Szeged čvrstom obranom slavio u Zagrebu
Objavljeno: 24. 09. 2017 - 1:42

U drugom kolu Lige prvaka, PPD Zagreb je u prvoj domaćoj utakmici u najjačem Europskom klupskom natjecanju u Areni Zagreb pred nešto više od 7,000 gledatelja sa 23:28 poražen od MOL-Pick Szegeda. Kratak kvalitetan period igre Lavova sredinom drugog dijela nije bio dovoljan kako bi se nadigrao čvršći i iskusniji protivnik iz Mađarske.

Zagrebaši su počeli slabo. Mađarska duboka 6-0 obrana predvođena povremenim hrvatskim reprezentativcem Alenom Blaževićem i Brazilcem Thiagusom Petrusom izgledala je neprobojno za Zagrebovu napadačku trojku Stipe Mandalinić – Josip Valčić – Žarko Marković i gosti su polako dizali prednost. Nakon 13 minuta već je bilo +3 a ubrzo nakon i ozbiljnih +5. Na alarm za upozorenje kako bi ovaj susret prerano mogao otići u krive vode trener Kasim Kamenica reagirao je uvođenjem Luke Mrakovčića čijom je požrtvovnošću i dobrim napadačkim odlukama Zagreb nakratko poletio smanjivši razliku na prihvatljivijih +3. Ipak, obrana gostiju u zadnjih je nekoliko minuta prvog dijela ponovno profunkcionirala, Gaber i Petrus su oteli par lopti koje su na drugom dijelu terena poslijeđene u najsigurnije ruke prvog dijela – one Denisa Buntića koji je u prvom dijelu mrežu Lavova zatresao čak 5 puta i prednost je opet narasla do +5 (12:17) koliko je i ostalo do kraja prvog dijela. Pored već navedenog kvalitetnog napadačkog učinka Mrakovčića u prvih 30 minuta, koje je mladi Zagrebaš okrunio sa 4 pogotka, valja istaknuti 8 obrana Josea Sierre u usporedbi sa tek dvije sa strane Zagreba.

Nastavak je počeo u sličnom tonu – jaka obrana gostiju, nastavak nevjerojatne serije pogodaka Balogha koji je utakmicu završio sa čak 8 pogodaka u mreži Zagrebaša i rast prednosti Mađara sve do +7 (14:21). Međutim, stvari se tada mijenjaju. Novi-stari igrač Zagreba Mario Vuglač koji je ušao u igru i drugom dijelu povezao je nekoliko čvrstih obrambenih i kvalitetnih napadačkih akcija, zabio 5 pogodaka i predvodio sjajnu seriju Zagreba od 5:0 koja je probudila Arenu i dovela Lavove na samo -1 (21:22). Gosti su ipak, kao i u prvom dijelu finiširali jače. Do izražaja je došlo iskustvo Zhitnikova i Buntića odnosno neiskustvo Mandalinića s druge strane, proradio je i Marin Šego sa 5 teških obrana u zadnjih 5 minuta i pomoći nije bilo. Na kraju 23:28 za PICK Szeged i nada Zagrebaša da do novih bodova možda mogu već u idućem kolu, na vrućem terenu Europskih i SEHA prvaka u Skopju protiv Vardara. Danas po 5 pogodaka Luke Mrakovčića i Maria Vuglača dok je s druge strane 8 puta pogodio Zsolt Balogh a 5 dodao Denis Buntić. Dodajmo i kako su vratari Szegeda zajedno upisali čak 16 obrana dok su Skok i Kastelic kombinirano zaustavili tek 4 lopte.

Kasim Kamenica, trener PPD Zagreba:

Težimo da po poluvremenu primamo 10-13 pogodaka. U drugom dijelu smo uspijeli ali u prvom smo primili 17 što je previše za dobiti ovakvu utakmicu. Drugi važan moment su obrane vratara u kojem su nas gosti također nadigrali. U drugom dijelu smo stigli do samo -1 pogotkom Vorija ali na kraju su neke greške, promašaji a svakako i oscilacije odlučile susret protiv ponavljam sjajno uravnotežene momčadi koju vodi sjajan trener. Ipak, moram reći kako pristup nije bio pravi kod svih igrača.

Luka Mrakovčić, igrač PPD Zagreba:

Loš početak, obrana loša. 17 golova je puno protiv bilo koje ekipe. Ipak, na kraju smo dobili priliku preokrenuti susret no nismo uspjeli, nedostajalo je i malo sreće. Treba zapamtiti dobre stvari, ispraviti loše i pripremiti se za slijedeći susret.

Juan Carlos Pastor, trener MOL-Pick Szegeda:

Važna pobjeda za nas ovdje u Zagrebu. Znamo da nikome ovdje neće biti lako. Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom dijelu bili smo čvršći, imali čak +5 dok smo u drugom dijelu nekako pali u ritmu. Na sreću, u zadnjih 5 minuta Šego je zaključao naša vrata kao i Sierra u prvom dijelu i stigli smo do pobjede. Naravno, možemo bolje i vjerujem da ćemo rasti kroz sezonu.

Alen Blažević, igrač MOL-Pick Szegeda:

Dobro smo se pripremili za utakmicu, pogotovo taktički. Obrana je bila sjajna, vršili smo pritisak na njihove bekove Mandalinića i Markovića, bili smo spremni na njihove akcije 7 na 6 i kontrolirali smo susret. U drugom dijelu neka crna rupa koja je vratila Zagreb u utakmicu ali eto, na kraju smo ipak stisli obranu, Šego je obranio neke važne lopte i stigli smo do važne pobjede. 

  Povratak na sve vijesti