Predstavljan Igor Vori - novi trener PPD Zagreba!
Objavljeno: 02. 06. 2020 - 10:53

Nakon zavidne igračke karijere u kojoj je osvojio ukupno 9 olimpijskih, svjetskih i europskih medalja s hrvatskom reprezentacijom te EHF Ligu prvaka s HSV Hamburgom, uz igranje za velikane poput FC Barcelona i PSG Handball, Igor Vori preuzima klupu rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb kao glavni trener.

Za Zagrebaše je igrao čak u četiri navrata a onaj posljednji igrački angažman, kada se ujedno i oprostio od igračke karijere, bio je 2018. godine.

Na današnjem predstavljanju direktor kluba g. Vedran Šupuković je uvodno rekao:

  • Prije svega bi se zahvalio bivšem treneru g. Vujoviću koji je došao u klub u delikatnom periodu. On je sve svoje znanje, energiju, iskustvo i karizmu maksimalno stavio na raspolaganje klubu. Kao klub smo bili na određen način žalosni zbog naglog prekida suradnje s g. Vujovićem, s druge strane smo sretni što priliku dobija istinska legenda kluba, rukometa ali i hrvatskog sporta. Ovo je jedna kockica u mozaiku dugoročne strategije kojoj je klub pristupio. Unatrag dvije godine klub je na nekim od najvažnijih sportskih projekata angažirao jako puno klupskih legendi. To je bila jedna od onih malih razlika zbog kojih je Igor Vori izabran u odnosu na drugog kandidata koji ima apsolutno sve reference da bi bio trener kluba. Tako da je naša intencija da spojimo jedan mozaik s mladim ljudima koji posjeduju igrački autoritet ali su i željni razvoja, edukacije i usavršavanja. Delikatno vrijeme je pred nama, ne samo radi globalne pandemije već sa sportskog stajališta i novog formata Lige prvaka. Igor Vori će imati našu maksimalnu podršku i nadam se da s njegovim dolaskom imamo dugoročno rješenje kroz period tri do četiri godine kako bi klub imao tu trenersku stabilnost. U tom periodu Igor će imati i delikatan zadatak tj. svojevrsni imperativ da ostvari i dobar rezultat u Ligi prvaka.

Novi glavni trener g. Igor Vori se zahvalio na ukazanoj prilici i lijepim uvodnim riječima te dodao:

  • Moram priznati da sam jako uzbuđen, sretan i ponosan što dolazim u moj klub, jer mi je rukometni klub Zagreb dao puno toga u karijeri. Ono što sam kroz svoju dugu karijeru naučio, nadam se da ću sa svojim suradnicima prenijeti na mlađe igrače. Vjerujem da je nekima iznenađenje moja odluka o trenerskom poslu. S pozicije sportskog direktora HRS-a pratio sam detaljno klub i jako puno razgovarao sa sportskim direktorom Valčićem o igračima ali i tehničkim segmentima. Kada je došao poziv kluba za razgovor, moje ideje i vizija su im se sigurno svidjeli jer danas nebi bio ovdje ispred vas. Ja se nadam da ćemo zajedničkim snagama napraviti najbolji mogući posao za sam klub ali i za razvoj hrvatskog rukometa. Ono što bi još jednom naglasio je da sam iznimno počašćen i željan novih izazova. Borit ćemo se i dati sve od sebe da mladi igrači kada dođu u Zagreb znaju da im je zagarantiran napredak i uz njihov rad jednog dana i mjesto u reprezentaciji.
  Povratak na sve vijesti