Marković: Za Celje imamo tek jedan taktički trening, ali ostavit ćemo srce na parketu za tu pobjedu!
Objavljeno: 18. 09. 2017 - 2:42

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 04. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će u utorak 19. rujna u sportskoj dvorani Sutinska Vrela u Podsusedu ugostiti aktualne prvake Slovenije – rukometni klub Celje Pivovarnu Laško.

Najlegendarniji rukometni derbi u regiji na rasporedu je u 19.00 sati, a dan uoči utakmice na prigodnoj konferenciji za medije isti su najavili trener PPD Zagreba Kasim Kamenica i rukometaš Žarko Marković.

Pa sigurno da je period za pripremu utakmice s Celjem veoma kratak, praktično znači da ju moramo pripremiti kroz jedan taktički trening. Zagreb i Celje od osamostaljenja Hrvatske i Slovenije njeguju jedno izuzetno jako sportsko rivalstvo kroz utakmice Lige prvaka. Ulaskom slovenskih klubova u SEHA ligu to se proširilo i na SEHA ligu. Celju je prošle godine zamalo izmakao plasman na Final Four. Sigurno je da su odlaskom Janca i Zarabeca na dobar način riješili selekciju tima i za ovu sezonu i sigurno je da nas očekuje veoma zahtjevan, jak meč. U Kristianstadu smo imali jednu veću potrošnju kod određenog broja igrača. S druge strane, jedan dio momčadi igrao je nešto manje te ćemo gledati da kroz ovu utakmicu napravimo balans da svježiji igrači ponesu zahtjeve utakmice u većem dijelu i da tako dođemo do rezultata do kojeg želimo, a to je pobjeda – kazao je trener Kamenica.

Ako uzmemo u obzir da sam zadnju utakmicu odigrao 31. travnja, dakle prije pet mjeseci, mogu reći da sam zadovoljan svojim nastupom u Kristianstadu. Naravno da nisam zadovoljan što nismo pobijedili. Kada pogledamo cjelokupnu sliku jasno da je tu bilo i dosta mojih grešaka, ali uz malo vremena da ću se dobro uklopiti i vjerujem da će sve doći na svoje. Ritam utakmica je jak, igra se svaka tri dana i prostora za greške nema pun. Što se tiče utakmice koja nam slijedi, slažem se sa šefom da je to veliki rivalitet između Zagreba i Celja i sigurno da nas očekuje jedna teška utakmica. Nismo imali puno prostora da se odmorimo i spremimo se za tu utakmicu, tek jedan jedini trening ćemo imati, ali što je tu je. Vjerujem u našu kvalitetu i naravno da ćemo svi sutra dati sto posto od sebe da pobijedimo Celje - pooručio je Žarko Marković.

  Povratak na sve vijesti