Kamenica uoči MOL-Pick Szegeda: Ova momčad može puno više
Objavljeno: 22. 09. 2017 - 10:00

U prostorijama Trofejne sale  Kutije šibica s početkom u 12:00 sati održala se press konferencija za novinare uoči ovogodišnje prve domaće utakmice EHF-ove Lige prvaka u kojoj Lavovi ugošćuju mađarskog doprvaka MOL-Pick Szegeda.

Lavovi su EHF-ovu Ligu prvaka otvorili remijem s IFK Kristianstadom (28:28), dok su madari izgubili u gostima kod francuskog Nantesa (30:26). Lavovi se nadaju subotnjoj pobjedi i ispunjenoj Areni.

Pred medije su stali trener rukometnog kluba Prvog plinarskog društva Zagreb gospodin Kasim Kamenica i kapetan Zlatko Horvat.

 

Što se tiče pripreme ekipe vrlo teško je govoriti o njenom obimu s obzirom na to da igramo utakmicu praktično svaka tri dana, dosta putujemo, tako da nam ostaje vrlo mali period za pripremu što zahtjeva i od igrača i od nas stručnog stožera da budemo brzi i efikasni. Dolazi nam jedan protivnik za svaki respekt, koji je po meni možda iz drugog plana favorit za final four. Imali smo prilike da ih vidimo na turniru u Austriji, mada taj rezultat nije realno mjerilo odnosa na terenu na toj utakmici. Radi se o sastavu koji je još prošle godine oformio momčad. Ove godine su napravi samo jednu izmjenu, umjesto Obranovića došla su dva igrača, rade s istim trenerom već dugo, uspostavili su jaki sistem igre. Što se tiče naše forme sigurno je da je ona u nekakvoj nepoznatoj sferi. Odigrali smo veći dio utakmica i protiv Kristianstada i Celja dobro, kvalitetno međutim nismo rezultatski istrzili takve relacije na terenu, izostala nam je prije svega realizacija na kraju utakmice obih utakmica i ja sam kao trener potpuno nezadovoljan s ta dva boda, smatram da smo mi trebali uzeti maksimum u te dvije utakmice. Naravno očekujem od igrača veći fanatizam na ovoj utakmici, s obzirom na to da se radi o renomiranom protivniku, o startu ligaškog natjecanja pred domaćom publikom za koju se mi moramo prvenstveno boriti, napuniti tu ogromnu Arenu i u drugom segmentu zadovoljiti s našom prezentacijom.

Po pitanju sastavu odnosu na zadnju utakmicu protiv Celja, lakšu ozljedu je imao Dobrivoje Marković, koji je jučer napravio sve potrebne snimke, danas je na sugestiju doktorskog tima u redukciji što se tiče treninga i očekujemo da se sutra priključi ekipi. Drugi Marković, Žarko Marković koji je protiv Celja obolio ide ka boljem, popravlja se i mislim da će biti u situaciji za bolji individualniji učinak, koji očekujem od svih igrača da budu na većem nivou.

Naravno uz podršku s tribina ova momčad može puno i mislim da ovi trenutni rezultati nisu dometi ove momčadi, mi možemo mnogo više. rekao je trener Kamenica.

Zlatko Horvat

Mislim da je dosta rekao trener, ne trebam previše nadodati. Detektirani su naši nekakvi problemi, normalno nismo još zadovoljni s ovim bodovima a imali smo u većini dijelova u obje utakmice dobre periode, osjećali smo da možemo i jednu i drugu puno bolje završiti ali nismo, nažalost tako je ispalo. Ja sad vjerujem da ćemo to popraviti u sljedećoj utakmici. Mi moramo biti još bolji da bi uzeli bodove Szegedu, stvarno su jedna odlična ekipa i po meni isto jedan od kandidata za Final 4. Imaju dosta dobar roster, na svakom mjestu dva odlična ako ne i tri igrača, tako da trebamo se jako dobro pripremiti. Normalno nemamo mi puno vremena, kako je rekao i trener, za pripremu posebno za tu utakmicu ali mi normalno na treninzima odrađujemo i neke svoje stvari  koje mi moramo popraviti u samo našoj igri za budućnost. Ja vjerujem da će to upaliti, da ćemo s jednim fanatizmom, s jednom odličnom obranom, sa što više laganih golova napraviti problem Szegedu.

  Povratak na sve vijesti