Stiglo i šesto pojačanje: Nikola Potić potpisao za PPD Zagreb!
Objavljeno: 04. 05. 2018 - 2:03

Uprava rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb potpisala je trogodišnji ugovor s Nikolom Potićem.

Ovaj 24-godišnjak rođen je 07. siječnja 1994. godine u Beogradu, a s hrvatskim rukometnim prvacima potpisao je trogodišnji ugovor.

Potić, koji ima i hrvatsko državljanstvo, bio je kadetski i juniorski reprezentativac Srbije, a u redove najboljeg hrvatskog kluba dolazi nakon devet godina profesionalnog bavljenja rukometom i s bogatim međunarodnim iskustvom.

  • Velika mi je čast što ću dobiti priliku nositi dres rukometnog kluba Zagreb. Kada sam saznao da se uprava PPD Zagreba interesira za mene nisam dvojio niti trenutka jer Zagreb je velik klub bogate tradicije i zdrava rukometna sredina u kojoj ću dobiti priliku zaigrati na najvišoj mogućoj razini, u međunarodnim natjecanjima SEHA Gazprom ligi i EHF Ligi prvaka. Sretan sam jer sam dobio priliku raditi sa sjajnim trenerom i odličnim suigračima. Kada samo pomislim koja su sve imena igrala na mojoj poziciji u Zagrebu ne mogu a da ne osjetim strahopoštovanje – kazao je ovaj 200 centimetara visoki desni vanjski.
  • Rukometom sam se počeo baviti u rukometnoj školi SKBG (Sportski klub Beograd op.a.) iz koje zajedno s čitavom svojom generacijom prelazim u redove Partizana. S Partizanom sam potpisao prvi ugovor kao 15-godišnjak, a u njihovim sam redovima proveo četiri i pol sezone. Prvi međunarodni angažman imao sam u slovenskoj Krki gdje sam nastupao sezonu i pol, a nakon toga otisnuo sam se u španjolsku ASOBAL ligu. U Gijonu sam proveo jednu sezonu, nakon toga pola sezone u Puente Genilu, a drugu polovicu u mađarskom Komlu. Zadnje dvije sezone proveo sam ponovno u Španjolskoj prvoj ligi igrajući za Cangas de Morrazo – kazao nam je Potić koji je s beogradskim Partizanom u dva navrata osvajao domaće prvenstvo, kup i superkup.

U dva je navrata, također s Partizanom, nastupao u EHF-ovoj Ligi prvaka.

Nakon Senjamina Burića, Gregora Potočnika, Filipa Vistoropa, Davida Mandića i povratnika Lovre Jotića, Nikola Potić, koji će nositi dres s brojem 55,  šesto je pojačanje PPD Zagreba za narednu sezonu.

  Povratak na sve vijesti