Dečki najavili Poreč: Zadržati ozbiljnost i pomoći treneru da što više rotira!
Objavljeno: 08. 06. 2021 - 4:28

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb otputovali su u Poreč, gdje će protiv istoimenog protivnika sutra odmjeriti snage u sklopu 08. kola Paket24 Premijer Lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske.

Najbolji hrvatski rukometaši u dosadašnjih su sedam odigranih utakmica upisali isti broj pobjeda te bi ih eventualno slavlje u Poreču dovelo nadomak obrani titule prvaka države.

Nakon odrađenog jutarnjeg treninga, netom prije polaska na put, dvoboj s ekipom Poreča najavili su trener PPD Zagreba Ivica Obrvan te igrači Filip Perić, Vlado Matanović i Ivan Laljek.

  • Smatram da je ovo jedno od najtežih gostovanja u prvenstvu Hrvatske. Ekipa Poreča već tradicionalno se nalazi u samom vrhu domaćeg prvenstva, a i ove sezone su pokazali da igraju dobar rukomet i da su u samoj eliti potpuno zasluženo. Želja nam je pobijediti i tako se još za jedan korak približiti našem cilju, a to je naslov prvaka Hrvatske. Bez obzira na nekolicinu naših igrača koji nedostaju, od ovih koji su krenuli na put tražim još malo koncentracije i pravog pristupa kako bismo upisali novu pobjedu. Imamo sav respekt prema domaćinu, ali želim da moji igrači pokažu svoju kvalitetu i da sutra zabilježimo očekivanu pobjedu – poruka je trenera PPD Zagreba Ivica Obrvana.
  • Ne smijemo podcijeniti ekipu Poreča ni u kom slučaju. Naš cilj je da odigramo kao i u dosadašnjim susretima jaku obranu, da iskoristimo njihove greške i postignemo što veći broj lakih golova uz što bolju realizaciju. Krajnji je cilj sezonu završiti sa stopostotnim učinkom  ja se nadam i vjerujem da ćemo u tome uspjeti – poruka je Vlade Matanovića.
  • Za mene je ovo povratak doma, a za ekipu odlazak na uvijek teško i vruće gostovanje u srce Veli Jože. Premda Poreč nije kompletan očekujem da će nam pružiti pravi otpor i da ćemo imati jednu prije svega borbenu, pravu mušku utakmicu. Kao i na našoj domaćoj utakmici smatram da smo mi, ipak, izraziti favoriti i da ne bi smjelo biti problema – kazao je u najavi utakmice Filip Perić.
  • Znamo da je Poreč malo oslabljen zbog nekih ozljeda, ali mi u prvom redu zbog sebe ovo moramo shvatiti izuzetno ozbiljno. Uz ovu čeka nas još par jako bitnih utakmica do kraja sezone i na svakoj od njih moramo biti maksimalno koncentrirani. U dobrom smo nizu, dobro igramo, smatram da trebamo tako i nastaviti te pomoći treneru da može rotirati u ovoj utakmici i odmoriti sve igrače za utakmice koje su pred nama u naredna dva tjedna – zaključio je srednji vanjski Ivan Laljek.
  Povratak na sve vijesti