Horvat: Neka nam nit vodilja za gostovanje u Prešovu bude pristup koji smo pokazali protiv Nexea!
Objavljeno: 04. 09. 2017 - 12:03

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 02. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši gostovati u slovačkom Prešovu.

Protivnik hrvatskim rukometnim prvacima tamošnji je prvak Tatran, a dvoboj je na rasporedu u srijedu 06. rujna s početkom u 17.15 sati.

Dan uoči puta na jedno od najtežih gostovanja SEHA Gazprom lige dvoboj su za službene stranice kluba najavili trenera PPD Zagreba Kasim Kamenica i rukometaš Zlatko Horvat.

  • Gledao sam Tatran protiv Meshkov Bresta i mogu reći da su me ugodno iznenadili. Pobijedili su jednog tvrdog, neugodnog protivnika koji posljednjih godina igra zapaženu ulogu u Ligi prvaka i koji je stalni sudionik Final Four turnira SEHA Gazprom lige. To nije mala stvar i treba taj rezultat respektirati. Premda nije imao puno vremena očito je trener Goluža dobro posložio svoju ekipu. Dosta je tu novih lica, dosta mladih igrača koji donose jedan polet, jedan novi motiv. Ono što nas dodatno motivira jest činjenica da Zagreb nikada nije slavio u Prešovu i stoga ćemo silno motivirani ovoga puta dati sve od sebe da promijenimo tu tradiciju. Moja ekipa se konsolidirala nakon završenih napornih pripremnih turnira i dobro je reagirala na jako zahtjevnu utakmicu s Nexeom u prvom kolu. Ta me činjenica raduje i daje nam dodatnu dozu optimizma da možemo u Prešovu napraviti dobar rezultat – poručio je trener PPD Zagreba Kasim Kamenica.
  • Tatran je mnoge iznenadio pobijedivši Meshkov na otvaranju sezone, ali mi smo isto tako napravili jedan dobar rezultat i na uvjerljiv način svladali neugodni Nexe. Nije nikad lako igrati u Prešovu, ali pristup kakav smo imali protiv Nexea treba nam biti nit vodilja za dalje. Kada znamo koje sve igrače Meshkov dovodi posljednjih godina, onda možemo reći da je Tatran napravio iznenađenje, ali ja sam gledao utakmicu i vidio jednu odličnu,  mladu i borbenu ekipu koja je na kraju zasluženo slavila. Sigurno ni nama neće biti lako, ali prepuni smo motiva da promijenimo tradiciju u igranja u Slovačkoj – zaključio je Zlatko Horvat.

Dvoboj PPD Zagreba i Tatran Prešova na rasporedu je u 17.15 sati uz izravan prijenos na programu Arena Sporta

  Povratak na sve vijesti