Regionalni derbi PPD Zagreba i Celja PL završio podjelom bodova u Podsusedu!
Objavljeno: 19. 09. 2017 - 9:41

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb remizirali su u sklopu natjecanja SEHA Gazprom lige. Hrvatski rukometni prvaci nakon pobjeda nad Nexeom i Vojvodinom, odnosno gostujućeg poraza od Tatrana, podijelili su bodove s perjanicom slovenskog rukometa – rukometnim klubom Celje Pivovarna Laško.

Dvoboj hrvatskog i slovenskog prvaka odigran je u sklopu 04. kola natjecanja, a igrači Kasima Kamenice remizirali su rezultatom 25:25 (16:14).

Trener najboljeg hrvatskog kluba zbog ozljeda nije mogao računati na Damira Bičanića, Davida Miklavčića, Josipa Božića – Pavletića, Domagoja Pavlovića i Josipa Vekića, a utakmicu su s tribina odgledali i Arian Jović, Tin Lučin i Josip Ereš.

Celjani kasnili, a Zagreb ih „napao“ sa sedmoricom u polju!

Početak utakmice kasnio je 15 minuta jer je ekipa Celja zbog teške prometne nesreće koja se dogodila prije slovensko-hrvatske granice zakasnila u dvoranu.

Kao što je i najavio trener Kamenica u ovom je susretu dosta rotirao i  priliku dao i nekim igračima koji se nisu toliko potrošili u Kristianstadu prije nekoliko dana.

Tako su susret otvorili Matevž Skok na golu, Valentino Ravnić i Josip Ereš na krilima, Leon Šušnja na poziciji pivota, te trojac Hrstić-Mrakovčić-Vuglač u vanjskoj liniji.

Trener Kamenica od samog je početka forsirao igru 7 na 6 pa je tako Matevž Skok izlazio na klupu i ostavljao nebranjena vrata, dok je na mjesto drugog kružnog napadača ulazio Tin Kontrec.

I odlično su „odmorni“ otvorili utakmicu. Redom su gol vratara Lesjaka pogađali Ravnić, Hrstić, Vuglač, Šušnja i Kontrec pa je trener gostiju Branko Tamše već u 14. minuti, pri rezultatu 10:5, pozvao minutu predaha.

Urodilo je to plodom pa su Celjani napravili seriju 4:1. Na prazan Zagrebov gol su zabijali vratar Lesjak i krilo Jan Jurečić, s crte Igor Anić te dalekometnim šutom Borut Mačkovšek.

Trener Kamenica u tim trenucima u igru uvodi Igora Vorija i Stipu Mandalinića, a Zagreb nastavlja igrati sa sedam igrača u polju.

Razbranio se tada i Urban Lesjak na golu Celja, spomenuti Mandalinić jedini je u tim trenucima nalazio put do gostujućeg gola, ali to se pokazalo nedovoljnim.

Na drugoj je strani dva vezana gola postigao pivot Igor Anić, a kada je David Razgor pogodio na praznu mrežu za 15:14 u 25. minuti utakmice trener Kasim Kamenica bio je prisiljen uzeti minutu predaha.

U posljednjih pet minuta prvog poluvremena vidjeli smo dosta tehničkih grešaka na obje strane te tek jedan pogodak iz sedmerca Stipe Mandalinića pa se na predah otišlo s vodstvom PPD Zagreba od 16:14.

Opet odlično otvaranje nakon kojeg slijedi pad!

U drugo poluvrijeme Zagreb kreće sa sedmorkom Kastelic na golu, kapetan Horvat i Dobrivoje Marković na krilima, Igor Vori na crti, te u vanjskoj liniji trojac Mandalinić – J. Valčić – Žarko Marković.

Premda je prvi šut s krila Dobrivoja Markovića obranio Urban Lesjak, „prva postava“ Plinara ubrzo je povećala vodstvo s poluvremena pričem je trener Kamenica ostao dosljedan taktici iz prvog poluvremena gdje je Tin Kontrec kao drugi pivot ulazio umjesto Urha Kastelica.

U 43. minuti utakmice vodili su domaćini 22:17, a samo raspoloženi Urban Lesjak, koji je skinuo zicer kapetanu Horvatu i još tri kružnom napadaču Kontrecu, držao je gostujuću momčad koliko toliko u igri i spašavao da se Celje u tim trenucima u potpunosti ne raspadne. Branko Tamše bio je primoran pozvati još minutu predaha.

I baš kao i u prvom poluvremenu gosti odlično reagiraju na savjete trenera Tamšea i rade seriju 5:1, čime hvataju priključak. Pogodak Gala Marguča iz sedmerca u 49. minuti, nakon kojeg je na semaforu pisalo 23:22 za Zagreb, bio je okidač da trener Kamenica pozove svoju drugu minutu predaha.

Odmah nakon time-outa Lesjak nastavlja u sjajnom ritmu, pa ovoga puta hvata „živu“ loptu Mandaliniću, a na drugoj strani prvo izjednačenje na utakmici gostima donosi Jaka Malus.

Fenomenalni Urban Lesjak potom je obranio još dvije lopte Mandaliniću i jednu Žarku Markoviću, a Žiga Mlakar na drugoj je strani u 52. minuti pogodio za prvo vodstvo Celjana od 23:24.

Kapetana Horvata doduše nije zaustavio Lesjak već vratnica, ali je zato čudesni vratar slovenskog prvaka uspio uhvatiti još jednu „živu“ loptu, ovoga puta mladom Mateju Hrstiću.

U 57. minuti na „popravnom“ je ipak položio mladi Hrstić koji pogađa za 24:24, ali već u sljedećem napadu za slovensku momčad pogađa Luka Mitrović i Celje je opet u vodstvu.

Kapetan Horvat u 59. minuti iz sedmerca koji je izborio Igor Vori donosi novo izjednačenje Zagrebu.

Imali su hrvatski prvaci i napad za pobjedu, ali je Josip Valčić napravio probijanje i tako su gosti došli u poziciju da izbore veliku gostujuću pobjedu u Podsusedu. Trener Tamše pozvao je minutu predaha devet sekundi prije kraja utakmice, a u posljednjem napadu šut Jake Malusa uspio je obraniti Matevž Skok za konačnih 25:25.

Prvi strijelac kod Zagreba s pet je pogodaka bio Stipe Mandalinić, četiri je dodao Tin Kontrec, a tri kapetan Zlatko Horvat. Matevž Skok imao je osam, a Urh Kastelic tri obrane.

Kod gostiju apsolutno fantastičan sa 16 obrana i jednim golom Urban Lesjak, dok je pet golova zabio Borut Mačkovšek, a jedan manje Gal Marguč.

Prva domaća utakmica EHF Lige prvaka!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 02. kola EHF Lige prvaka u kojemu najbolji hrvatski rukometaši ugošćuju mađarski MOL –Pick Szeged. Dvoboj hrvatskog prvaka i mađarskog doprvaka na rasporedu je u subotu 23. rujna s početkom u 20.00 sati.

PPD Zagreb – Celje PL 25:25 (16:14)

Sutinska Vrela: 1 000 gledatelja

Suci: Boris Mandak i Mario Rudinsky (SVK)

Delegat: Marian Čech (SVK)

PPD Zagreb: Skok 8 obrana, Kastelic 3 obrane; Ž. Marković, Ereš, Mrakovčić 2, Kontrec 4, Vori, 3 D. Marković, Horvat (c) 3 (1), Šušnja 1, J. Valčić, T. Valčić, Mandalinić 5 (1), Ravnić 2, Hrstić 3, Vuglač 2

Celje PL: Lesjak 16 obrana + 1 gol, Panjtar; Vujović, Jurečić 2, Malus 2, Razgor 2, Suholežnik, Marguč (c) 4 (3), Mitrović 3, Kodrin 1, Makuc, Anić 3, Dujshebaev, Mačkovšek 5, Mlakar 2, Bećiri

  Povratak na sve vijesti