Drugi poraz PPD Zagreba u Ligi prvaka, PICK Szeged slavio u Areni 26:24
Objavljeno: 01. 10. 2016 - 10:04

PPD Zagreb je u drugom kolu EHF VELUX Lige prvaka u Areni Zagreb poražen od mađarskog PICK Szegeda rezultatom 24:26 (12:12).

Obje su momčadi utakmicu otvorile u grču. Do sredine prvog dijela niti jedan sastav nije uspijevao napraviti razliku. Obrane su funkcionirale dobro, vratari bili raspoloženi s obe strane i prednost je konstantno selila s jedne na drugu stranu. Nakon 15 minuta Zagreb je počeo igrati bolje, posebice u napadu u koji je sjajno pokrenuo Dobrivoje Marković s nekoliko kvalitetnih ideja i asistencija. Tranzicija je za Lavove radila sjajan posao te je Zagreb preko Horvata i Markovića nešto više od 5 minuta prije kraja prvog dijela stigao do +3 (10:7) i natjerao gostujućeg trenera Pastora da pozove minutu odmora. Nažalost po nešto vise od 5,000 navijača koliko je bilo u Areni Zagreb PICK Szeged je nakon minute odmora posložio redove te ubrzo preko Gorboka stigao do izjednačenja na 11:11. Nakon prvih 30 minuta bilo je 12:12 uz sjajan brzi-centar donedavnog Zagrebaša danas u redovima Szegeda Obranovića u zadnjim sekundama.

Drugo poluvrijeme je nastavljeno u istom tonu. Igralo se gol za gol a u takvim susretima uvijek presuđuju detalji. Zagreb je konstantno stizao goste sve do 5 minuta prije kraja kada su Mađari otišli na +2 pogotkom Gorboka. Zagrebaši su tada zaredali nekoliko pogrešaka, Mandalinić je u zadnjim minutama bio van ritma a rezultat je bio pogodak Sandra Obranovića nakon obrane Marina Šege za potvrdu slavlja gostiju i drugog poraza igrača Veselina Vujovića u Ligi prvaka.

Kod Zagrebaša Horvat je pogodio 6 puta, po 5 Marković i Mandalinić. S druge strane 6 pogodaka Šoštarića te po 5 Obranovića i Kälmanna uz sjajan doprinos Marina Šege u odlučujućim trenucima uz 10 obrana.

U sljedećem kolu Zagreb za 7 dana gostuje u Švedskoj kod Kristianstada.

Izjave nakon utakmice:

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba:

Szeged je odigrao jako dobru, čvrstu utakmicu. Bili smo u utakmici do zadnjih 5 minuta kada je naše neiskustvo i brzopletost odlučila pobjednika. Nismo dobro otvorili Ligu prvaka ove sezone za razliku od prošle kada smo startali s dvije pobjede. Nije lako stvarati igrače i tražiti rezultat. Naša mladost nas nekad košta ali velika je stvar što ti igrači napreduju i siguran sam da ćemo u budućnosti igrati bolje.

Tin Kontrec, igrač PPD Zagreba:

Trebamo ovo čim prije zaboraviti, za tjedan dana putujemo u Švedsku na utakmicu protiv Kristianstada gdje moramo pobjediti.

Juan Carlos Pastor, trener PICK Szegeda:

Dobra pobjeda za nas, važna. Odigrali smo dobro u obrani i utakmicu prelomili u zadnjih 5 minuta. Znamo koliko je teško pobjediti u Zagrebu stoga je ovo vrlo važna pobjeda za nas.

Sandro Obranović, igrač PICK Szegeda:

Upozoravao sam suigrače koliko je teško igrati ovdje. Velika dva boda za nas koja moramo čim prije zaboraviti i početi s pripremama za utakmicu protiv Kielcea. 

  Povratak na sve vijesti