Vujović: Jedna lopta će odlučiti! Vujić: Ako zaustavimo Zarabeca i Janca napravili smo pola posla!
Objavljeno: 23. 09. 2016 - 11:31

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb prva je utakmica EHF Lige prvaka. U subotu 24. rujna hrvatski će rukometni prvaci gostovati u Celju, gdje će protiv istoimenog protivnika i slovenskog prvaka tražiti i prve bodove.

Upravo lani Zagreb je na put do najboljih osam u Europi krenuo osvajanjem dva boda u dvorani Zlatorog na jednom od najtežih gostovanja u Europi.

Dan uoči utakmice jedan od klasika rukometne Europe za službene stranice kluba najavili su trener Veselin Vujović i srednji vanjski Stefan Vujić.

Kao i prošle godine i ove sezone prvu utakmicu igramo u Celju. Godinama unazad to je jedan od najvećih europskih derbija. To su uvijek neizvjesne utakmice, tu uvijek odlučuju nijanse. Prošle sezone smo u oba navrata slavili s po jedan razlike, dakle to su dvoboji u kojima jedna lopta, jedna greška ili jedna golmanska obrana mogu odlučiti pobjednika. Svjesni smo kvalitete Celja, znamo koliko su opasni pogotovo kada igraju na svom terenu. Riječ je o dvije različite škole, odnosno o dva različita poimanja rukometa. Bit će jako teško svima nama, a naročito meni kao izborniku Slovenije i treneru Zagreba. Sve u svemu mislim da je Zagreb jedna jaka i stabilna ekipa i da smo to pokazali u više navrata u protekle dvije sezone. Idemo u Celje dati sve od sebe da dobijemo tu utakmicu i da s dva teško osvojena i vrlo vrijedna boda napravimo jedan veliki korak ka ostvarenju našeg cilja, a to je prvo plasman dalje iz grupne faze te nakon toga prolaz u četvrtfinale Lige prvaka – poručio je dan uoči dvoboja trener PPD Zagreba Veselin Vujović.

Celje je odlična ekipa s nekoliko iznimnih pojedinaca i možda s najboljim navijačima u Europi. Istina je da smo ih lani svladali oba puta, ali vjerujte mi na riječ da nije bilo nimalo lako. Čak bih rekao da smo u onoj prvoj utakmici imali mrvu više sportske sreće i fantastičnog Filipa Ivića koji u posljednjih pet minuta nije primio gol. Čeka nas jako teška utakmica, ali mi svejedno idemo na pobjedu. Gledali smo neke njihove utakmice ove sezone i imamo još jedan video prije dvoboja tako da vjerujem da nepoznanica ne bi smjelo biti. To je momčad koja igra jedan brz i dinamičan rukomet. Eksplozivni su i ako kreneš s njima u trku onda nemaš nikakve šanse. Njihov motor pokretač je fantastični srednji vanjski Miha Zarabec, a na desnom krilu imaju najboljeg mladog igrača Europe – ubojitog Blaža Janca. Ukoliko uspijemo zaustavit njih dvojicu, odnosno ako uspijemo presjeći njihovu komunikaciju onda smo napravili pola posla. Da ponovim, mi se želimo pokazati u dobrom svjetlu i više od svega želimo ta dva boda kako bismo u jednom dobrom ritmu i sjajnoj atmosferi ušli u ovogodišnju Ligu prvaka – poručio je srednji vanjski PPD Zagreba Stefan Vujić.

  Povratak na sve vijesti