problem je u tom što kada te netko stalno napada ti si primoran braniti se i onda više niti ne znam na kojem smo broju priopćenja. Mišljenja sam da u hrvatskom medijskom prostoru mora biti više istine i poštenja. Toga nam je malo nedostajalo u posljednje vrijeme, zar ne? Pritisak kojemu smo mi, dakle cijeli klub, bili izložen bio je nepodnošljiv. Kada kažem mi, onda mislim na sve nas ovdje, sve od prvog do posljednjeg zaposlenika. Ljude koji rade ovdje doveli su u poziciju da se na ulici moraju pravdati na optužbe da mi nekoga potkradamo. To je suludo i to je dovelo osobne živote svih naših zaposlenika u jednu krivu ulicu u kojoj mi ničim izazvani se trebamo pravdati od insinuacija koje nam netko imputira radi toga što su mediji oblikovali na taj način javno mnijenje. Neke su stvari na vrlo sugestivan način interpretirane, ali opet vam kažem mi ćemo znati odgovoriti i obraniti dignitet kluba. Sva naša znanja i sposobnosti biti će usmjerene ka tomu da Zagreb bude još bolji i još jači i nipošto nećemo dati da nas se omalovažava – poruka je direktora kluba Vedrana Šupukovića.
  • Kada je u pitanju budućnost kluba mogu reći da je ona svjetla. Vuko je dakle ovdje s nama i potpisao je i to je velika stvar. Kao što znate nas su napustili Valentino Ravnić, David Mandić, Filip Ivić, Filip Vistorop i Sandro Obranović. Kod potonjeg zbog ozljede postoji mogućnost da eventualno ostane, ali rekao bih da je on puno bliže odlasku nego ostanku. Premda još nije službeno, novo lijevo krilo trebao bi biti Gabrijel Buvinić iz Umaga s kojim je dogovoren trogodišnji ugovor. Aljaž Pantjar nam dolazi na gol iz Gorenje Velenja, na desnog vanjskog Milan Milić iz Nantesa, pregovaramo s našim sportskim prijateljima iz Ljubuškog s lijevim vanjskim Milošem Kosom. Početkom jeseni trebao bi nam se vratiti i Aleks Kavčić, u našoj koncepciji jako bitan igrač koji igra u oba smjera. Također, nije isključeno da u dogledno vrijeme reagiramo na tržištu, ovisno o raspletu situacije u slučajevima Vistorop i Obranović – zaključio je direktor rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb Vedran Šupuković.
  Povratak na sve vijesti