Mandalinić: Kada bi se dogodilo neko iznenađenje to bi bilo puno za nas
Objavljeno: 03. 11. 2017 - 10:25

Nakon reprezentativne stanke, vrijeme je za klupske obaveze i klupska natjecanja te su se u čopor vratili kapetan Zlatko Horvat, Igor Vori, Stipe Mandalinić i Mario Vuglač koji su branili boje Hrvatske na prijateljskim utakmicama, te Urh Kastelica u slovenskom dresu i Dobrivoje Marković u dresu Srbije. Lavove tako u šestom kolu EHF Lige prvaka dočekuje španjolski prvak Barcelona. Utakmica je na rasporedu 04. studenog uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije s početkom od 17:55 sati.
Na popisu putnika za Barcelonu nema Josipa Vekića, Domagoja Pavlovića, Davida Miklavčiča, Tončija Valčića te Josipa Ereša.

Barcelona je ovogodišnje izdanje EHF Lige prvaka otvorila s remijem u gostima kod Rhein-Neckar Löwena (31:31) nakon čega upisuje tri pobjede i to protiv  IFK Kristianstada (31:29), Orlen Wisle Plocka (30:37) te HBC Nantesa (31:25). U posljednjem kolu pred reprezentativnu pauzu Barcelona je doživjela poraz u gostima kod aktualnog europskog prvaka Vardara (27:24)
Posljednji put rukometaši PPD Zagreba i Barcelone u sklopu natjecanja EHF Lige prvaka  sastali su se u sezoni 2014/2015 u četvrtfinalu gdje je Barcelona odnjela obje pobjede. S druge strane rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb nemaju još dobivenu utakmicu u EHF Ligi prvaka, te su do danas gubili tri utakmice od toga dvije u gostima kod aktualnog europskog prvaka Vardara (28:21) i Rhein-Neckar Löwena (31:24) te na domaćem terenu od MOL-Pick Szegeda (23:28). Rezimirali su na otvorenju kod IFK Kristianstada (28:28) te pred domaćom publikom s Orlen Wisla Płock (28:28). 

Pred sam put za Barcelonu igrači Stipe Mandalinić i Tin Kontrec najavili su utakmicu sa španjolskim prvakom Barcelonom, te se prisjetili posljednjeg susreta ova dva kluba, u kojem je Stipe ogled pogledao s tribina. Danas je Mandalinić nositelj Zagrebove igre, prvo napadačko rješenje i prvi strijelac, a Zagreb definitivno ovisi o njegovim golovima. 


Stipe Mandalinić: Mislim da smo nakon reprezentativnog ciklusa mi reprezentativci s ostatkom ekipe jako dobro trenirali do samog odlaska na put. Sigurno se ne idemo predati u Barcelonu, ići ćemo se boriti jer svi znaju da je u sportu sve moguće te ćemo dati sav maksimum, a na kraju će rezultat pokazati tko je bio bolji. Sigurno da je Barcelona jedan veliki protivnik i kada bi se dogodilo neko iznenađenje to bi bilo puno za nas.  

Tin Kontrec: Nakon reprezentativne stanke uspjeli smo spojiti par zajedničkih treninga te se pokušali pripremiti što bolje za najtežu utakmicu u skupini EHF Lige prvaka. Sigurno se idemo tamo prikazati u što boljem svijetlu. Pružiti dobar otpor Barceloni i ako se pruži nekakva prilika možda napraviti i nešto više od samog otpora. 

Mandalinić smatra kako rekordni poraz protiv Barcelone prije tri sezone treba ostaviti iza sebe, te se nada da se taj scenarij ove godine u EHF Ligi prvaka neće ponoviti, unatoč velikom broju mladih igrača. Također ni Tin Kontrec ne želi ponoviti takvo otvorenje s puno stativi i prečki. 
Nadam se kako nas čeka potpuno drugačija utakmica u subotu i vjerujem da ćemo se moji dečki i ja predstaviti u što boljem svijetlu, rekao je Tin.

Za rukometaše Prvog plinarskog društva Zagreb ovo je mjesec velikih utakmica te su svjesni da ih čeka veliki napor. Samim povratkom iz Barcelone očekuje ih gostovanje u sklopu SEHA-Gazprom lige kod Gorenja iz Velenja, nakon čega slijede četiri utakmice u EHF Ligi prvaka.  Samo nakon tri dana po povratku iz Velenja u Areni dočekuju aktualnog prvaka Vardara, potom na put u Francusku na gostovanje kod HBC Nantesa te uzvratne utakmice s Barcelonom i Rhein-Neckar Löwenom.

Tko preživi pričat će, ali nemamo razloga za zabrinutost. Mlada smo ekipa i imamo igrača, rotaciju. Mislim da mi to sve možemo izdržati. Kakvi će rezultati u konačnici biti ne znam, ali dati ćemo svoj maksimum. Realno nismo dobro krenuli, desio se niz crnih rupa. Treba nam samo jedna, eventualno dvije dobre odigrane utakmice da bi podigli svoje samopouzdanje. Ja sam osobno veliki pozitivac i mislim da ćemo se kroz dvije-tri utakmice, ako svi daju svoj maksimum, dignuti te ni jednoj ekipi neće biti lako, pogotovo Gorenju u Velenju, Nantesu kod kuće te u Zagrebu Löwenu pred svojom publikom koja se pokazala da voli rukomet i da nas žele doći podržati. rekao je  Stipe Mandalinić 

Pa sigurno da će ovo biti jedan od težih mjeseci, čeka nas stvarno pregršt teških i nadam se zanimljivih utakmica. Dok su reprezentativci imali svoje obveze, mi smo se fizički pripremali i dosta trčali. Baterije jesu pune i sada je na nama da odemo u Barcelonu i da usrećimo sebe i gledatelje za kraj je kazao Tin Kontrec.

  Povratak na sve vijesti